Kavganın gölgesinde stratejik plan görüşüldü: Cumhur İttifakı meclisi terk etti!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısında 2025-2029 stratejik plan görüşmeleri 'gezi ve Kılıçdaroğlu' tartışmalarının gölgesinde kaldı. AK Parti grubu, Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın vaatlerini stratejik planda görmedikleri sebebiyle eleştiriler getirdi. Saatler süren görüşmenin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2025-2029 Dönemi Stratejik Planı, CHP’nin ‘kabul’ AK Parti ve MHP’nin ‘ret’ oylarıyla oyçokluğu ile kabul edildi. Bunun yanı sıra ESHOT Genel Müdürlüğü’nün 2025-2029 Dönemi Stratejik Planı ise oybirliği ile onaylandı.
- Ege Postası
- 13.09.2024 - 21:10
- Güncelleme: 14.09.2024 - 10:52
BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısının üçüncü birleşimi Başkan Cemil Tugay idaresinde gerçekleştirildi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT Genel Müdürlüğü'nün 2025-2029 stratejik planları görüşüldü.
İZMİR GEVREK MODELİ İLE OLUŞTURULDU
CHP grubu adına stratejik plana olumlu oy vereceklerini dile getiren CHP Karşıyaka Meclis Üyesi Candaş Yeter, " Stratejik planlarımızın ana referansları 12. kalkınma planı, Orta Vadeli Program, BM sürdürülebilir kalkınma hedefleri ve bu hedeflerin yerelleştirilmesi amacıyla oluşturulan İzmir gevrek modelidir. Sürekli öğrenme ve yaratıcılık kapasitesi arttırılarak uyumlu bir şekilde yeni nesil belediyecilik hizmetlerinin sunulması hedeflenmektedir. Paydaşlarla işbirliği ilkeleri gözetilerek stratejik plan şekillendirilmiştir. Altyapı ve üstyapı alanında güçlü temel oluşturmak, kapsayıcı ve adil kalkınma odaklı belediyecilik anlayışı ile hareket etmek. Dijital ve demokratik belediyecilik uygulamalarını hayat geçirmek. Taleplere hızlı ve etkili yanıt verenilmek hedeflenmektedir. Tek sağlık politikasıyla daha sağlıklı ve gelecek inşa etmek ve kentimizi olası krizlere karşı daha hazırlıklı olmak adına stratejik plan hedeflenmektedir. 5 yıllık planımız kapsamında mali disiplin ve öz gelirleri arttırıcı faaliyetler sayesinde yaratacağımız kaynağı doğru ve planlı bir şekilde kullanarak rehafı arttırmak önceliğimizdir" dedi.
"AYAKLARI YERE BASIYOR"
CHP Bayraklı Meclis Üyesi İpek Kul ise, "İzmir’in 5 yıl sonunda büyük bir sıçrama yaşanacağı anlaşılıyor. Çok ciddi ve özverili artışlar görüyoruz ve çok büyük bir yol alacağız kanaatindeyiz. Ayaklara yere basan amaçlar iddiası ile ortaya konuyor. Altyapı ve Üstyapı Belediyeciliği, Kapsayıcı ve Adil Kalkınma Odaklı Sürdürülebilir Belediyecilik, Kentin Gelişimini Destekleyen Demokratik ve Dijital Belediyecilik, Tek Sağlık Politikasıyla Geleceğe Hazır Belediyecilik, Çoklu Krizlere Dirençli Kent Belediyeciliği olmak üzere 5 temel amacımız var. Bu planın gerçekleşme oranı yüksek olduğu ortadadır. İzmir halkına saygılı, taleplerine saygılı, çözüm iradesi baskın ve gerçekçi bir strateji planın uygulayıcısı olarak başkanımıza destek vermemiz için bu plan oybirliği ile geçmeli" diye konuştu.
