Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemeraltı’nda 'sanal alışveriş' tartışması ve tepki

Kemeraltı’nda 'sanal alışveriş' tartışması ve tepki

Eski günlerini mumla arayan tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda afiş tartışması patlak verdi. Kemeraltı Esnaf Derneği tarafından başlatılan son kampanya çarşıyı ikiye böldü. Kemeraltı’nda 'sanal alışveriş' tartışması ve tepki

  • Ege Postası
  • 01.06.2016 - 12:45

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Bir yandan değişen koşullara ayak uydurmaya çalışan, diğer taraftan da geçmişe sahip çıkmak için çaba harcayan Kemeraltı çağın yeni alışkanlıklarına yenik düştü.

Bir türlü beklediği ilgiyi göremeyen ve dükkanların bir bir kepenk kapatıp iflas bayrağını çektiği çarşıda internetten satış dönemi resmen start aldı. Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği tarafından başlatılan ve tarihi çarşıyı dünyaya açmayı hedefleyen internet alışverişi kampanyası, vatandaşlar tarafından talep görmezken, esnaf arasında ise çatlağa yol açtı.

Çok sayıda işletmeci ve dükkan sahibi yıllardır “internetten alışveriş” ve “sanal ticaret” furyası nedeniyle zarar ettiklerinden yakınırken, hazırlanan son kampanya ile mağduriyetlerinin arttığına vurgu yaptı. “Kemeraltı bir tık uzağınızda” başlıklı kampanyanın çarşıya vurulan son darbe olduğunu savunan esnaf camiası, “Çağın gereklerine ayak uyduracağız diye kendi kalemize gol atıyoruz. Çarşı zaten kan ağlıyor, halk gelmiyor. Şimdi internetten alışveriş yapacak olanlar çarşıya hiç gelmeyecek. Derneğin böyle bir çalışmaya nasıl onay verdiğini anlamak mümkün değil” diyerek tepkisini dile getirdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.