Dolar 34,1157
%0.29
Euro 38,1314
%0.2
Altın 2.875,580
%1.64
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemalpaşa Meclisi'nde 'tartışmalı önerge' kabul edilmedi

Kemalpaşa Meclisi'nde 'tartışmalı önerge' kabul edilmedi

Kemalpaşa Belediyesi Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleşti. AK Parti ile CHP’yi karşı karşıya getiren Binali Yıldırım Millet Bahçesi’nin isminin Bülent Ecevit olarak değiştirilmesi önergesi meclis gündemine geldi. Tartışılan önerge ilgili komisyondan oy çokluğu ile geçerken, mecliste yapılan oylamada 18 kabul, 13 ret çıktı. Ancak önerge, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 81. maddesi gereğince 3'te 2 çoğunluk sağlanamadığı için kabul edilmedi.

  • Ege Postası
  • 01.08.2024 - 17:49
  • Güncelleme: 02.08.2024 - 10:48

BURCU BULDU/ EGEPOSTASI - Kemalpaşa Belediyesi Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Mehmet Türkmen idaresinde gerçekleşti.

Meclis toplantısında gündeme gelen Binali Yıldırım Millet Bahçesi’nin isminin Kıbrıs'ın Kurtuluşunun 50. yılı olması sebebi ile dönemin Başbakanı Bülent Ecevit olarak değiştirilmesi önergesi tartışma yarattı.

Önerge Belediye Meclisinin Temmuz ayı meclis toplantısında görüşülerek Hukuk Komisyonuna havale edilmiş ve ilgili komisyon tarafından da oy çokluğu ile uygun bulunmuştu.

ÇOĞUNLUK SAĞLANAMADI

Bugün meclis gündemine gelen Binali Yıldırım Millet Bahçesi’nin isminin Bülent Ecevit olarak değiştirilmesi önergesi, 18 üyeden kabul, 13 üyeden ret oyu aldı.  

Ancak ilgili önerge, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 81. maddesi gereğince 3'te 2 çoğunluk sağlanamadığı için kabul edilmedi.

İŞTE O MADDE

Ad verme, tanıtıcı amblem ve flama kullanımı

Madde 81- Cadde, sokak, meydan, park, tesis ve benzerlerine ad verilmesi ve beldeyi tanıtıcı amblem, flama ve benzerlerinin tespitine ilişkin kararlarda; belediye meclisinin üye tam sayısının salt çoğunluğu, bunların değiştirilmesine ilişkin kararlarda ise meclis üye tam sayısının üçte iki çoğunluğunun kararı aranır. Bu kararlar mülkî idare amirinin onayı ile yürürlüğe girer.

'ŞİFRELİ KAPI' TARTIŞMASI

AK Partili meclis üyeleri tarafından 'şifreli kapı' uygulamasının kaldırılması gündeme geldi. Muhalefetin ''Oldu olacak belediye kapısına şifre koyalım, vatandaşa mesaj atalım, şifre ve mail ile görüşelim'' sözlerine karşılık Belediye Başkanı Mehmet Türkmen konu ile ilgili açıklamada bulundu.

Göreve gelinen günden beri ciddi bir yapılanmanın içinde olduklarını vurgulayan Türkmen, '' Başkan yardımcıları bürokrattır, çok ciddiyetle çalışmaları gerekiyor. Bu arkadaşlarımızın odasına gelip saatlerce oturanlar oluyor. Toplantının ortasında dikkatleri bozuluyor. Bu kişiler belediyenin yol haritasını çıkartmak için çalışıyor. Tabiki gelenlerle görüşecekler ancak bunun bir düzen ile yapılması gerekiyor. Benim kapım açık. İstediğiniz gibi gelin'' dedi.

RANT GERİLİMİ

Arsa satışlarının gündeme gelmesiyle söz alan AK Partili Meclis Üyesi Recep Tayyip Taslak, komisyonda kararlarını ret olarak kullandıklarının altını çizerek, satıştan elde edilecek gelirin ne amaç için kullanılacağını sordu. Taslak, '' 'Kemalpaşa'yı kurtarmaya geldik' dediniz. Kemalpaşa'yı kurtarma taşınmazları satarak mı gerçekleşecek? 6 yıllık süre içinde belediyeden eser olacak yatırım göremedik. Ayrıca belediyenin durumu iyi ise neden satış yapılıyor? Rant sağlamak için mi'' dedi. 

Bunun üzerine CHP'li Meclis Üyesi Barış Uçar, Menemen Belediyesi'ni örnek göstererek tepki gösterdi. Taslak'a cevaben Uçar,  ''Bir yer satılacaksa tabiki bir eser ortaya koymak niyetiyledir. AK Parti olunca satışta bir sorun olmazken, neden CHP satış yaptığında oluyor? 'Ranta harcanacak' kelimesi yanlış. Peki Menemen satarak mı kurtardı? Siz iktidarken kapitalist, muhalefetken sosyalistsiniz'' şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.