Dolar 34,2649
%0.07
Euro 37,6455
%0.12
Altın 2.907,650
%-0.07
Bist-100 9.032,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kerkük'te halk, dün öldürülen sivillerin hesabının sorulmasını istedi

Kerkük'te halk, dün öldürülen sivillerin hesabının sorulmasını istedi

Kerkük'e bağlı Havice ilçesinde, dün Irak güvenlik güçleri tarafından göstericilerin üzerine ateş açılması sonucu hayatını kaybeden 34 kişi için Kerkük Valiliği önünde tören düzenlendi. Cenaze merasiminde Kerkük İl Meclisi üyesi...

  • Ege Postası
  • 24.04.2013 - 14:25
Kerkük'e bağlı Havice ilçesinde, dün Irak güvenlik güçleri tarafından göstericilerin üzerine ateş açılması sonucu hayatını kaybeden 34 kişi için Kerkük Valiliği önünde tören düzenlendi. Cenaze merasiminde Kerkük İl Meclisi üyesi bir Arap, olayı silahını havaya ateşleyerek protesto etti. Cenaze törenine Kerkük İl Meclis Başkanı Hasan Turan ile Kerkük İl Genel Meclisi üyeleri ve halk katıldı.
Dün Kerkük'ün güneybatısında bulunan Havice ilçesinde Başbakan Nuri Maliki'ye karşı düzenlenen gösterilere engel olmak isteyen Irak güvenlik güçleri, protestocuların üzerine ateş açmıştı.
Olayda ölenlerden 34 kişinin cenazesi bugün Kerkük Azadi Hastanesi’nden alındı. Cenazeler tekbirler eşliğinde Kerkük Valiliği önüne getirildi. Daha sonra 34 kişi için tören düzenlendi. Cenaze merasimine katılan kalabalık olayı protesto etti ve Başbakan Nuri Maliki'nin istifası istedi. Cihan Haber Ajansı’na (Cihan)'a konuşan ölenlerin yakınları, bu duruma sessiz kalındığını belirterek , olayın araştırılmasını istedi.
Daha sonra Kerkük İl Meclisi’nin Arap üyesi Abdullah Vasıl El Asi tabancasıyla havaya ateş ederek olayı protesto etti. Ardından cenazeler toplu olarak defnedilmek üzere Havice ilçesine götürüldü.
Irak güvenlik güçlerinin, Havice'deki göstericilere müdahalesi üzerine dün toplam 53 kişi ölmüş, 114 kişi yaralanmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.