HAYALLER PARİS GERÇEKLER MUMBAİ
AK Parti Bornova Meclis Üyesi Ercan Tekin ise olumsuz oy vereceklerini dile getirerek, "Aynı şeye bakıyoruz ama farklı şeyler görüyoruz. Rakamlar üzerinden konuşmak bizi bir yere vardırır mı ve bir polemiğe mi sürükler diye düşünerek konuşmayı değiştirdim. Meclis üyeliğinin bir okulu yok. Dünyanın her yerinde herkes yerel yöneticiliği uygulayarak öğreniyor. Biz de yaşayarak öğreniryoruz. Önümüze 5 yıllık plan geldi. Kenti doğru yönetebilmek için ihtiyaçların belirlenmesi gerekiyor. Ancak ana ihtiyaçlar nerede belirleniyor? Master plana ihtiyacımız var. Bir kent bu şekilde planlanır. Her şeyi hesaba katarak bir plan hazırlanıyor. Ulaşım master planı da 30-50 yıl planlanarak yapılıyor. Bu planların parçası olan stratejik planlar parça parça önümğze geliyor. Kentin planlarıyla ilgili planlamamız var mı? 1/5000 ve 1/25000 planlarını bitireceğiz diye hedefimiz var mı? İzmir'in hangi bölümlerini mesela İzmir'in yüzde kaçını planladık. Yüzde yüzünün bitmiş olması gerekmiyor muydu? Bakanlık 2012'de planlarını bitirdi. Siz kaçını bitirdiniz? Altyapı çalışmalarının master planları nerede? Bu kentin kaç km altyapıya ihtiyacı var? burada net ifadeler göremiyorum. 3 yıllık tahmini bütçeler de önümüze gelecek. Bğütçe demek plan demektir. Planın ne kadarını uygulayıp uygulamadığımızı faaliyet raporunda değerlendiriyoruz. Ölçemediğiniz bir şeyi yönetemezsiniz. Planlamaları doğru yapmanız gerekiyor. Ben planı inceledim. Bu planda sadece Buca Metrosu yapılıyor. Ancak diğer hatlar örtüşmüyor. Yani plan boşta kalıyor. Sistemsel bir hata var. Beledye başkanı vaatleri verirken bilime şinanıyorsa, master planına hakim olması gerekiyor. Başkanlar master planına bakarak vaatlerde bulundu mu? Seçim kampanyanızda vaat ettiğiniz şeyler var ancak vaatlerinizi planda göremedik. Bu kentin kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Bu kentsel dönüşümü sağlayacak plan nerede? 8 bin konut dönüştürecektiniz ancak 6 bölgede sadece 30 bin konut dönüştürüldü. Bu planı nasıl uygulayacağız. Master plan olmayınca bu stratejik planların ayakları havada kalıyor. Hayaller Paris gerçekler Mumbai... ben AK parti meclis üyesi olarak bu planın İzmir'in önü müzdeki 5 yıllık sorunlarını giderecek nitelikte olduğunu düşünmüyorum" ifadelerine yer verdi.
"6 AYDA BAŞKANI YARGILAMAK İYİ NİYETLİ DEĞİL"
Ercan Tekin’in eleştirileri üzerine Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki söz aldı. Eşki konuşmasında, "Stratejik plan verilerden ziyade önümüzdeki dönemin ruhunu ve yolunu çizer. Burada rakamlara bağlı kalmak stratejik planın amacına uygun değil. Biz bu planı incelediğimizde ekonomik koşulları da yansıtan tasarrufçu ve kamucu bir anlayış izlenmiştir. İlk 6 ayda bir belediye başkanını tutarsızlıkla yargılamak iyi niyetli değil. Her şeyin tek elden yönetildiği bir ülkede yapılabilecek en iyi stratejik plan İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmıştır" dedi.
25 BİN KONUT YAPILIRSA ÖZÜR DİLEYECEĞİM
AK Parti Grup Sözcüsü Nail Kocabaş ise, " Biz bu zamana kadar zihniyetinizle yönetilen bu şehride kentsel dönüşüm faaliyetleri zayıf kaldı. İmzalanacak alan miktarlarının düşecğeini ifade etmişsiniz. 55 bin 500 metrekare alandan bahsediyorsunuz. Eğer burada 2 emsal verirseniz 1110 daire olur. 10 emsal verirsek bile 3 binlerde kalıyor. 55 bin 500 metrekare alana imza alacağız diyorsunuz. Sizin şahsınızın 9 Mart'ta yaptığınız bir vaadiniz var. 25 bin konut yapacağınızı söylemiştiniz. 25 bin konutun çok büyük olduğunu ancak planlarının hazır olduğunu söylemişsiniz. Umarız bu kente 25 bin konut yapılır da olası bir depremde can kaybı olmaz. Bu 25 bin konut yapılırsa ben 5 yıl sonra özür dileyeceğim. Sizin zihniyetinizin yönetiminde 25 bin konut yapılması imkansız" dedi.
