Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kavşak açılışında Kocaoğlu'nun gündemi 'statlar'

Kavşak açılışında Kocaoğlu'nun gündemi 'statlar'

Kent içi ulaşıma nefes aldıracak en önemli yatırımlardan bir tanesi olan ve 31,5 milyon liraya mal olan Bayraklı Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı’nın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son yarı kararı ile alevlenen stat tartışmalarına dair önemli açıklamalarda bulundu. İzmir'de ulaşıma nefes aldıracak o kavşak açıldı

  • Ege Postası
  • 09.01.2016 - 13:45
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yapımı toplam 9 ayda tamamlanan ve 3 ay erken hizmete açılan köprülü kavşağın açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ev sahibi Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın yanı sıra, CHP İl Yönetimi, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü, meslek odaları ve sendikaların temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, belediye bürokratları, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katılım gösterdi.


 
BAŞKAN KOCAOĞLU’NDAN BEKLENBEN STAT AÇIKLAMASI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyenin ulaşım alanındaki yatırımları özetleyerek, önümüzdeki yıllarda ortaya çıkacak trafik probleminin önüne geçebilmek için yol, köprü ve bulvar projelerine devam edeceklerini dile getirdi. Mahkemenin verdiği iptal kararları sonrasında yeniden alevlenen stat kriziyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz kentimizi korumak, doğru iş yapmak için çalışıyor ve 15-20 sene sonra hepimizin başına problem olacak, kentin geleceğini tıkayacak projelere prim vermiyoruz. Statların yanlış olduğunu, alternatif yerlerde daha büyük spor komplekslerin yapılaması gerektiğini defalarca söyledik.”


 
“KENTİN GELECEĞİNİ TIKAYACAK PROJELERE PRİM VERMİYORUZ”
Her iki stat arazisi için de fedakarlıkta bulunduklarını ve hisselerini bakanlığa devrettiklerini hatırlatan Kocoağlu, “Pazartesi günü Alsancak’taki 4 bin metrekare yerimizi karşılıksız devredeceğiz. Buralar İmzir Büyükşehir Belediyesi’nin tapulu malı” dedi. Kocaoğlu ayrıca hiçbir spor tesisi inşa etmediklerine dair eleştirilere de sert yanıt ererek, “Halkapınar Kapalı Spor Salonu’nu kuruşuna kadar harcayarak yaptık. Karşıyaka Spor Salonu yine İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmıştır. Her beldeye bir tane olmak üzere 25 tane kapalı spor salonu yapıldı. Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda buz spor salonu yaptık. Sahaları, okullara verdiğimiz destekleri bir yana bırakıyorum. Bornova Belediye Başkan’ımızla lafları bir tarafa bırakıp stadımız bitiyor. Ne yaptı diyenlere Bornova Doğanlar Stadı cevaptır. Tire’de 13 bin 500 kişilik stadın temelini attık. Stat bizim işimiz olmamasına rağmen, kentte nerede ihtiyaç varsa oradayız ve yapıyoruz” dedi ve belediyenin spor yatırımlarına verdiği önemi örnekleriyle açıkladı.


 
BİZİM AVM’LERE BAKIŞIMIZ BELLİ
“Büyükşehir Belediyesi AVM planları yapıyor” söylentilerine de tepki gösteren Aziz Kocaoğlu, şunları kaydetti: “CHP’nin ve Büyükşehir Belediyesi’nin AVM’lere bakışı herkes tarafından bilinmektedir. CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam tarafından gündeme getirilen AVM yasası hükümet tarafından çıkartılmamıştır ve çıkartılmayacaktır. AVM projesi olarak kentin içinde yapılan projelerin planları ya 1990 öncesinde ya da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ gibi kurumlar tarafından yapılmıştır.”


 
ULAŞIMDA SÜBVANSE YORUMU: YASA HAVADA KALACAK
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu geçtiğimiz gün yayınlanan ve merkezi hükümet tarafından belediyelerin toplu ulaşım hizmetlerini sübvanse etmesini içeren düzenlemeye ise şu yorumu yaptı: “Hükümet tarafından yeni bir düzenleme çıkartıldı ve halk otobüslerine bin lira teşvik veriliyor. İzmir’de halk otobüsleri yok. Diğer illerdeki başkan arkadaşlar iyi ki sizde yok biz burada perişanız diyor. Bu çıkan uygulamanın belediyelerin kendi ulaşım kurumlarını da kapsayacak şekilde bir sisteme bağlanması gerekmektedir. Aksi takdirde bu yasa havada kalacaktır. Acilen bu yasanın düzenlenmesi hem hemşerilerimiz, hem de Büyükşehir Belediyesi’nin daha iyi hizmet vermesi için gereklidir.”


 
RANT İÇİN DEĞİL, KENT İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Büyükşehir Belediyesi 2015 yılında 1 milyar lirayı aşan tutarda yatırımın altına imza attığına değinen Kocaoğlu, “Yatırımlarımız 2016 yılında da devam edecektir. Büyükşehir Belediyesi kentini kalkındırmak için, kent insanın gelir düzeyini arttırmak için her gün çalışma üretmektedir. Kentin topyekün kalkınması için 12 senedir kararlı ve istikrarlı adımlarla çalışıyoruz. İzmir son yıllarda sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en hızlı büyüyen metropol kentleri arasında sürekli ilk beş arasındadır. Tüm projelerimizi gerçekleştirecek azim ve kararlılıktayız, finans yapısına sahibiz. Hormonlu değil, sağlıklı büyüme için, rant değil kentin geleceği için çalışıyoruz. Doğru geleceği planlayarak kentimizi kalkındırmaya çalışıyoruz” dedi ve belediyenin devam eden projeleri hakkında bilgiler verdi.
 
“YENİ KENT MERKEZİ’NDE YATIRIMCININ ÖNÜ AÇILDI”
Kocaoğlu, geçtiğimiz ay içerisinde yargıdan gelen kararlar sonrasında başlayan plan çıkmazına da değinerek, “Yeni kent merkezi planlarında bir iptal söz konusuydu. Geçen ay bir meclis kararı aldık. Yatırımcıların önü açılmıştır. İnşaat yapılamadığı ile ilgili söylentiler var. Hiçbir problem yoktur. Liman arkasında bir problemimiz var onu da uzlaşarak halletmeye çalışacağız” dedi.
 


KARABAĞ’DAN TEŞEKKÜR
Törende söz alan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise ilçeye yönelik katkılarından ötürü İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini sundu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.