Dolar 34,2648
%0.07
Euro 37,6081
%-0.06
Altın 2.915,530
%-0.21
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıç: KKTC'ye ambargolar zaman içerisinde son bulacak

Kılıç: KKTC'ye ambargolar zaman içerisinde son bulacak

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, KKTC’nin uluslararası müsabakalardan uzak tutulmasının gayri insani, hukuk dışı bir yaklaşım olduğunu söyledi. Kılıç, “Biz bu konuda karşılaştığımız haksızlıklara haykırmaya devam edeceğiz....

  • Ege Postası
  • 16.04.2013 - 12:46
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, KKTC’nin uluslararası müsabakalardan uzak tutulmasının gayri insani, hukuk dışı bir yaklaşım olduğunu söyledi. Kılıç, “Biz bu konuda karşılaştığımız haksızlıklara haykırmaya devam edeceğiz. Göreceksiniz zaman içerisinde de adım adım uluslar arası hukuka aykırı olan bu ambargolar son bulacak.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Üniversite Spor Oyunları’nın açılış töreni ve bir dizi etkinliğe katılmak için geldiği KKTC’deki temaslarını sürdürüyor.

Kılıç bu temaslar çerçevesine KKTC Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan’ı makamında ziyaret etti. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Üniversite Spor Oyunları ile ilgili olarak basın mensuplarını bilgilendiren Kılıç, bugünkü programa 7 ülkeden gençlerin katılacağı uluslar arası bir organizasyon olduğunu kaydetti.

Bugünkü organizasyonun son derece önemli olduğuna vurgu yapan Bakan Kılıç, ilk defa bu yönde bir adım atabildiklerini aktardı. KKTC'de bir dizi açılışlarda bulunacaklarını belirten Suat Kılıç, KKTC’nin içerisinde bulunduğu ambargolara da değindi. Kılıç, "Avrupa Birliği sürecinde Avrupa’nın bir özgürlükler disiplini hukuk ve demokrasi disiplini olduğundan herkesin dem vurduğu bir süreçte adadaki halkın izole edilmesi, en temel hayat gereksinimlerinden mahrum bırakılması gayri insani, hukuk dışı bir yaklaşımdır.” diye konuştu.

Uluslararası platformda da bu uygulamaların yeri olmadığını bile getiren Kılıç, bu konuda karşılaşılan haksızlıklara karşı haykırmaya devam edeceklerini aktardı. Kılıç, “Göreceksiniz zaman içerisinde de adım adım uluslararası hukuka aykırı olan bu ambargolar son bulacak.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.