Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kazakistan'ın kurtuluşu Çiğli'de coşkuyla kutlandı

Kazakistan'ın kurtuluşu Çiğli'de coşkuyla kutlandı

Çiğli Belediyesi'nin katkıları ile Merkezi Çiğli'de Bulunan Kazak Kültür Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe ilgi büyük oldu.

  • Ege Postası
  • 19.12.2012 - 15:43
İZMİR - Çiğli Belediyesi Konferans Salonu'nda yapılan etkinlik Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulvahap Kara'nın Konferansı ile başladı. Ardından Kazak ve Orta Asya müziklerinin ve danslarının yer aldığı konser programı ve çeşitli skeçler sergilendi. Kazakistan ile ilgili yapılan ödüllü bilgi yarışması büyük ilgi topladı ve sorulara doğru cevaplayan konuklara kitap, kımız, eşarp vb. çeşitli hediyeler verildi. Kazak Kültür Derneği Yönetim Kurulu tarafından Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ve Prof. Dr. Abdulvahap Kara'ya plaket takdim edildi. Ödül töreninin ardından Bağımsızlık Günü Kokteyli verildi.

Geceye Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Başkan Yardımcısı Tülin Koç, KYK İzmir Bölge Müdürü Yakup Karaca, çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, bilim adamları, İzmir'de öğrenim gören yabancı öğrenciler ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Kazak ve Orta Asya kültürünün tüm renklerinin yer aldığı gösterilerle izleyenlere muhteşem bir gece yaşatıldı. Gecede etkinliğe ve Kazak Kültür Derneği'ne yaptıkları katkılardan dolayı Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak'a ve Prof. Dr. Abdulvahap Karaya'ya plaket takdim edildi.

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak yaptığı konuşmada "Böylesine önemli bir derneğin merkezinin Çiğli'de açılmış olmasından memnunluk duyuyoruz. Bu tür etkinliklere önem veriyoruz. Kazakistan ve Türkiye arasındaki kardeşlik ve dostluk bağlarının daha fazla geliştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle de pozitif ayrımcılık yapacağız ve Kazak Kültür Derneği'ne elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Yönetim Kurulu Başkanı Çağlar Erbek'i ve dernek yönetici ve üyelerini tebrik ediyor Kazakistan'ın 21. Bağımsızlık Yıl Dönümünü kutluyorum" dedi.

Kazak Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Çağlar Erbek'te yaptığı konuşmada katkılarından dolayı Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak'a, Başkan Yardımcısı Tülin Koç'a, Prof. Dr. Abdulvahap Kara'ya, dernek yönetici ve üyelerine, İzmir'de öğrenim gören Kazakistan ve diğer Türk Dünyası öğrencilerine teşekkür etti. Kazakistan ve Türkiye'nin dostluk ve kardeşlik bağlarının gelişmesine katkıda bulunmaktan gurur duyduklarını, bu türden çabaların iki ülkenin geleceği için önemli katkılar sağlayacağına inandıklarını belirtti. Öğrencilerden ülkelerine döndüklerinde Türk halkının onları ne kadar sevdiğini, bağrına bastığını anlatmalarını ve halklar arasındaki dostluk ve kardeşliğe hizmet etmeye devam etmelerini istedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.