Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kerkük'te saldırya uğran gazeteciler protesto gösterisi düzenledi

Kerkük'te saldırya uğran gazeteciler protesto gösterisi düzenledi

Irak'ın kuzeyindeki Kerkük şehrinde Emlak Müdürlüğü’nde halkın şikayetlerini takip ederken tartaklanan gazeteciler, olayı protesto etti. Şehirde toplanan bir grup basın mensubu, yayınladıkları ortak bildiride olayı kınadı. Haberin takibi...

  • Ege Postası
  • 11.06.2013 - 14:12
Irak'ın kuzeyindeki Kerkük şehrinde Emlak Müdürlüğü’nde halkın şikayetlerini takip ederken tartaklanan gazeteciler, olayı protesto etti. Şehirde toplanan bir grup basın mensubu, yayınladıkları ortak bildiride olayı kınadı.

Haberin takibi sırasında güvenlik güçleri tarafından engellendiklerini ve tartaklandıklarını söyleyen gazeteciler, başta Kerkük Valiliği olmak üzere aralarında BM Kerkük temsilciliğinin de bulunduğu merciler nezdinde şikayette bulundu.
Gazeteciler, şehirde yaşanan terör olaylarına rağmen korkmadan dürüstçe mesleklerini yapmaya çalıştıklarını ifade etti. Açıklamada, güvenlik güçlerinin kendilerini koruması gerekirken şiddet uygulamalarının kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Kerkük'te basın özgürlüğünün olmadığına dikkat çeken Esma Elazzavi isimli gazeteci, "Her zaman güvenlik güçleri tarafından engelleniyoruz. Saldırıya maruz kalıyoruz. Kentte yaşanan siyasi tansiyon bizi de etkiliyor. Basın yasası olmasına rağmen saldırıya uğruyoruz. Her yerde basına yasak var. Nerde basın özgürlüğü. Nerede hükümet."dedi.

Gazeteci Rokan Caf ise, görev başında iken çok zorluk çektiklerini ifade ederek, "Her zaman engellemelerle karşılaşıyoruz. Bu durum böyle giderse iş yapamaz hale geleceğiz. Yetkililerinden görevimizi daha rahat yapabilmemiz için güvenliğimizi sağlamalarını istiyoruz.” ifadesin kullandı.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.