Dolar 34,2575
%0.05
Euro 37,6179
%0.05
Altın 2.880,110
%-1.01
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kazakistanlı teknik personel Eğirdir’de elmacılığı inceledi

Kazakistanlı teknik personel Eğirdir’de elmacılığı inceledi

Türkiye’nin meyvecilik tecrübesiyle tanışmak amacıyla Kazakistan’ın güney bölgesinden gelen kamu ve özel sektör çalışanlarına Isparta’nın Eğirdir ilçesinde faaliyet gösteren Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nde (MARİM)...

  • Ege Postası
  • 07.06.2013 - 17:36
Türkiye’nin meyvecilik tecrübesiyle tanışmak amacıyla Kazakistan’ın güney bölgesinden gelen kamu ve özel sektör çalışanlarına Isparta’nın Eğirdir ilçesinde faaliyet gösteren Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nde (MARİM) 2 gün süreyle elma yetiştiriciliği hakkında eğitim verildi.

Kazakistan’dan gelen ekip, Türkiye’de üretilen elmanın yüzde 25’inin yetiştirildiği Eğirdir’de elma bahçelerini inceledi. Eğitime, Güney Kazakistan Bölgesi Tarım Müdürlüğü uzmanları, Tarım ve Hayvancılık Enstitüsü uzmanları ile çoğunlukla özel sektörden şirketlerin genel müdürleri katıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan MARİM Teknik Koordinatörü Hüseyin Akgül, "Özellikle meyveciliğin ve elmanın Türkiye’deki durumu ve yetiştiriciliği hakkında bilgi alan heyet, kendi ülkelerinde neler yapabilecekleri hakkında kurumumuzdaki konu uzmanları ile müzakerelerde bulundu. Kazakistan’dan gelen ekip bundan sonrada MARİM ile diyalog içerisinde hareket ederek bilgi alışverişinde bulunulacak." dedi.

Teorik bilgilerin yanı sıra MARİM arazilerini de gezen heyet aldıkları bilgi ve tecrübelerin kendilerine çok büyük yararlar sağladıklarını belirterek, başta MARİM Müdürü İsa Eren olmak üzere tüm çalışanlara teşekkür ederek ayrıldı.

Eğitimin sonunda katılımcılara Teknik Koordinatör Hüseyin Akgül tarafından katılım belgeleri verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.