Dolar 34,1020
%0.01
Euro 38,1017
%0.02
Altın 2.881,870
%0.24
Bist-100 9.900,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kendileri küçük, yürekleri büyük

Kendileri küçük, yürekleri büyük

İzmir’in Kemalpaşa İlçesi’nde henüz bir yıl önce kurulan Kemalpaşa 1923 Spor Kulübü, Kuşadası’nda geçtiğimiz günlerde yapılan turnuvada müthiş bir başarı hikayesine imza attı. Futbolun devlerinin de yarıştığı turnuvada, İzmir ekibi rekor kırdı, tek namağlup takım olarak kupaya uzandı. İzmir'in yenilmezlerinin müthiş başarısı

  • Ege Postası
  • 04.11.2016 - 10:48

EGEPOSTASI – Kemalpaşa 1923 Spor Kulübü’nün küçük futbolcuları, bir yıla kocaman başarılar sığdırdı. Katıldığı turnuvalardan şampiyonlukla dönen ‘Yenilmezler’, son olarak Kuşadası’ndaki, aralarında Galatasaray, Beşiktaş gibi büyük takımların da yer aldığı Kuşadası’ndaki turnuvada yenilmeden kupayı  almayı başardı.

Kuşadası Gençlik Spor Kulübü ile Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun ortak organizasyonuyla  Kuşadası Alkoçlar Adakule Tesisleri’nde, 27-30 Ekim tarihleri arasında düzenlenen U 11 Turnuvası Cumhuriyet Kupası’nda 40 takım yarıştı. Kemalpaşa’da henüz 2015 yılında kurulan Kemalpaşa 1923 Spor Kulübü’nün, kendileri küçük, yürekleri büyük futbolcuları turnuvada 37 gol atıp sadece 2 gol yedi. Tek namağlup takım olan takım, en çok gol atan, en az gol yiyen, yenilmeden gruptan çıkıp final maçlarında ise gol yemeden şampiyon olarak rekorlar kırdı. Takım, şampiyonluk kupasını kaldırmanın mutluluğunu yaşadı. Takım antrenörü Özay Yücel, “Bedenleri küçük, ama kocaman yürekleri var” diyerek takımıyla gurur duyduğunu söyledi.

‘KUPAYI HAZIRLAYIN GELİYORUZ’

Küçük futbolcularıyla KRT FM’e konuk olan Özay Yücel, İzmir genelinde başarılı bir kulüp olduklarını, bu nedenle turnuvaya davet edildiklerini söyledi. Yücel,  “Orya davet edilirken turnuvayı hazırlayan direktöre ‘Hocam kupayı hazırla geliyoruz’ dedik’. Kupayı alınca ‘Dediğini yaptın’ dediler. Ben dediğimi yapmadım. Çocuklarımıza inanarak yola çıktık. Hedefimiz tabii ki  başarılı olmak, çocuklarımızın gelecekte önlerini açabilmek, onların ne kadar yetenekli olduğunu tüm Türkiye’ye göstermek. Ancak ondan önce, çocuklarımıza hayata dair bazı şeyler katabilmek. Önce aile olabilmek. Biz oyuncu- antrenör ilişkisinden ziyade abi kardeş oluyoruz. Biz onlara onlar bize sevgi gösteriyor. Başarının en büyük nedenlerinden biri de bu zaten.  Kuşadası Cumhuriyet Kupası’nda çok büyük kulüpler de vardı. Galatasaray, Beşiktaş, Osmanlıspor, Eskişehir spor, Bursaspor, Denizlispor, Göztepe… Bunlar büyük köklü kulüpler. Biz bir amatör kulüp olarak çalışmanın ödülünü aldık.. Biz birbirimize çok inandık. Çocuklarım sağ olsun özverili davrandı. Sakatlanan da oldu. Ama yılmadan bıkmadan mücadele ettiler. Kupayı da aldılar” dedi.

“2015’te kurulan bir kulüpten bahsediyoruz” diyen Yücel,  2015’te kurulup 9 kategoride 8 şampiyonluk kazandıklarını, katıldıkları 11 turnuvanın 10’nunda şampiyon olup sadece birinde ikincilikle yetindiklerinin altını çizdi.

ÖNCE GÜZEL AHLAK

Futboldan önce çocukların ahlaki yönüne çok önem verdiklerini vurgulayan Yücel, “Çocuklar ahlaki yönden geliştiği sürece zaten istediğini alabiliyorsun. Bizim de başarımızın en büyük sırrı bu. Önce çocuklara  aile olmayı öğretiyoruz. 2015’te kurulan bir kulübüz. Yılların kulüplerinin başaramadığını başardı çocuklarımız” diye konuştu.

Saha problemlerini, Kemalpaşa Belediyesi’nin tahsis ettiği belediye tesisleriyle çözdüklerini anlatarak, Belediye Başkanı Arif Uğurlu’ya teşekkür eden Yücel, ancak ilçe halkının ve işadamlarından destek görememekten yakındı. Yücel, turnuva masraflarını da kendileri ve çocukların ailelerinin karşıladığını anlattı.

SÖZ KÜÇÜK FUTBOLCULARIN

Mehmet Ar: (2005): Çok heyecanlı bir turnuvaydı. Büyük kulüplerin yanında bulunmak güzel bir duyguydu. İyi oynadık, arkadaşlığımızla ve iyi niyetimizle birleşen bir kulübüz. Birbirimize bağlıyız. Takımdan ziyade aile gibiyiz. Kuşadası’nda büyüklerden Galatasaray vardı, Eskişehirspor’la oynadık. Bursaspor, Osmanlıspor gibi profesyonel takımlarla oynadık. Tüm maçlarda da başarılı olduk. Aramızda fizik farkı vardı. Bizden daha iriydiler ama biz hepsini yenmeyi başardık. Galatasaraylıyım ama turnuvada onlara gol attım ve bu beni üzmedi. Gelecekte Galatasaray’da oynamayı çok isterim.

Tuna Sezen: (2005): Çok güzel bir turnuva oldu. O takımları görünce heyecanlandık. Çok büyük kulüpler vardı orada. İlk maçımızı kazanınca moral bulduk. Diğer maçları da kazandık. Finale kadar çıktık ve kupayı aldık. Profesyonel takımlardaki arkadaşlarımız bizden fizik, pas ve hız olarak daha iyiydiler. Ama biz çok baskı yaparak kazanmayı başardık. Sahaya çıkınca duygular değişiyor. Ben de fanatik Galatasaraylıyım. Galatasaray’a gol attım. Ama benim için en büyük takım Kemalpaşa’dır. Sonra diğerleri gelir.

Hakan Aykut (2005):.Takımca bütün maçlarda çok iyiydik.. Zaten hocamız da gitmeden önce demişti , ‘Hazırlayın kupayı biz geliyoruz almaya’’ diye. Biz de kupayı almaya gittik. Ama oynamadan vermediler. Burada yaptığımız antrenmanlarımız ve çabamızla orada iyi oynayıp maçları kazanarak kupayı aldık. Profesyonel takımlar bizden daha iri ve daha yetenekli olabilirler ama bizde neyimiz var neyimiz yok ortaya koyarak onları yenmeyi başardık. Bizi başarılı yapan takım olarak birbirimize duyduğumuz sevgi ve saygı oldu. Birimiz hata yaptığında bağırmak çağırmak yerine hadi daha iyisini yapabilirsin diyoruz. Bende Galatasaray’lıyım.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.