Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemalpaşa'da teşvik seferberliği

Kemalpaşa'da teşvik seferberliği

İzmir sanayisinde kan kaybına neden olan ve yeni yatırımların önünü kesen teşvik adaletsizliğinin kaldırılması için Kemalpaşa'da seferberlik başlatıldı.

  • Ege Postası
  • 25.04.2014 - 09:55
İZMİR- Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD) tarafından Ankara Ağır Vasıta sponsorluğunda düzenlenen Perşembe Kahvaltısı'na katılan Kemalpaşa'nın AK Partili Belediye Başkanı Arif Uğurlu, teşvik adaletsizliğinin kaldırılması için çalışmaya başladığını belirterek, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nin de Manisa'daki OSB'ler gibi 4. bölge teşviğinden yararlanması için Ankara'da girişimlerde bulunduğunu söyledi.

Teşvik adaletsizliği
Kemalpaşa Ramada Oteli'nde düzenlenen kahvaltıya Uğurlu ile birlikte Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Kemalpaşa Jandarma Komutası Teoman Özsırkıntı, İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, Bağyurdu OSB Başkanı Aydın Telseren ile birlikte bölge sanayicileri katıldı. Toplantının açılışında konuşan KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytekin Öztaş, Kemalpaşa'da bir çok sorun yaşadıklarını belirterek, sorunların çözülmesi için dernek olarak çalıştıklarını söyledi. Kemalpaşa'nın İzmir-İstanbul Otoyolu, lojistik köy projesinin tamamlanması ile hızlı bir büyüme sürecine gireceğini dile getiren Öztaş, bu büyümenin hızlanması için teşvik adaletsizliğinin de ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı. Konuyu her platformda gündeme getirdiklerini anlatan Öztaş, yatırımcıların bölgeleri yerine hemen birkaç kilometre uzaklıktaki Turgutlu başta olmak üzere Manisa bölgesinde yatırımı tercih ettiğini kaydetti.

Kemalpaşa 4. teşvik bölgesi olmalı
Daha sonra söz alan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ise ekonomide istikrarın çok önemli olduğunu belirterek son yerel seçimlerde halkın tercihini istikrardan yana kullandığını söyledi. 'İstikrarınız, güçlü ekonominiz, markalarınız yoksa dünyada birçok sıkıntıyla karşı karşıya kalırsınız' diyen Uğurlu, Kemalpaşa'nın ise devam eden yatırımlarla geleceğinin çok parlak olduğunu söyledi. Şu anda bölgelerindeki en büyük sıkıntının teşvik olduğunu anlatan Uğurlu, “Kemalpaşa OSB'nin Manisa'da olduğu gibi 4. bölge teşviklerinden yararlanması için çalışma başlattım. Bu konuda Ankara ile sürekli görüşüyorum. En azından Kemalpaşa OSB'nin 4. bölge teşviklerinden yararlanmalı. Bu konuda Ankara'dan olumlu sonuçlar alacağıma inanıyorum. Şu anda Kemalpaşa'nın 50 bin nüfusu var. Yeni yatırımlarla bu nüfus 250 binlere ulaşacak. Sanayiciler bizi bir tutsun, biz onları 10 tutalım. Hep birlikte güzel bir Kemalpaşa ortaya çıkaralım” diye konuştu. Toplantıda Ankara Ağır Vasıta Satış Müdürü Erman Akbulut'ta firmalarını tanıtan bir sunum yaparken, sanayicilerde sorunlarını ve çözüm önerilerini paylaşma imkanı buldu.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.