Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kazakistan’da 1 Mayıs bayram havasında kutlandı

Kazakistan’da 1 Mayıs bayram havasında kutlandı

Kazakistan’ın başkenti Astana’da 1 Mayıs, Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in de katılımıyla coşkuyla kutlandı.Başkent Astana’daki Kazak Eli Meydanı’nda düzenlenen kutlamalara çok sayıda Kazak vatandaşı katıldı. Halkın yoğun...

  • Ege Postası
  • 01.05.2013 - 13:45
Kazakistan’ın başkenti Astana’da 1 Mayıs, Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in de katılımıyla coşkuyla kutlandı.

Başkent Astana’daki Kazak Eli Meydanı’nda düzenlenen kutlamalara çok sayıda Kazak vatandaşı katıldı. Halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Nazarbayev, katılımcılarla tokalaştı. Kazakistan’da yaşayan farklı milletlerin temsilcileri tarafından hazırlanan folklor gösterilerini seyreden Nazarbayev ve beraberindekiler, daha sonra kurulan çadırları ziyaret etti.

NAZARBAYEV: 1 MAYIS KAZAKİSTAN HALKLARININ ‘BİRLİK BAYRAMI’

Nazarbayev, 1 Mayıs’ın Kazakistan Halklarının Birlik Bayramı olduğunu hatırlattı. Katılımcıklara hitap eden Kazak lider ülkede yaşayan herkesin kardeş olduğunu ifade ederek, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. Kazakistan’da yaşayan 130’dan fazla etnik grubun Kazakistan çatısı altında barış ve huzur içinde yaşadığını vurgulayan Nazarbayev, bunun devam etmesini diledi.

Etkinliğe katılan Ahıskalılar Astana Temsilcisi Askar Priyev, Nazarbayev’in liderliğinde halkların barış ve huzur içinde yaşadığını söyledi. Ahıskalıların kurduğu çadırı ziyaret eden Nazarbayev’in kendileriyle yakın’dan ilgilendiğini söyleyen Priyev, Kazakistan’da farklı milletlerden insanların ayrımcılık yapmadan bir ana, bir babanın çocukları gibi huzur içinde yaşadıklarını beyan etti.

1 Mayıs etkinliği vesilesiyle halka Tatar ve Başkurt örf ve adetlerini tanıtma fırsatı bulduklarını söyleyen Tatar-Başkurt Dernekleri Başkanı Rafik Valiyev, Kazakistan’da iç huzurun en büyük hazine olduğunu dile getirdi.

Kazakistan Çeçen-İnguş Derneği Başkanı Salman Garayev ise çeşitli sebeplerden vatanlarından sürülmüş ve Kazakistan’a yerleşmiş halkların, şimdi huzur ve birlik içinde yaşadığını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.