Dolar 34,1969
%0.1
Euro 38,1431
%-0.06
Altın 2.896,550
%-0.81
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka transfer yapamadı

Karşıyaka transfer yapamadı

SPOR Toto 2'nci Lig takımlarından Karşıyaka, Ege'deki 21 profesyonel kulüp arasında yaz döneminde transfer yapamayan tek takım oldu.

  • Ege Postası
  • 01.09.2016 - 14:42

Yeni sezon öncesi transfer yasağıyla boğuşan Egelilerden Denizlispor, 6.5 milyon TL'nin üzerinde ödeme yaparak engeli kaldırıp kadrosunu yeni isimlerle güçlendirdi. TFF 1'inci Lig'e dönen Manisaspor, yasak nedeniyle ilk hafta yeni oyuncularına lisans çıkaramazken, geçtiğimiz hafta 14 eski borç dosyasını da çözen yönetim, yıldız oyuncular alarak iddialı bir takım kurdu. Altay, yeni Başkan Özgür Ekmekçioğlu'nun katkısıyla 2 yıl sonra ilk kez yasağı kaldırdı. Siyah beyazlılar, aralarında eski yıldızı İbrahim Akın'ın da olduğu 14 transfer yaptı.

Son olarak tecrübeli futbolcuların ayrılmasıyla elinde tümüyle altyapı patentli isimler kalan Bucaspor, transferin son gününde sürpriz yaptı. FIFA'nın koyduğu yasak yüzünden 2 yıldır transfer yapamayan Bucaspor, yabancıların yanı sıra 16 yerli futbolcunun alacağını temizleyip 12 imza attırdı. Eski futbolcu ve teknik adamlarına 3 milyon TL'nin üzerinde borcu bulunan geçmişin transfer şampiyonu Karşıyaka ise yasağı kaldırma umuduyla ilk etapta 5 transfer yaptı. Ancak para bulamayan yönetim, bu isimlerle vedalaşıp geçen sezondan kulüp bulamayan 8 futbolcuyla yeniden anlaşmak zorunda kaldı. Karşıyaka, Ulusal Kulüp Lisansı'nı yenileyip puan silme cezası almamak için 20 Eylül'e kadar borç ödemek zorunda.

TEKNİK HEYET OHH ÇEKTİ

Yaz döneminde elinde yalnızca 19 genç futbolcu bulunan Karşıyaka'da teknik heyet 8 tecrübeli ismin yeniden sözleşme imzalamasıyla rahatladı. Karşıyaka'da geçen sezondan Can Erdem, İbrahim Kaş, Behram, Mustafa Aşan, Zeki, Abdülhamit'ten sonra hafta başında ofansif orta saha Mahmut Temür, transferin son gününde ise sağ kanat Tayfun Pektürk sözleşme yeniledi. Bu futbolculara lisans çıkaran yeşil kırmızılılarda hazır olmayan İbrahim, Abdülhamit, Mahmut, Tayfun gibi isimler ilk hafta forma giyemeyecek. Teknik Direktör Soner Tolungüç, "Transferde istediğimiz isimler takımda kaldı. Aramıza geç katılan arkadaşlar ilk haftalarda forma giyemeyecek. Zaman içinde hazır olacaklar" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.