Dolar 34,2549
%0.04
Euro 37,6477
%0.13
Altın 2.911,650
%0.07
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu: 14 ilkeyle masada oturuyoruz

Kılıçdaroğlu: 14 ilkeyle masada oturuyoruz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: "Kırmızı plaka için hükümet ortağı olmak istemiyoruz. Önce ülkemiz diyoruz."

  • Ege Postası
  • 13.08.2015 - 00:05
 CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin kapalı grup toplantısında milletvekillerine, “Koalisyon ortaklığını kırmızı plakaya binmek için, kırmızı plakayla gezmek için koalisyon ortaklığı yapmak istemiyoruz. Sorunların çözümü konusunda kalıcı, uzun süreli bir koalisyon hükümetini oluşturmak, 4 yıl süre ile hükümet ortaklığı yaparak sorunların çözümü için taşın altına elimizi sokmak istiyoruz” dedi.
BAŞBAKAN İLE YAPTIĞI GÖRÜŞMELERİ ANLATTI
CHP Grubu yarın yapılacak koalisyon görüşmesi öncesinde Parti Genel Merkezi’nde olağanüstü toplandı.
Toplantının başında Kılıçdaroğlu, AK Parti ile yapılan koalisyon görüşmelerindeki süreci ve Başbakan ile yaptığı görüşmeler hakkında bilgi verdi.
“14 İLKEYLE MASADA OTURUYORUZ”
Kılıçdaroğlu, “CHP olarak kendi şahsi ikbalimiz için koalisyon içerisinde yer alma arzusu içinde değiliz, önce ülkemiz diyoruz” dedi.
CHP Lideri milletvekillerine de, “İlleriniz de koalisyonla ilgili ne düşünülüyor'” diye sordu.
“KIRMIZI PLAKAYA BİNİN, ANADOLU’DA GEZİN YAKLAŞIMINI KABUL EDEMEYİZ”
Koalisyon ile ilgili 14 ilkenin olduğunu, 14 ilkeyle masada oturduklarına dikkat çeken CHP Genel Başkanı’nın “Toplumsal barış için üzerimize düşen görev neyse onu yapmaya hazırız. 5 temel sorun var. CHP olarak masaya oturduğumuz andan itibaren bu ilkelerimizle görüşlerimizi sürdürüyoruz. ‘Kırmızı plakaya binin, Anadolu’da gezin’ yaklaşımını kabul edemeyiz. Biz kırmızı plaka için hükümet ortağı olmak istemiyoruz. Koalisyon ortaklığını kırmızı plakaya binmek için, kırmızı plakayla gezmek için koalisyon ortaklığı yapmak istemiyoruz. Sorunların çözümü konusunda kalıcı, uzun süreli bir koalisyon hükümetini oluşturmak, 4 yıl süre ile hükümet ortaklığı yaparak sorunların çözümü için taşın altına elimizi sokmak istiyoruz” dediği öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu’nun “Başbakan koalisyon hükümetini kurma taraftarı ona kalırsa kurar” dediği ve Cumhurbaşkanı’nın koalisyonu istemediği mesajını verdiği öğrenildi.
Kılıçdaroğlu, hiçkimsenin bu yaşanan süreçte kendi şahsi ikballeri içerisinde olmaması gerektiğini belirtirek CHP olarak ülkenin menfaatleri doğrultusunda hareket ettiklerini söyledi.
YARIN YAPILACAK GÖRÜŞMEYE DEĞİNDİ
Başbakan ile yarın yapacağı görüşmeye değinen Kılıçdaroğlu’nun, “Biz kendilerine söyledik, bu masada oturmamızın amacı önce CHP olarak değil, Türkiye için, Türkiye’nin içinde bulunduğu ateş çemberinden çıkarılma günüdür” dediği ifade edildi.
CHP Lideri yarın yapılacak görüşmede Davutoğlu’nun net bir cevap vereceğini de ifade ederek, “14 ilkemizi ortaya koyduk” dedi.
BAZI VEKİLLER MECLİS’İN ÇALIŞTIRILMASINI İSTEDİ
Grup toplantısında bazı milletvekilleri Türkiye’nin içinden geçtiği süreçte Meclis’in tatilde olmaması gerektiğini belirterek, Meclis’in çalıştırılmasını önerdi.
Toplantıda milletvekilleri için çalışma planı da dağıtıldı. Vekiller kendilerine verilen illere giderek çalışacak, koalisyon sürecini anlatacak, aynı zamanda vatandaşın sorunlarını dinleyecek.
Edinilen bilgiye göre, Kılıçdaroğlu’nun sorunları 4 yıl süreli koalisyon hükümetinin çözebileceğini belirterek, “ 4 yıl süreli bir koalisyon hükümetinin içerisinde yer alırız” dediği öğrenildi.
CHP Genel Başkanı, “Samimiyiz. Ne söylüyorsak arkasındayız” dedi.
Edinilen bilgiye göre CHP lideri, çok zor olduğunu bildiklerini, ancak ülkenin içerisinde olduğu durum, terör, ekonomik kaygılar ve 7 Haziran’daki tabloda geniş bir uzlaşmaya ihtiyaç olduğunu ifade etti.
Kılıçdaroğlu’nun, “CHP olarak partimiz açısından zor olduğunu biliyoruz, önce ülke sonra parti düşüncesindeyiz” dediği öğrenildi.
Toplantıda erken seçim olasılığı da konuşuldu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.