Dolar 34,2135
%0.09
Euro 37,8617
%-0.61
Altın 2.934,930
%1.35
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyakalı kadınlara ilkyardım kursu

Karşıyakalı kadınlara ilkyardım kursu

Karşıyaka Belediyesi, öğretmenlerden sonra kadınlara da ilkyardım kursu vermeye başladı. Sağlık Bakanlığı onaylı ilkyardım kursu ilk etapta Karşıyaka Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerine veriliyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde Dr. Nil Börekçi tarafından verilen kurslar iki gün sürecek. Kurs programına katılanlar, eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olmaları durumda ilkyardım sertifikası alacak.

  • Ege Postası
  • 13.10.2012 - 12:22
İZMİR- Başta çocukları ve yakınları olmak üzere çevrelerinde her an ilk yardım ihtiyacı olan birileriyle karşılaşabildiklerini belirten bayanlar, “Kursa severek geliyoruz. Bizim için çok yararlı olduğuna inanıyoruz. Başta çevremizde meydana gelen küçük kazalara karşı neler yapmamız gerektiğini uygulamalı olarak öğreniyoruz. Meydana gelebilecek afet gibi durumlarda da tüm çevremize fayda sağlayabiliriz. Bu eğitimi ne kadar çok kişi alırsa o kadar faydası olur.“ dedi. 

Kadın Meclisi Başkanı Birgül Çağrı ilk etapta 300 üyelerinin, gruplar halinde katılarak bu eğitimi alacaklarını belirterek, “Karşıyaka Belediye Başkanımız Cevat Durak’a teşekkür ediyoruz. Karşıyaka’da en az beş yüz bayanın ilk yardım eğitimi almalarını sağlayacağız. Karşıyaka’nın her semtinde ilk yardım bilgisi ile donanımlı kadınlarımız olacak.” diye konuştu.

İlkyardım kursunda boğulma, kırıklar, kanamalara müdahale gibi pek çok konuda kaza anında başa gelebilecek olumsuzluklara karşı mankenlerle uygulamalı eğitim veriliyor.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.