Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Katip Çelebi'de FETÖ operasyonu

Katip Çelebi'de FETÖ operasyonu

İzmir'deki FETÖ soruşturması kapsamında, hakkında yakalama kararı bulunan Katip Çelebi Üniversitesinde görevli 44 akademisyen ve idari personelden 29'u yakalandı.  Katip Çelebi'de FETÖ operasyonu

  • Ege Postası
  • 15.11.2016 - 09:45

Gözaltına alınanlar arasında, 15 Temmuz gecesi Ankara'da MİT ve Özel Harekat Daire Başkanlığı binasını bombaladığı öne sürülen pilot binbaşı Rafet Kalaycı'nın doktor eşi Ö.T. Kalaycı'nın da bulunduğu belirtildi.

İzmir'de FETÖ'den 57 tutuklama

İzmir'de FETÖ'den 7 özel güvenlikçi tutuklandı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturmada, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi çalışanlarına yönelik operasyon yapıldı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün 35 kişiye yönelik yaptığı operasyonda 29 kişi gözaltına alındı, 6 kişinin de arandığı açıklandı. Gözaltına alınanlar arasında, 15 Temmuz gecesi Ankara'da MİT ve Özel Harekat Daire Başkanlığı binasını bombaladığı öne sürülen pilot binbaşı Rafet Kalaycı'nın doktor eşi Ö.T.Kalaycı'nın da bulunduğu belirtildi. Ö.T.Kalaycı'nın boşanmadığı halde, 15 Temmuz'dan önce eşinden boşandığını çalışma arkadaşlarına söylediği ileri sürülmüştü. 

BYLOCK KULLANMIŞLAR, BANK ASYA'YA PARA YATIRMIŞLAR
Gözaltındaki akademisyen ve üniversite çalışanlarının, örgütün şifreli haberleşme sistemi ByLock'u kullandığı ve Bank Asya'ya kapanmaması için para yatırdıklarının saptandığı öne sürüldü. Gözaltına alınan kişiler, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.


DAHA ÖNCE 29 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI
Geçtiğimiz 12 Ağustos'ta, Katip Çelebi Üniversitesinin Fetullahçı Terör Örgütü yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında akademisyen ve çalışanlardan oluşan 40 şüpheliden 29'u tutuklanmış, 11'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Tutuklananlar arasında, örgütün "İKÇÜ imamı" olduğu öne sürülen Adem Fidan, Diş Hekimliği Fakültesinin kurucu dekanı Prof. Dr. Tancan Uysal, Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şemsettin Karaca, Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Sütçü, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Salih Yılmaz da yer almıştı. (DHA-İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.