Dolar 34,1227
%-0.04
Euro 38,1073
%0.51
Altın 2.906,910
%0.75
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemalpaşa Sanayicileri İle İşbirliğine İlk Adım

Kemalpaşa Sanayicileri İle İşbirliğine İlk Adım

“Sanayide Üniversite” konsepti ile İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi ile yürüttüğü ortak çalışmalarını hızla sürdüren İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, bilginin üretime yansıması adına önemli bir adım daha atarak Kemalpaşa Belediye Başkanı ile Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) Yönetim Kurulu Üyeleri’ni ağırladı.

  • Ege Postası
  • 28.06.2013 - 12:38
İZMİR- İKÇÜ Çiğli Ana Yerleşkesi Seminer Salonunda gerçekleşen toplantıda konuk işadamlarına İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nin üniversite-sanayi işbirliği vizyonu anlatıldı.

Rektör Prof. Dr.Galip Akhan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Kocabaş ve Prof. Dr. İbrahim Atilla Acar, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Okur; Kemalpaşa Belediye Başkanı ve KOSBİ Yönetim Kurulu Üyesi Rıdvan Karakayalı, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Kamil Porsuk, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kemalpaşalı işadamlarını ağırladı.

“Öğrencilerimizin edindikleri bilgiler kağıt üzerinde kalmayacak”

Fakültelerden gelen akademisyenlerin hazır bulunduğu programın açılışında sanayicilere seslenen İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, üniversite-sanayi işbirliğinin önemini vurgulayarak; öğrencilerin edindikleri bilgilerin kağıt üzerinde kalmaması, üretime yansıması için organize sanayi bölgeleri ile yapılacak ortak çalışmaların hem ülke ekonomisine, hem de öğrencilerin istihdam süreçlerine olumlu etkileri olacağını ifade etti.

“İKÇÜ Türkiye’nin en değerli üniversitesi olacak”

Kemalpaşa Belediye Başkanı ve KOSBİ Yönetim Kurulu Üyesi Rıdvan Karakayalı ise “Çiçeği burnunda bir üniversitenin kısa bir sürede bu kadar başarılı olması takdire şayandır. Başta Rektör Prof. Dr. Galip Akhan olmak üzere tüm öğretim görevlerini kutluyorum” diyerek İKÇÜ’nün kısa zamanda Türkiye’nin en değerli üniversitesi olacağına inandığını ifade etti.

“İKÇÜ’de sanayinin ihtiyaçlarını karşılayacak bölümler ve kadrolar var”


Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk da İKÇÜ’nün sanayinin ihtiyaçlarını karşılayacak bölümler ve kadrolar oluşturduğuna değinerek: “Rektör Prof. Dr. Galip Akhan’a ve ekibine donanımlı ve ihtiyaçlara cevap verebilecek öğrenciler yetiştirmeleri için başarılar diliyorum” dedi ve işbirliklerinin sürekliliği adına çalışacaklarını ifade etti.

Ortak çalışmalardan maksimum verim “Doğru Organizasyon”

Programda İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Attila Acar, yapılacak ortak çalışmalardan maksimum verim elde edilmesi adına “Doğru Organizasyon” temalı bir sunum yaptı. Üretim sürecinde sağlıklı bir sonuca ulaşabilmek için planlı hareket etmenin önemini vurgulayan Prof. Dr. Acar: “Üretimin bir adım ötesi ürünü dağıtabilmek, onu pazarlayabilmek, sattığı malın karşılığını tahsil edebilmek, daha sonraki adımı ise tahsil edilen miktarın yeniden üretim sürecine döndürmek ve sürdürülebilir bir üretim sağlayabilmektir” dedi.

“Yüzde yüz İngilizce eğitim dili, Türkiye’nin dünyaya açılması adına bir fırsat”

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Okur ise, fakülteyi tanıtan bir sunum yaptı. Prof. Dr. Okur, genç mühendis adaylarının edindikleri bilgileri pratiğe dökmeleri adına organize sanayi bölgelerinde elde edecekleri deneyimlerin önemini vurguladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.