Dolar 34,2680
%0.08
Euro 37,6435
%0.03
Altın 2.907,000
%-0.5
Bist-100 9.030,00
%-0.87

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kasım Dal: Türkiye'deki 23 yıllık çalışmamızın meyvesini toplamak istiyoruz

Kasım Dal: Türkiye'deki 23 yıllık çalışmamızın meyvesini toplamak istiyoruz

Bulgaristan'da 12 Mayıs seçimlerinde Türklerin oylarına talip partilerden Merkez-Hürriyet ve Şeref Koalisyonu seçim kampanyasına Sofya'da başladı.Bundan 2,5 yıl önce hayal kırıklığına uğradığı için siyasetten uzaklaşmayı düşündüğünü...

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 14:30
Bulgaristan'da 12 Mayıs seçimlerinde Türklerin oylarına talip partilerden Merkez-Hürriyet ve Şeref Koalisyonu seçim kampanyasına Sofya'da başladı.

Bundan 2,5 yıl önce hayal kırıklığına uğradığı için siyasetten uzaklaşmayı düşündüğünü belirten Kasım Dal, destekçilerinin kendisini tekrar mücadelenin içine ittiği kaydederek, "Biz Bulgaristan'ı değiştirmeye mahkumuz." dedi.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Kasım Dal, 12 Mayıs'taki seçimler için çok çalışarak büyük bir başarıya imza atmak istediklerini belirtti. Türkiye'den de destek beklediğini söyleyen Dal, Türkiye ile 23 yıldan beri olan temaslarında ve problemlerin çözümüne yaptıkları katıkıların meyvelerini toplamak istediklerini aktardı. Halka bir alternatif sunduklarını belirten Dal, hem kötü hem iyi günde onların yanlarında olacaklarını savundu.

Korman İsmailov ve Kasım Dal'ın kurduğu Hürriyet ve Şeref Halk Partisi ve eski başbakanlardan Çar Simeon Sakskoburgotski'nin NDSV partisi arasında oluşan koalisyon, 'Merkezde ol' sloganıyla seçmenlere hitap ediyor. Bu vesileyle milletvekili adayları tanıtılırken, oluşumun ana hatlarıyla siyasi görüşleri açıklandı.

Koalisyonun eş başkanlarından Korman İsmailov, Kırcali ve Razgrad'da liste başında bulunuyor. Kasım Dal ise Silistre ve Şumnu'da aday listesinin birinci sırasında yer alıyor. Koalisyonun milletvekili adayları arasında eski Dışişleri Bakanı Solomon Pasi ve tekerlekli sandalye ile bir ara milletvekilliği yapan Denitsa İvanova yer alıyor. Tırgovişte liste başında ise İstihbarat Dosyaları Komisyonu eski Başkanı Orhan İsmail bulunuyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.