"İMAR AFFI SEBEP DEĞİL SONUÇTUR"
İmar affını savunan AK Partili Kocaabaş, " Siz hamle yapmakta geri kalıyorsunuz. Ben kentsel dönüşüm ile iligli yapılacak çalışmaların olmadığını görüyorum. Bu şehri 25 yıldır söz yönetiyorsunuz. İmar affı sebep değil sonuçtur. Depreme dayanıksız yapılar konusunda da birinciliği kaptırmamışız. Buna kim müsaade etti. 25 yıllık bir düzenin sonucu imar affıydı" dedi.
"İZMİR'İN PLANI BU KADAR UCUZ MU?"
AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız stratejik plana ilişkin konuşmasında, " Kitapçık bize 6 Eylül geldi. En önemli maddesi olan maaliyetlerle diğer sayfalar tutmuyot. 580 milyar lira bütçe ön görüyorsunuz. 1,5 milyar lira gider öngörüyorsunuz. İzmir'in stratejik planı bu kadar ucuz mu? İzmir'in planı sabah gelen mail ile mi düzenlenir? Coğrafya kader mi? Evet coğrafya kader. Homeros'un yaşadığı günlerde Meles Çayı yemyeşil akıyor. Körfez masmavi. Muazzam bir kent var. Homeros'un yaşadığı İzmir, kaderi bakımından güzel ve keyifli. O bahsedilen İzmr masmavi denizi olan ve körfezinde yüzülen bir İzmir. Bizim kaderimiz ne? Ben bu kentte doğdum ve yaşıyorum. Bizim derdimiz bu kentin sorunlarını çözecek ortak aklı geliştirmek. Bir taraftan demokrasi başlığı açacaksınız, deiğer taraftan stratejik planın en önemli paydaş kısmının birincisi vatandaşlarımız ikincisi ise meclisimiz. Cemil Tugay ve CHP'li meclis üyeleri 40 kişilik bir grup ile kent meselelerine yapıcı çözümler getirmeye çalışıyoruz. İlçe belediyeleri bile bu planın arkasında. Balıkların öldüğü Körfezi konuşalım. Yolların çöktüğü İzmir'i konuşmayacak mıyız? Dağlarında çiçekler açan İzmir'in çarpık yapılaşmayı biraz önce susturmaya çalıştırdığını AK Parti grubu mu yaptı? 25 yıldır biz mi yönetiyoruz yoksa rozeti gururla taşıdığınız CHP mi yaptı? Neden bunları tartışmıyoruz? Ne şahsım ne grubum ne temsil ettiğim parti sorulara cevap vermekten çekinmez" dedi.
"SOYER YÖNETİMİNİ YOK SAYDINIZ, KÖTÜLEDİNİZ"
Sürdürülebilirlik kavramına dikkat çeken Yıldız, " Biz de devamlılık var ama siz de yok. Sizde inkar var. Faaliyet raporu ile ilgili sorulara cevap vermediniz. Soyer yönetimini yok saydınız ve kötülediniz. Siz de devamlılık kriteri yok, siz çünkü 0 kmsiniz. Kendi içinizden yeni bir oluşum çıkmış. Biraz önce arkadaşlarımız dediler, sürdürülebilirlik... Nereye devam ediyor? 31 Mart 2024'ten sonra devam ediyor. Öncesini biz yapmadık. Kooperatifler bizim kabahatimiz değil. Paraları kim aldı, cevap yok. Aziz Kocaoğlu'nun stratejik planı ile Soyer'in ekibi yüzde 78,5 gerçekleşmiş diyor. Siz ne diyorsunuz Soyer'in dönemi yüzde 69 gerçekleşmiş diyor. Soyer yüzde 50 bile yapamadı. Yine iyimser davranmışsınız. Siz yüzde 50 ile kapatmayın. Çünkü şehir kan kaybediyor" ifadelerine yer verdi.
ULAŞIM MASTER PLANI YOK!
