Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kasımda baskın yerel seçim mi var

Kasımda baskın yerel seçim mi var

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinin ardından topladığı MKYK toplantısında genel bir değerlendirme yapan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sonunda partisinin aldığı oy oranı ve mecliste istediği oranda Milletvekili sonucu çıkmamasından rahatsızlığını dile getirdiği belirtiliyor. Erdoğan’ın yerel seçim tarihini ekim ya da Kasım ayına alması beklenirken, bunun gerekli olan Anayasa değişikliği için 56 muhalefet milletvekilinin de evet demesi gerekiyor. HDP ve CHP’nin erken yerel seçime sıcak bakabileceği ve gerekli olan Anayasa değişikliğine evet diyebileceği kaydediliyor. Kasımda baskın yerel seçim mi var

  • Ege Postası
  • 01.07.2018 - 15:43

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mecliste de çoğunluk sağlama talebinin yerine gelmemesi nedeniyle durumdan rahatsız olduğu, seçimlerde partisinin aldığı oy oranlarına dair raporları istediği ve oyların arttığı-azaldığı il ve ilçelere ilişkin genel değerlendirme yapıldığı kaydedilirken, hızla yerel seçimlere odaklanması talimatı verdiği bildiriliyor.

 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN YEREL SEÇİMLERİ EKİM-KASIM AYINA ALABİLECEĞİ BELİRTİLİYOR 

Parti kulislerinde, teşkilatına yerel seçimlere hazır olunması talimatı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2019 Mart ayında gerçekleşmesi beklenen yerel seçim tarihini Ekim ya da Kasım ayına alabileceği belirtiliyor. Öte yandan yerel seçimlerin erkene alınmasını isteyen Erdoğan’ın bunun gerçekleşmesi için gerekene Anayasa değişikliği için muhalefet partilerinden de destek alması gerekiyor. 

ERKEN SEÇİM İÇİN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ, DEĞİŞİKLİK İÇİN DE 400 MİLLETVEKİLİNİN EVET DEMESİ GEREKİYOR 

Önümüzdeki hafta 27’inci Dönem Milletvekillerinin mecliste edeceği yemin töreni ve 15 Temmuz özel oturumunun ardından TBMM’nin yeni yönetiminin belirlenmesi ve ardından tatil kararı alınması bekleniyor. Erken seçim kararının alınması için TBMM’nin olağanüstü gündem maddesi ile toplanması gerekiyor. TBMM İçtüzüğü’ne göre olağanüstü meclis, TBMM üye sayısının üçte biri olan 200 milletvekilinin imza vermesiyle toplanabiliyor. TBMM Genel Kurulu, yerel seçimlerin erkene alınması için gerekli olan Anayasa değişikliğini yapmak için en az 400 milletvekilinin bu karara evet demesi şart.

56 MİLLETVEKİLİ DE EVET DERSE SEÇİMLER ERKENE ALINABİLİR; CHP VE HDP’NİN EVET DİYEBİLİR

Öte yandan 344’te kalan Cumhur İttifakı milletvekili sayısı nedeniyle erken seçim kararının alınabilmesi için 56 milletvekilinin oyuna ihtiyaç var. Çok sayıda belediyesine kayyum atanan HDP’nin belediyeleri geri almak amacıyla yerel seçimlerin erkene alınması talebine evet demesinin kuvvetli bir ihtimal olduğu belirtiliyor. CHP’nin de erken yerel seçim kararına olumlu yanıt vereceği konuşuluyor ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 2017 yılında TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada dile getirdiği, “Beklemenin bir anlamı yok. Kim milletten kaçıyor kim kaçmıyor çıksın ortaya. Gidelim yerel seçime, bütün gerçekler ortaya çıksın. Biz de destek vereceğiz” sözleri buna dayanak olarak gösteriliyor.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.