Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kenan Sofuoğlu'ndan devletin zirvesine teşekkür

Kenan Sofuoğlu'ndan devletin zirvesine teşekkür

Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) Dünya Supersport Şampiyonası'nda İstanbul'da yapılan sezonun 11. ayak mücadelesini kazanan Türk pilot Kenan Sofuoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.    Türkiye...

  • Ege Postası
  • 18.09.2013 - 17:14
Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) Dünya Supersport Şampiyonası'nda İstanbul'da yapılan sezonun 11. ayak mücadelesini kazanan Türk pilot Kenan Sofuoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

    Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Levent'teki merekizinde düzenlenen basın toplantısında, Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, Milli Motosikletçi Kenan Sofuoğlu, TMF Yönetim Kurulu'ndan Mahmut Nedim ile Motoşovcu Arif Razgatlıoğlu da yer aldı.

    Dünya Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, bitiş çizgisini ilk sırada geçtiği İstanbul etabının hemen ardından kendisini telefonla arayarak kutlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve yine kendisi podyumdayken telgrafla duygularını ileten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Spor Bakanı Suat Kılıç'a teşekkürlerini iletti.

    Türkiye'den çok destek aldığını aktaran Sofuoğlu, "Yarıştan hemen sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kendisini arayarak tebrik etmesi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın faks çekmesi gurur vericiydi. Spor Bakanımız'ın yarışa gelmemesinin sebebi vardı, bunu da bize iletmişti. Yarışlarda 3 kask kullanıyorum. İnşallah en kısa zamanda yanlarına gidip, yarışta kullandığım kaskı onlara ayrı ayrı hediye etmek istiyorum. Cumhurbaşkanı'mızın yanına da motosikletimle gideceğim. Zaten bana Türkiye'den büyük destek var. Ben Türkiye'den büyük destek alıyorum. Dünyanın en iyi takımlarından biriyle yarışıyorum. " diye konuştu.

BEKİR YUNUS UÇAR: BÜROKRASİ CAMİASINDAN YARIŞ SONRASI TEBRİKLER ALDIK

    TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar, geçen hafta sonunda dünyanın sayılı spor organizasyonlarından birinin organize edildiğini hatırlattı. Bekir Yunus Uçar, "Bu organizasyonun en önemli tarafı Kenan'ın yarışta 1. olarak bitirmesiydi. Kenan, kendi gayreti ve azmiyle o gün milyonlarca insanın duasıyla damalı bayrağı ilk gören sporcu oldu. Bu organizasyonun ardından Başkbakanlığımızdan, Cumhurbaşkanımızdan ve bürokrasi camiasından bizi arayarak tebrik eden kuruluşlara teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

"SOSYAL PROJELERE İVME KAZANDIRACAĞIZ"

    Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak sosyal projelere daha da çok ime kazandıracaklarını belirten Uçar, şöyle konuştu: "Özellikle Van, Hakkari, Bingöl ve Tunceli'de 7 bine yakın genç arkadaşımıza motosiklet sürmeyi öğrettik. Bu TMF organizasyonunu Yönetim Kurulu'ndan Mahmut Nedim arkadaşımız yapacak."

    Bu arada geçen hafta İstanbul Park'ta Kenan Sofuoğlu'nun 1. olduğu Süper Bike Motosiklet yarışında, yarışın bitiminde İstanbul Park işletmecileri tarafından kendisinin pisten çıkarılma girişimiyle ilgili de konuşan Yunus Uçar, İstanbul Park işletmecileri tarafından kendisine uygulanan bu yaptırımın şahsi olduğunu ve yayıncı kuruluştan görüntüleri alarak bunu kanıtlayacaklarını belirtti.

TMF TUR ORGAN BAĞIŞINA TEŞVİK EDECEK

    Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak sosyal projelere büyük önem verdiklerini ifade eden TMF Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Akülke ise Hakkari, Tunceli, Elazığ, Malatya ve Van’da gerçekleştirdikleri eğitim programlarının ardından TMF Tur organizasyonuyla bu kez bambaşka bir sosyal alanda hizmet edeceklerini dile getirdi.

    Akülke, organ bağışını teşvik amaçlı düzenlenecek ve Ankara’dan start alacak olan turun güzergahının İstanbul, Çanakkale, İzmir, Muğla olacağını ifade ederek, turun Antalya’da son bulacağını söyledi.

TMF ŞOV

    Türk gençliğinin yüzde 85’nin ilgi duyduğu motor sporlarını özendirmek, tanıtmak ve yaygınlaştırmak hedefinde olan Türkiye Motosiklet Federasyonu, bunun için TMF Şov Takımı kuruyor.

    Konu hakkında söz alan Türkiye’nin Tek Teker Arif lakaplı moto şovmeni Arif Razgatlıoğlu, kurulacak olan şov takımının motosiklet sporuna büyük hizmetler vereceğini ifade etti.

    Aynı zamanda Kenan Sofuoğlu tarafından dünya ve Avrupa şampiyonalarına hazırlanan Toprak’ın da babası olan Arif Razgatlıoğlu, "Böyle bir oluşum içerisinde olmaktan ve seçilecek olan TMF Şov Takımı’nın jürisinde bulunmaktan büyük onur duyuyorum." şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.