Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kıdem direnişi devam ediyor

Kıdem direnişi devam ediyor

Kıdem tazminatlarının kaldırılmasına yönelik düzenlemeye karşı direniş ilan eden DİSK, İzmir’de kurduğu imza stantlarının ardından yine farklı bir eylemin altına imza attı. Kıdem direnişi devam ediyor

  • Ege Postası
  • 01.07.2016 - 11:54

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Sabah erken saatlerden itibaren giydikleri beyaz tişörtler ile direksiyona geçen 2 bin 200’e yakın ESHOT şoförü yeni kıdem eylemine başladı.

Hükümet tarafından hazırlanan yeni istihdam düzenlemesi ve kıdem tazminatlarının fona devredilmesine yönelik girişimlere karşı direniş ilan eden DİSK (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu), İzmir’de örgütlü bulunduğu ESHOT Genel Müdürlüğü bünyesinde bir tepki eylemi gerçekleştirdi. “Kıdem tazminatı gasp edilemez”, “Kıdeme dokunma yanarsın”, “Kıdem geleceğimizdir” yazılı tişörtler giyen binlerce otobüs şoförü, yürüttükleri eylemde İzmir halkından da destek istedi.

“EYLEMLERİMİZ ARTARAK SÜRECEK”

Bugün başlayan eylem hakkında bilgi veren ESHOT şoförlerinin örgütlü bulunduğu DİSK Genel-İş Sendikası 1 No’lu Şube Başkanı Engin Topal, “Bu sadece DİSK’in ya da Genel-İş Sendikası’nda örgütlü işçilerin mücadelesi değil. Yürüttüğümüz bu eylemlerde halkımızın tüm kesiminden ve özellikle HAK-İŞ ile TÜRK-İŞ gibi işçiyi temsil eden örgütlerden de destek bekliyoruz. Bizim kavgamız ekmek kavgasıdır. Yalnızca DİSK’li işçilerin değil, Türkiye’deki tüm işçilerin hakları gasp ediliyor, kıdem tazminatlarımız elden gidiyor. Bu bizim son kalemizdir. Emekçinin kazanılmış haklarının elinden alınmasına müsaade etmeyeceğiz. Herkesten bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Eylem sürecini önümüzdeki günlerde de yayarak devam edeceğiz. Kıdem tazminatlarımız son kalemizdir. Güvencesiz, örgütsüz çalışmaya, köle düzenine karşı direneceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.