Dolar 34,2112
%0.01
Euro 37,8647
%0.24
Altın 2.914,430
%-0.52
Bist-100 9.013,00
%-3.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kazan’da yol kenarlarına 5 bin ağaç dikildi

Kazan’da yol kenarlarına 5 bin ağaç dikildi

Ankara Kazan Belediyesi ilçedeki cadde ve sokaklara çeşitli türlerde 5 bin adet ağaç dikti. Baharın gelmesiyle birlikte çevre düzenlemelerine hız veren Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilçe merkezindeki cadde ve sokakları ağaçlandırmaya başladı....

  • Ege Postası
  • 16.04.2013 - 10:14
Ankara Kazan Belediyesi ilçedeki cadde ve sokaklara çeşitli türlerde 5 bin adet ağaç dikti.
Baharın gelmesiyle birlikte çevre düzenlemelerine hız veren Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilçe merkezindeki cadde ve sokakları ağaçlandırmaya başladı.

Kazan’ın iklim yapısına en uygun Top Akasya, Katalpa, Ihlamur, Çınar, Süs Eriği ve At Kestanesi gibi 3-4 yaşında ve 2.5-3 metre boyundaki ağaç türlerinden dikildi.
Ayrıca belediyenin peysaj mimarının gözetiminde park ve bahçelerin çevre düzenlemelerinin yanı sıra parkların bakım ve onarımı da yapılarak yaza hazırlanıyor. Bu çerçevede kuruyan ağaçlar yenileniyor, çimler biçiliyor, oyuncakların bakım ve tamiri yapılıyor.
Belediye Başkanı Lokman Ertürk konuya ilişkin yaptığı açıklamada Kazan’ın daha güzel ve yaşanabilir bir ilçe olması için yeşil alanların sayısını her geçen gün biraz daha artırdıklarını ifade etti.

Ertürk, "Ağaçlar şehirlerin akciğerleridir. Şehrin havasını temizleyen, insanların rahat nefes alabilmesini sağlayan yeşil alanların sayısı arttıkça hem şehir güzelleşir, hem de burada yaşayan insanlar daha sağlıklı ve huzurlu olur. Sadece bu yıl içerisinde Kazan’da 17 bin 500 ağaç toprakla buluştu. Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte halka 12 bin 500 çam fidanı dağıttık. Belediye olarak ilçemizin cadde ve sokaklarında ağaçlandırma çalışması yapıyoruz. Ankara’nın dış ilçeleri içinde gelişmişlikte birinci sıradayız. Ağaçlandırma çalışmalarımız sayesinde Kazan, Ankara’nın en yeşil ilçesi olacak." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.