Yıldız konuşmasının devamında ulaşım alanında verilen vaatleri hatırlatarak, "Başkan 5 ana başlıkta toplamış. Tunç Bey 7 başlık yapmıştı. Başkan altyapı ve üstyapı belediyeciliği demiş. Başkanın vaatlerini kitapta arıyorum. Ulaşım ve yollarda sorunu çözeceğini söylemiş. Sayılara çok takılmayalım ama yapımı tamamlanacak taşıt ve yaya geçitleri 21'di, 24 olmuş. Köprü sayılarımızda artış var. Deniz taksiyi 6 ay içinde getireceğiniz söyledi. Körfezin durumundan dolayı indirmemiş olabilirsiniz. Ancak ben bunu stratejik planda göremedim. Otopark ve karavan parkı yapacağınıız söylediniz. Ne zaman nasıl olacak yazmamışsınız. Karabağlar’dan Gaziemir’e metro yapacağız demiş ancak neden bu metro kitapçıkta yok? Tramvayla ilgili çalışma da yok… Metrobüs dediler, ya ben demedim… Cemil Başkan dedi. O dediyse biz stratejik planda aramayacak mıyız? Ulaşım master planı da yok, herhalde basım hatası. Alsancak Gar yapılacak demiş ancak bu da yok. Şehir Hastanesi’ne teleferik demiş yine yok. 25 yıl önce Piriştina döneminde hazırlanmış bir rapor var, bu raporda ne var? Kavşaklar sayılıyor ve zemininde sıvılaşma olduğunu söylüyor ve İzmir Depremi’ni hatırlarsınız arabalar dans ediyordu. Eğer 30 Ekim’de deprem 10 saniye daha uzun sürse o rapordaki kavşaklar çökmüştü. 25 yıl geçmiş, siz yönetiyorsunuz bu kenti. Bütçeler azalmadı, her yıl milyarlarca para yönetildi. O köprüler yıkılsaydı, deprem bölgesine nasıl ulaşacaktık? Bir ihtimalimiz vardı o çok eleştirdiğiniz hükümetimizin yaptığı çevre yolu" dedi.
"FUARA GÖLGE DÜŞÜRDÜNÜZ"
Yıldız konuşmasının devamında, "Daha hala Süt Kuzusu’nu ihale etmekten 6 ayda sınıfta kaldınız. Bizim gerçekten Avrupa’ya işlenmiş tarım ihraç etmemiz lazım ama geçen dönemki gibi rafa koy fotoğraf çek değil geçen dönem onu da yaptılar. Tunç Bey, yurtdışında ofisler açmıştı… O ofislere ne kadar harcandı, bir katkısı oldu mu? Bir İzmir Fuarı yaptık, tarihinde ilk kez iki kere açıldı. 30’unde genel başkanınıza 31’inde İmamoğlu’na açılış düşünceniz oldu sanıyorum. İzmir’in fuarına gölge düşürdünüz, İzmir Fuarı’nı CHP’nin arka bahçesi yapmaktan çekinmediniz. Karşıyaka stadını yapacağım dediniz. Stratejik planda yok, kararınızdan geri mi döndünüz? ‘Biz ketlerimizin sağlığından sorumluyuz, söz veriyorum tertemiz bir İzmir olacak’ dediniz Ortadaki körfez durumu! Bir taraftan sağlık dediğimde, sağlık turizmi var, termal alanı var, bunları planlarda göremiyoruz. Eşrefpaşa Hastanesinin yapımıyla ilgili hiçbir şey görmedik. Hastanenin yıkılıp yenilenmesi lazım. Bu da mı atlandı. Kitapta yok, göremedik. Kentsel dönüşümde 25 bin konut vadettiniz. Geçtiğimiz dönem Tunç Soyer’in yaptığı hatayı yapmayın. Soyer, Ege Şehir Planlamaya Çiğli’deki araziyi verdi, çalışanlara konut yapacağını söyledi, bir bölümünü satacağız dedi. Geçtiğimiz günlerde o kooperatifle de sözleşmeyi feshettiniz. Siz bu 25 bini nasıl üreteceksiniz, kitapçığa koymamışsınız. Bu konutları nasıl yapacaksınız meclise anlatın. Bir deprem master planına ihtiyacımız var. İZBETON gerçeği yaşıyoruz. Ege Şehir'e sermaye arttırımı yaptırdık" diye konuştu.
