Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemalpaşa Belediyesi’nden ‘Kütüphaneler kapatılıyor’ iddialarına yanıt

Kemalpaşa Belediyesi’nden ‘Kütüphaneler kapatılıyor’ iddialarına yanıt

Geçtiğimiz günlerde Kemalpaşa Belediyesi’nde tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek 'beş kütüphanenin kapatıldığı' iddiası ortaya atılmıştı. Belediye Başkanı Mehmet Türkmen’e tepkiler çığ gibi büyürken Kemalpaşa Belediyesi’nden konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Son olarak bir süredir yayılmaya çalışılan 'Kütüphaneler Kapanıyor' söylemi tamamen gerçek dışı olduğu gibi kütüphanelerin etkinliğini artırmaya yönelik çalışmalarımızın olduğunu belirtmek isteriz." denildi.

  • Ege Postası
  • 05.08.2024 - 10:35
  • Güncelleme: 05.08.2024 - 11:37

Geçtiğimiz dönem Kemalpaşa'da Belediye Başkanlığı yapan Rıdvan Karakayalı bir buçuk yıl içinde ilçedeki beş farklı beldede, 33 bin kitabın bulunduğu beş Atatürk Çocukları Kütüphanesi açmıştı.

Yeni dönemde Belediye Başkanı Mehmet Türkmen’in tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek 'beş kütüphaneyi kapattığı' iddiaları ortaya atıldı.

Konu kamuoyunda tartışma yaratırken Belediye açıklama yaparak iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi. 

Belediyeden yapılan açıklama şöyle: 

"MANİPÜLASYONLARA GEÇİT VERMEYECEĞİZ

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde Kemalpaşa halkının kararı ile göreve geldiğimiz ilk andan itibaren halkımızın beklentileri ve çizdiğimiz gelecek planlaması dahilinde birçok önemli adımı kararlılıkla attık ve atıyoruz.

Süreç boyunca attığımız adımlarda, kişilere, gruplara, bir takım yapılara sağlanan imtiyazları ortadan kaldırıyor olmamızın bazı çevreleri rahatsız ediyor olduğunun bilincindeyiz.

Bundandır ki belediyemize yönelik uzunca bir süredir ardı arkası kesilmeyen manipülasyonlar, gerçek dışı yakıştırmalar söz konusu. Planlamamız dahilinde olmayan, hatta birçok konuda ortaya atılan iddiaların aksine yönelik çalışmalarımız söz konusuyken, oluşturulan sahte gündem ile belediyemizin çalışmalarını sekteye uğratabileceğine inanan kişilerin çabalarının beyhude olduğunu net olarak belirtiyoruz.

Son olarak bir süredir yayılmaya çalışılan 'Kütüphaneler Kapanıyor' söylemi tamamen gerçek dışı olduğu gibi kütüphanelerin etkinliğini artırmaya yönelik çalışmalarımızın olduğunu belirtmek isteriz. Bundan sonraki süreçte oluşturulmaya çalışılan her türlü sahte bilgi, belgeye karşı tüm hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızın altını çiziyoruz. Alacağımız her kararın, bugüne kadar olduğu gibi, sadece 120 Bin Kemalpaşalının lehine olacak şekilde titizlikle alınacağını ifade etmek isteriz."

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.