Dolar 38,4500
%0.09
Euro 43,6961
%-0.15
Altın 4.048,100
%-1.27
Bist-100 9.433,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'nın SGK kabusu bitti

Karşıyaka'nın SGK kabusu bitti

Eski futbolcu ve teknik adamlara olan borçlardan kaynaklanan transfer yasağı yüzünden zor günler yaşayan PTT 1'inci Ligi takımı Karşıyaka'nın yönetimi, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK), Futbol ve Basketbol Federasyonu gelirlerine koyduğu haczi kaldırarak derin bir "Ohh" çekti.

  • Ege Postası
  • 19.01.2016 - 16:26
Yeşil kırmızılılar, 2 federasyondan gelecek aylık yaklaşık 420 bin TL ile eski futbolcu, teknik heyet, personel, piyasa ve yönetici borçlarını ödeyip, biraz olsun rahatlayacak. SGK, Mart 2014'te o dönem 4 milyon 74 bin TL olan alacağı için kulübün Futbol ve Basketbol Federasyonu gelirlerini haczetmiş, yöneticiler Kasım 2014'te Torba Yasa kapsamında söz konusu borçlarını taksitlendirip 84 aya bölse de kurum güncel alacakları nedeniyle haczi kaldıramamıştı.

Karşıyaka'nın başını sürekli ağrıtan güncel SGK borçları, bu sezon başında futbolculara lisans alırken kulübün karşısına yine çıktı. Geçen ay ise kurumdan yöneticilere tek tek ödeme talimatı gitti. Ancak iki federasyondan gelen son ödemelerle güncel borçlarının kalmadığını hatta kuruma 1.1 milyon TL fazladan ödeme yaptıklarını söyleyen Başkan Fatih Diniz, "Yetkililerle görüşüp haczi kaldırdık. Durumu Futbol ve Basketbol Federasyonlarına da ayrı ayrı bildirdik. Federasyonlar kanalıyla gelecek düzenli paralarla devlet alacakları dışındaki borçları eksilteceğiz. Spor Toto gelirlerinden ise kurumların geçmiş alacakları için ayda 300 bin TL SGK, 300 bin TL vergi ödemeyi sürdürüp bu borçları sıfırlayacağız" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.