Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaynak bulunamayınca zeytincilik festivali iptal edildi

Kaynak bulunamayınca zeytincilik festivali iptal edildi

Hatay'ın Erzin ilçesine bağlı Gökdere köyünde 3 yıldır yapılan Zeytin ve Zeytinyağı Festivali, köylü destek bulamayınca iptal edildi. Festival masraflarını karşılayacak gücü olmayan köy halkı, bölgenin en lezzetli zeytinini tanıtmama...

  • Ege Postası
  • 17.08.2013 - 09:05
Hatay'ın Erzin ilçesine bağlı Gökdere köyünde 3 yıldır yapılan Zeytin ve Zeytinyağı Festivali, köylü destek bulamayınca iptal edildi. Festival masraflarını karşılayacak gücü olmayan köy halkı, bölgenin en lezzetli zeytinini tanıtmama kararı aldı.

Yetiştirdiği zeytini markalaştırmak isteyen Gökdereliler, 3 yıldır festival düzenliyor. Tiyatro sanatçısı Aziz Öktem'in öncülüğünde başlayan festivalde zeytin ve zeytinyağından yapılan ürünler tanıtılıyordu. Kısıtlı bütçeyle hazırlanan festivale, ilçenin bazı köyleri destek oluyordu. Geleneksel hale getirilen, konserler ve yarışmalarla taçlandırılan festival, köylünün destek bulamaması üzerine iptal edildi.

Tiyatro Sanatçısı Aziz Öktem, "3 yıldır kısıtlı imkanlarımızla bu festivali düzenledik. Amacımız köyümüzde yetişen lezzetli zeytini bölgeye duyurabilmekti. Konserler, yarışmalar düzenledik. Atıcılık yarışmalarımız oldu. TRT Anadolu ekibi köyümüzde çekimler yaptı. Gökdere köyünde 15 bin dönüm tarım arazisi var. Bunun 6-7 bin dönümü zeytin ağaçlarından oluşuyor. Köy sınırları içerisinde 160-170 bin civarında zeytin ağacı var. Geçtiğimiz yıllarda, 3 bin ton yağlık zeytin, 40-50 ton civarında salamuralık zeytin, 600 ton civarında ise zeytin yağı elde ettik. Amacımız, tadına bakan herkesin hayran kaldığı bu zeytini marka haline getirebilmekti. Köylünün durumu ortada. Destek de bulamayınca maalesef festivali iptal etmek durumunda kaldık." dedi.

Zeytinin tanıtımı konusunda yetkililerden destek beklediklerini belirten köy halkı da festivallerin geleneksel olarak devam etmesi çağrısında bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.