Dolar 38,5026
%0.04
Euro 43,9031
%0.02
Altın 4.063,990
%-1.01
Bist-100 9.181,00
%-0.47

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'nın yeni stadında inşaat durduruldu

Karşıyaka'nın yeni stadında inşaat durduruldu

ANKARA 18'inci İdare Mahkemesi'nin geçen ay verdiği ihaleyi iptali kararına rağmen Karşıyaka'da yapımı devam eden 15 bin kişilik yeni stadın inşaatı, firmaya yeni hak edişlerin yapılmayacağı bildirilince durduruldu. Karşıyaka stadında şok gelişme

  • Ege Postası
  • 24.02.2016 - 15:35
Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava üzerine verilen ve 6 Ocak'ta taraflara tebliğ edilen mahkeme kararı sonrasında, zemin iyileştirme, kazıklama ve altyapı çalışmalarını sürdüren müteahhit firma Ali Acar İnşaat'a 18 Şubat'ta gönderdiği yazıda, Danıştay'a yapılan itirazdan sonuç çıkana kadar yeni hak ediş ödemesi yapılmayacağını bildirdi. TOKİ'nin tebligatı üzerine çalışmaları sonlandıran firma, stat arazisindeki iş makinalarının büyük bölümünü geri çekti.

"BUCASPOR'DAN KARŞIYAKA'YA STAT VETOSU" HABER İÇİN TIKLAYINIZ!!!




NE OLABİLECEK

Karşıyaka yönetimi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TOKİ ve müteahhit firma Ali Acar İnşaat, Danıştay'ın bir an önce Ankara 18'inci İdare Mahkemesi kararının yürütmesini durdurmasını bekliyor. Bu arada Danıştay sürecinin uzaması halinde ihalenin tasfiyesinin gündeme geleceği kaydedildi. Yeni stat için 28 Ocak 2014'te TOKİ'nin yaptığı ihalenin tasfiye edilmesi durumunda, önümüzdeki süreçte Danıştay kararıyla yasal engeller kalksa dahi yeni bir ihale yapılması gerektiği bildirildi. Bu durumda, ilk etapta 2016 yılında bitirilmesi planlanan stadın inşaat süreci yine uzayacak, Karşıyaka, İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri de yıkıldığıyla kalacak. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.