Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemalpaşalı kahveciler içlerini döktü

Kemalpaşalı kahveciler içlerini döktü

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, kahvehane esnafı ile Belediye Meclis salonunda bir araya geldi. Kahvehane işletmecilerinin sigara yasağı hakkında ki genel sorunları, toplantı gündeminde ilk sırayı aldı.

  • Ege Postası
  • 15.11.2012 - 15:54
İZMİR- Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Belediye Başkan Yardımcı Rıdvan Üreten, Kemalpaşa Esnaf Odası Başkanı Temel Küçük, Ören Esnaf Odası Başkanı Osman Ortak, Armutlu Esnaf Odası Başkanı Gürhan Adar, Kemalpaşa, Ulucak, Armutlu, Ören, Kızılca, Bağyurdu mahallerinde bulunan çok sayıda kahvehane işletmecisi katıldı.

 

Daha önce Kemalpaşa’daki berberle bir araya gelen Başkan Karakayalı’nın yeni konukları Kahvehane esnafı oldu. Çeşitli meslek gruplarıyla bir araya gelecek olan Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, esnafın sorunlarını dinliyor, işbirliği ile çözüm yollarını arıyor.

 

Kemalpaşa Kardeşler Kıraathanesi İşletmecisi Ali Yılmaz toplantı da söz aldı. Yılmaz, “Cumartesi-Pazar günleri için alınması gereken ruhsat harcı daha önce yüksekti, biz kahveci esnafı olarak belediye başkanımıza durumu bildirdik. Cumartesi-Pazar ruhsat harcı makul bir fiyata indi, bu uygulamadan dolayı teşekkür ederim” dedi.

 

Kemalpaşa Arkadaşlar Kıraathanesi İşletmecisi Beytullah Kılınç ise sigara yasağından dolayı hem içeride hem de dışarıda sigara içmek yasak. Biz ne yapacağı? Diye sordu.

 

Sigara yasağı uygulanmasından memnun olduğunu belirten Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, “ilçe sınırları içinde kaldırımın işgal edilmesinden dolayı vatandaşlar, bayanlar, çoluk çocuk şikayetçi. Önce halka saygılı olmalıyız. Yoldan, geçen bayanların hepsi bizim kardeşimiz, bazı kahvehanelerin kaldırımı işgal etmesinden dolayı kaldırımdan yürüyemez haldeler. Herkes ekmek parası peşinde, ama siz işletmecilerin de biraz anlayışlı olması gerekli. Kaldırımı işgal etmemeliyiz” dedi.

 

Yolla atılan sigara izmaritleri konusuna da değinen Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, “belediyenin işi ne temizlesin” gibi kelimeler duyuyorum. Temizlik, belediyenin asli görevi ve bizde görevimizi layığıyla yapıyoruz. Yolla atılan izmaritlerle başa gelmek ne mümkün. Mekan sahipleri de kendi kapısının önünü temizlemeli. Ayrıca vatandaşlarda duyarlı olmalı” dedi.

 

Toplantıda kahvehanelerin açılış-kapanış saatleri, su fiyatları gibi konularda konuşuldu.  Kemalpaşa Belediyesi Zabıta müdürlüğü ekipleri tarafınca kahvehaneler düzenli aralıklarla denetlenerek “en temiz kahvehane” seçilmesi karara bağlandı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.