Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'ya kötü sürpriz

Karşıyaka'ya kötü sürpriz

İzmir Şehir Plancıları Odası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 15 bin kapasiteyle inşa edilmesi planlanan Karşıyaka Stadı için yaptığı imar planı değişikliğine askı sürecinin son döneminde itiraz etti, ortalık karıştı. Yönetim sert çıktı

  • Ege Postası
  • 22.08.2017 - 12:34

Yıllardır yapılması beklenen ve 28 Ocak 2014'te düzenlenen ilk ihalesi davalar sonrası geçtiğimiz 15 Haziran'da ikmal edilen Karşıyaka İlçesi Aksoy Mahallesi 26675 ada 11-12 parsellerdeki stadyum ve sosyal tesis alanına ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklik teklifi, 644 sayılı Kanun Hükmünde Kararname hükümleri ile, 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 9'uncu maddesi uyarınca geçen ay onaylandı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde 21 Ağustos'a kadar askıya çıkan plan değişikliğine 18 Ağustos Cuma günü mesai bitiminde İzmir Şehir Plancıları Odası'ndan itiraz geldi.

Projeye yükseklik, bina yoğunluğu ve güvenlik gibi gerekçelerle itiraz etmeyi kararlaştıran Şehir Plancıları Odası, geçtiğimiz çarşamba günü Karşıyaka Spor Kulübü'ne durumu bildirip toplantıya davet etti. Başkan Mutlu Altuğ ve Divan Kurulu Başkanı Cihan Büyükoral'ın katılmadığı toplantıda kulübü Varlık Kurulu Üyeleri Tayfun Yelkenbiçer ve Seracettin Sakıpağa temsil etti. İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı Başkanı Ali Erten ve Gençlik ve Spor Bakanlığı adına imar planını hazırlayan Mustafa Sayar da toplantıda hazır bulundu. Oda yetkilileri, stadın yükseklik farkı nedeniyle şehir ve alanın silüetini bozacağı, konut yoğunluğu ve yaya yolunun yetersizliği nedeniyle olası bir acil tahliye anında güvenlik riski oluşturacağı nedenleriyle itiraz edeceklerini bildirdi. İtiraz, cuma günü Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne verilen dilekçeyle yapıldı. Bakanlık, 30 gün içinde itirazı değerlendirecek.

YÖNETİM SERT ÇIKTI

Karşıyaka yönetimi, yıllardır yapımını bekledikleri stadın imar planı değişikliğine gelen itiraza sert tepki gösterdi. Yönetim, itirazla ilgili, "Şehir Plancıları Odası'nın stat inşaatımıza yapmış olduğu son dakika itirazını esef ve üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Karşıyakalıyım diyen herkesin artık gurur meselesi olan bu stadın her ne olursa yapılacağını ve yönetimimizin bu konuda her türlü girişimi gerçekleştireceğini tüm camiamızın bilmesini isteriz. Konu ile ilgili son gelişmeleri görüşmek ve stat inşaatının sekteye uğramadan devam etmesini sağlamak üzere Kulüp Başkanımız Mutlu Altuğ, Varlık Kurulu üyelerimiz Seracettin Sakıpağa, Tayfun Yelkenbiçer ve Mithat Salepçioğlu, üst düzey yetkililer ile Ankara'da bir araya geleceklerdir" açıklamasını yaptı.

GÖZLER BAKANLIKTA

Şehir Plancıları Odası, Karşıyaka Stadı'yla ilgili yaptıkları itirazla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan olumlu geri dönüş beklediklerini açıkladı. Oda yönetimi, konuyla ilgili toplantı talep edip perşembe günü Karşıyaka yönetimi ve İZVAK'la görüştüklerini açıklayarak, imar planına yapacakları itirazları kulübe ilettiklerini duyurdu. Şehir Plancıları Odası, "Yapılan görüşmenin ardından ertesi gün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na itirazımızı ilettik. 30 günlük itiraz değerlendirme sürecinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın görüşlerimizi olumlu karşılayacağını temenni ediyoruz" açıklamasını yaptı. Oda, daha önce Göztepe Stadı'nın da imar planı değişikliğine itirazda bulunmuş ancak daha sonra uzlaşma sağlanmıştı. İkmal ihalesini 62 milyon TL bedelle Rönesans Holding'e bağlı REC Uluslararası İnşaat AŞ'nin aldığı stat projesi, Karşıyaka Belediyesi'nin daha önce yaptığı itirazları göz önüne alınarak revize ediliyor.  

ALSANCAK'TA HAREKAT BAŞLADI

İzmir'de temeli, kentin düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü olan 9 Eylül'de, Göztepe Stadı'yla birlikte Başbakan Binali Yıldırım tarafından atılacak Alsancak Stadı'ndaki inşaat çalışmaları ise start aldı. 2014'te çürük raporuyla kapatılıp 2015'te yıkılan tarihi stadın geçtiğimiz 28 Nisan'da yapılan yenileme ihalesini 54 milyon 880 bin TL bedelle kazanan Metro İnşaat, Spor Bakanlığı'yla sözleşme imzalayıp yeri teslim aldıktan sonra stat çevresine çit ördürmeye başladı. Stat arazisinde iş makineleri de çalışıyor. Ruhsat başvurusunu yapan firma, araziye şantiye kurup zemin çalışmalarına başlayacak, temel atmaya hazır hale getirecek. Üstü tamamen kapalı 3 tribünü olacak stadın 2018-19 futbol sezonunun ikinci yarısına yetiştirilmesi planlanıyor. Alsancak Stadı'nın imar planı değişikliği daha önce belediye kanalıyla yapılmıştı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.