Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Tüymebayev Trabzon'da

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Tüymebayev Trabzon'da

Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Türkiye ile aralarındaki ticari ve ekonomik işbirliğini daha da güçlendirmek istediklerini söyledi.         Karadeniz İşadamları Derneği’nin...

  • Ege Postası
  • 18.04.2013 - 12:51
Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Türkiye ile aralarındaki ticari ve ekonomik işbirliğini daha da güçlendirmek istediklerini söyledi.

        Karadeniz İşadamları Derneği’nin (KARGİD) davetlisi olarak Trabzon’a gelen Büyükelçi Tüymebayev, KARGİD Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş ile Vali Recep Kızılcık’ı makamında ziyaret etti.

        Büyükelçi Tüymebayev’e Trabzon’un tarihi ve kültürel geçmişinden bahseden Vali Kızılcık, Kazakistan ile Türkiye’nin 4 milyar dolarlık bir ticari ilişkisinin bulunduğuna dikkati çekerek, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin artması için Trabzon’un önemli bir fonksiyon göreceğini ifade etti.

        Bu ziyaretin de iki ülke arasındaki ilişkilerin ekonomik ve ticari anlamda ilerlemesine vesile olmasını temenni eden Kızılcık, "Özellikle ticari ilişkilerin gelişmesinde kadim bir liman şehri olan Trabzonumuzun lojistik merkez olması çok önemli bir yer teşkil etmektedir. Başta petrol olmak üzere gıda ve diğer ürünlerin bölgeye dağıtımında geçmişte olduğu gibi Trabzon’un daha güçlü bir şekilde fonksiyon görmesi için çalışmalarımız var. Bu çalışmaları potansiyelimizi göz önünde bulundurarak yapıyoruz. Lojistik merkez Trabzon’un iki ülke arasında var olan 4 milyar dolarlık ticari hacmin daha üst noktalara taşıması için çok önemli fonksiyon göreceğine inanıyorum." diye konuştu.

        "AMACIMIZ İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEKTİR"

        Büyükelçi Canseyit Tüymebayev de Trabzon’da bulunmaktan dolayı memnun olduğunu belirterek, "Amacımız Kazakistan ile Türkiye arasındaki ilişkileri arttırmak. Siyasi anlamda hiçbir sıkıntımız yok. Ağırlıklı olarak ticari, ekonomik, sosyal, kültürel, eğitim ve spor anlamında ilişkilerimizi geliştirmemiz lazım." dedi.

        Türkiye ile Kazakistan arasındaki ticaret hacminin 4 milyar doları geçtiğine işaret eden Tüymebayev, şunları kaydetti: "Bunun 3 milyar dolarını Kazakistan’dan ithal edilen hammaddeler oluşturuyor. Kazakistan’daki petrol, çinko, kurşun, demir, çelik, bakır ve buğday maddeler gibi gemilerle Rusya üzerinden geliyor. Bu bakımdan Trabzon’un yeri bizde ayrıdır. Trabzon ile eski Sovyetler zamanından beri çok iyi bir ilişkimiz var. Trabzon limanı Rusya limanlarına çok yakın. Bu bakımdan buradaki limanın daha da büyümesi ve deniz taşımacılığının gelişmesini önemsiyoruz. Bu seyahatimizde de bu konular üzerinde burada görüşmelerimiz olacak."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.