"TAVRINIZ TAVRIMIZI BELİRLER"
Yıldız açıklamasının devamında, "Problemi net bir şekilde yazarsanız o zaman sorunu çözersiniz. Günün sonunda nasıl çözeceğiz? Biz sizin vaatlerinizi ve ortaya koyduklarınızın yarısını bile stratejik planda göremedik. Temel problemlerimizin çözümü ile ilgili proje bulamadık. Biz samimiyetle burada duruyoruz, hiçbir arkadaşımız CHP’li kimseyi rencide etmek için konuşmuyor. Biz fikir geliştirmeye ve katkı koymaya devam ediyoruz. Biz eleştirdiğimizde demokrasi diyorsanız birbirimize tahammül etmek zorundayız. Devlet İzmir Fuarı’na en üst düzeyde saygı duyarken CHP ayrıştıran şahsiyeti onur konuğu olarak sundu. Bunların ışığında sizin vaatlerinizin yarısını bile somut olarak planda göremedik. 5 yıllık temel problemlerinizin çözümü ile ilgili projeleri bulamadık. Bir önceki dönem oybirliği verdmiştik ancak bu dönem vaatlerinizin olmadığı bir plana oy çokluğu veriyoruz. Tavrınız tavrımızı belirler" dedi.
"İZMİR HALKI 25 YILDIR FİKRİNİ DEĞİŞTİRMEDİ"
CHP Grup Başkan Vekili Zafer Levent Yıldır, "Tüm değerlendirmeler için teşekkür ediyorum. Bizim önümüze ışık tutacak ve bu meclisin olması gerekenlere en yakın çalışmaları başarı ile yerine getireceğine inancımız tamdır. Geçmişte gelecekte bizim. İzmir Halkı da bizimle aynı fikirde. 25 yıldır fikrini değiştirmedi. Jeotermal kitapta yok ama vermediniz ki... 6360 kapsamında bizde olması gerekenler var" dedi.
"İZMİR'İ DÖNÜŞTÜRMEK BOYNUMUZUN BORCU"
Başkan Cemil Tugay ise eleştirilere yanıt olarak, "Bizim iştiraklerimiz var. Sosyal konut çalışması yapacağız derken Ege Şehir Planlama ile yapacğaız dedim. Bazı şeylerde detaylar olduğunu hatırlatmak isterim. Tüm maddelerin hespi vaatlerimizi karşılıyor. Maliyetlerle ilgili rakamlar var. Eleştirdiğiniz her başlık yapılıyor. Hastanenin yenilenmesi gerekiyor dediniz ama biz zaten temelini attık. Bu tür şeyleri gözden kaçırıyorsunuz. Bu plan şu an bir plan. Önümüzdeki günlerde vaat ettiğimiz her şeyi yapmanın yanında aslında hepimizin yaşadığı bir çok sorun ile ilgili çalışmala yapmak zorundayız. Hakan Yıldız'ın hatırlattığı gibi dün Çevre, Şehircilik Bakanı Bakanı Murat Kurum ile görüştüm. Kendisinin yapıcı yaklaşımını ve iyi niyetini kendi ağzından duydum. Biz İzmir'de tüm sorunlardan sorumluyuz. Bakanlığımız da tüm Türkiye'den sorumlu. Bizim üzerimize yapıcı diyalog kurmak ve çaba göstermek. Biz belediye olarak üzerimize düşeni yapacağız. Ancak zaman zaman da yetki olarak bizi aşan durumlarda diğer kurumların da çaba göstermesini bekliyoruz. Ortak çalışma ile bu süreci yürütme adına olumlu bir görüşme oldu. Bundan sonraki süreçte konuştuklarımızın karşılığını yapalım. İş eleştiri boyutuna gelince çok şey söyleriz ancak birilerinin suçlu çıkması sorunu çözmüyor. İmar afları kaçak yapılara teşvik etmiş midir, etmemiş midir? Vicdanınıza sorun bunu. Hiçbir CHP'li belediye ye da CHP iktidarı imar affı çıkarmadı. Bugün elimizde çarpık yapılşama olan bölgelerimiz var. Bunları sağlıklı yaşam alanlarına dönüştürmek boynumuzun borcu" dedi.
"DOZUNU ABARTMAYALIM"
Mecliste yaşanan tartışmaya değinen Tugay, "Bizler şu an itibariyle 4 yıl 6 ay daha burada şehrimizle ilgili çözümler üretecek kararlar alacağız. Birbirimizin üzerine yürümemiz sorun çözemeyecek. Dışarıdan bize bakanlar 'bu adamlar öfkesine bile hakim olamayanlar bu kadar ağır sorunların olduğu şehirimize sahip çıkarlar mı?' diye endişe edecekler. Öfkelensek de, sinirlensek de dozunu abartmayalım. Az önce yaşanan tablonun bir daha yaşanmamasını diliyorum" dedi.
