Dolar 34,2620
%0.06
Euro 37,6450
%0.12
Altın 2.912,590
%0.1
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kent Konseyi'nde Genel Kurul heyecanı

Kent Konseyi'nde Genel Kurul heyecanı

Kent yönetiminde katılımcı demokrasiyi yerleştirmek üzere yola çıkan İzmir Kent Konseyi, 26 Aralık Cumartesi günü yeni başkanını seçecek. Başkanlık için adaylığını açıklayan Prof. Dr. Kemal Kocabaş, temel çalışma felsefelerinin imece kültürü olacağını söyledi. Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Genel Başkanlığı'nı da yürüten Kocabaş, "Birlikte düşünmek, birlikte proje üretmek, birlikte iş yapmak için adayım" dedi.

  • Ege Postası
  • 24.12.2015 - 14:01
Kenti kentliyle birlikte yönetme çabalarının bir sonucu olarak 2010 yılında kurulan İzmir Kent Konseyi'nde Genel Kurul heyecanı yaşanıyor. Kent Konseyi üyeleri, 26 Aralık Cumartesi günü toplanacak Genel Kurul'da aday olmayacağını açıklayan Güman Kızıltan'ın yerini alacak yeni başkanı seçmek üzere sandığa gidecek.
 
Köy enstitüsü ruhunu, Kent Konseyi'ne taşıyacak
Bilimsel araştırmalarının yanı sıra, sivil toplum alanında da etkin çalışmalarıyla dikkat çeken Prof. Dr. Kemal Kocabaş, Kent Konseyi başkanlığına adaylığını açıkladı. Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği'nin (YKKED) genel başkanlığını yürüten Prof. Dr. Kocabaş, "Son 15 yılda  YKKED çalışmalarında eşit, paylaşımcı, özgürlükçü, üretken, katılımcı imece kültürü temel çalışma felsefemiz oldu. Bugün aynı felsefeyle yaptığımız çalışmaların deneyimlerini, birikimlerini, kazanımlarını 35 yıldır içinde bulunduğum kentin geleceğine taşımak için yola çıkıyorum. Temel anlayışımız; insandan, kadından, engelli yurttaşlarımızdan, gençlerden, çocuklardan, yoksullardan, doğadan, yaşlılarımızdan ve tüm ötekilerden yana geleceğe bir tuğla koymak olacaktır" diye konuştu.
İzmir Kent Konseyi'nin İzmir halkının örgütlü vicdanı olacağını ifade eden Kocabaş, şöyle devam etti:
"İzmir Kent Konseyi'nde üreteceğimiz demokratik katılım kültürüyle, imece ruhuyla İzmir için birlikte düşünmek, birlikte proje üretmek, birlikte iş yapmak anlayışını içselleştiren demokratik kurum kültürünü sağlamak en büyük amacımız olacaktır. İzmir'de kentli olma kültürünü geliştirmek, kent kültüründen İzmir'de yaşayan tüm insanlarımızın yararlanmasını sağlamak, ortak aklı temel çalışma felsefesine dönüştürmek boynumuzun borcudur."
 

Özgeçmiş:
Prof. Dr. Kemal Kocabaş, 1956 yılında Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde Köy Enstitülü bir öğretmen ailede dünyaya geldi. Ortaklar Öğretmen Okulu'nun ardından, yüksek öğrenimini İzmir Yüksek Öğretmen Okulu ve Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik-Matematik Bölümü'nde tamamladı. Hakkari ve Konya'da fizik öğretmeni olarak çalıştıktan sonra 1979 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü asistanlığına atandı. 12 Eylül'den sonra atıldığı üniversiteye, yargı kararıyla geri döndü ve bilimsel çalışmalarını sürdürdü. 2000 yılında profesör kadrosuna atandı. "Katıhal Fiziği" alanında "katılarda elektriksel iletkenlik" konularında çalışan Prof. Dr. Kemal Kocabaş'ın çok sayıda ulusal ve uluslararası yayını bulunuyor. Fizik dışında eğitim ve Köy Enstitüleri alanında yayınlara imza atan Kocabaş'ın eğitim tarihi ve kendi yazılarından oluşan çok sayıda yayımlanmış kitabı bulunuyor. Halen Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Kocabaş, yine üniversite bünyesindeki Köy Enstitüleri ve İsmail Hakkı Tonguç Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin de müdürlüğünü yürütüyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.