Dolar 34,1101
%-0.15
Euro 38,2787
%0.3
Altın 2.899,450
%-0.71
Bist-100 9.674,00
%-1.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu: Cumhuriyet sayesinde Erdoğan Başbakanlık koltuğunda oturuyor

Kılıçdaroğlu: Cumhuriyet sayesinde Erdoğan Başbakanlık koltuğunda oturuyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti kurduğunu, O Cumhuriyet sayesinde Tunceli'nin küçük bir köyünde doğan Kılıçdaroğlu’nun bugün CHP'nin genel başkanı olduğunu vurgulayapı, “O Cumhuriyet...

  • Ege Postası
  • 11.08.2013 - 01:35
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti kurduğunu, O Cumhuriyet sayesinde Tunceli'nin küçük bir köyünde doğan Kılıçdaroğlu’nun bugün CHP'nin genel başkanı olduğunu vurgulayapı, “O Cumhuriyet sayesindedir ki Kayseri'de küçük bir esnafın oğlu olan Abdullah Gül Cumhurbaşkanıdır. Yine o sayede Rize'den yırtık ayakkabı ile gelip bugün Türkiye’de başbakanlık koltuğuna oturan Recep Tayyip Erdoğan da Cumhuriyetin sayesinde oraya geldi.” dedi.

Bayram tatilini geçirdiği memleketi Tunceli’den karayoluyla eşiyle birlikte Sivas’ın Divriği ilçesine gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partililerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Divriği CHP ilçe Başkanlığı tarafından düzenlenen halk şöleninde vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, CHP’yi değiştirmek için gençleri partiye davet etti.

CHP’nin barışa karşı olmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, partinin herkesi kucakladığını, halkla beraber yürüyeceklerini anlattı. ilk kez Divriği’ne gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'Her yer Taksim her yer direniş' şeklindeki slogan üzerine “O gençler, bütün dünyada Türkiye'nin onuru korudu. Özgürlük ve demokrasi söylemini her yerde dile getirdiler.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Taksim'de gençlerin destan yazdığını, gençlerin tek tek alınlarından öptüğünü söyleyerek, “Sopalardan yılmadılar, gözlerini kaybettiler, hayatlarını feda ettiler, yılmadılar. Asla yılmayacağız, mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Özgürlük farklı bir şeydir.” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, gençleri partilerini değiştirmek için partilerine davet etti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti kurduğunu, O Cumhuriyet sayesinde Tunceli'nin küçük bir köyünde doğan Kılıçdaroğlu’nun bugün CHP'nin genel başkanı olduğuna işaret edip şöyle devam etti: “Atatürk, halkın iradesi ile halkla beraber yürüdü. En karanlık dönemde dahi TBMM'yi çalıştırdı. O Cumhuriyet sayesindedir ki Kayseri'de küçük bir esnafın oğlu olan Abdullah Gül Cumhurbaşkanıdır. Yine o sayede Rize'den yırtık ayakkabı ile gelip bugün Türkiye’de başbakanlık koltuğuna oturan Recep Tayyip Erdoğan da Cumhuriyetin sayesinde oraya geldi. O yüzden Cumhuriyetin değerini çok iyi bilmek ve özgürlük ve demokrasiyle taçlandırmak zorundayız. Özgürlüğü ve demokrasiyi kısıtlayan kim olursa olsun, ona karşı mücadele edeceğiz.”

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, daha sonra Unesco’nun Dünya Mirası listesinde bulunan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifasını gezerek Kaymakam Nebi Kaya ve yetkililerden tarihi cami ile ilgili bilgi aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.