BÜYÜKŞEHİR'E OYÇOKLUĞU ESHOT'A OYBİRLİĞİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2025-2029 Dönemi Stratejik Planı, CHP’nin ‘kabul’ AK Parti ve MHP’nin ‘ret’ oylarıyla oyçokluğu ile kabul edildi. Bunun yanı sıra ESHOT Genel Müdürlüğü’nün 2025-2029 Dönemi Stratejik Planı ise oybirliği ile onaylandı.
CUMHUR İTTİFAKI MECLİSİ TERK ETTİ
Gündemin tamamlanmasının ardından Meclis’in son maddesi olan ‘Gündem dışı konuşmalar’ kısmına geçildi. CHP’li Meclis Üyesi Hacer Taş Gültepe’nin CHP Genel Merkezi’nin yeni eğitim öğretim yılı için yaptığı basın açıklamasını okuması tansiyonu tekrardan yükseltti.
AK Parti ve MHP Grubu’ndan tepki gelirken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, herkesin süreye uyarak gündem dışında istediği konuşmayı yapabileceğini belirtti. Hacer Taş Gültepe’nin metni okumaya devam etmesinin ardından Cumhur İttifakı, Meclis’i terk etti.
“TRİBÜNLERE DEĞİL MECLİSE KONUŞMALIYIZ”
İzmir Büyükşehir belediye Başkanı Cemil Tugay, mecliste yaşanan arbede ve AK Parti grubunun meclisi terk etmesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Tugay, “Meclis üyelerimizden ricam; önümüzdeki dönemde eleştiri anlamında ne söylenirse söylensin can kulağıyla dinlemeliyiz. Öfkelenmek, bugünkü tablonun oluşmasına katkıda bulunmaktır. Akadaşımız gerçekten provokatif bir konuşma yaptı. Halbuki, bugün çok önemli bir gündemimiz vardı, stratejik plan. Uzun bir emekle teknik bir çalışma olduğu için ilk başta basit bir dil kullanılsın diye düşünürseniz bu size göre bir plan değil. Burada ne söylendiğini incelemeniz lazım. Türkiye’nin en nitelikli stratejik planı olabilir. Öylesine özel bir plan. Böylesine önemli bir gündemde daha içerikli bir konuşmaya ihtiyacımız vardı, tribünlere değil de meclise konuşmaya ihtiyacımız vardı. Bir meclis üyesi dışarıdaki insanlara şov yapma peşinde olmamalı da, meclis üyelerine önümüzdeki dönemde öyle çalışalım ki sorunları çözelim demeli. Bizi insanlar bu yüzden seçti. Hepinizin bir sürü sorumluluğu var” ifadelerini kullandı.
“BU SIRALARIN BOŞ OLMASINDAN MUTLU DEĞİLİM”
Tugay açıklamasını devamında, "Bu dönem sağlam şekilde ayaklarımız yere basıyor. Ben bir bilim insanıyım, bunu net görüyorum. Büyükşehir başkanından tüm yönetimine kadar ayakları yere basan insanlardan oluşuyor. Biz asla hayal kurmuyoruz. Kişisel fantezi dünyasında değiliz. Şehrin sorunlarını, şehrin tamamına, tüm değerlerine duyduğumuz saygıyla görüyoruz. O saygı ve bağlılıkla bu şehre hizmet edeceğiz. O nedenle benim içim rahat. Krizler yüzyılındayız. Pandemiler, ekonomik kriziler, iklim krizi, susuzluk, çevre sorunları, sosyal krizler, bir sürü sorun. Şu an işsizlik önemli bir kriz, insanlar boş yere ellerinde CV’lerle kapımızda beklemiyorlar. İçim parçalanıyor. Sosyo ekonomik krizin göbeğindeyiz. Bu şartlar altında hizmet ettiğimizi unutmamalıyız. Bence İzmir halkının, bu meclisin, bu belediye kadrosunun ve bu başkanın çalışmasına ihtiyacı var. Bizim de çok sevdiğimiz bu insanlara çok çalışarak görevimizi yerine getirme sorumluluğumuz var. Siyasi görüşümüz belli. Dinlerken tahammül, biraz sabır, eleştiriyi de yine meclis üyesine yakışır yapmak. Öyle bir söz söylediyse kalkıp üzerine yürümek değil de söz alarak yanıt vermek lazım. Ben bu sıraların şu anda boş olmasından mutlu değilim. Buna sebep olmamak, bunu aşmak gerekiyor" dedi.
Yorum Yazın