Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu: Hükümet Suriye’yi iyi okuyamadı

Kılıçdaroğlu: Hükümet Suriye’yi iyi okuyamadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin Suriye’yi iyi okuyamadığını savundu. Kılıçdaroğlu, “Suriye’yi Libya gibi zannetti. ‘Gideriz arkadan hançerleriz, onu da temizleriz.’ Suriye’yi okuyamayan,...

  • Ege Postası
  • 26.09.2013 - 13:02
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin Suriye’yi iyi okuyamadığını savundu. Kılıçdaroğlu, “Suriye’yi Libya gibi zannetti. ‘Gideriz arkadan hançerleriz, onu da temizleriz.’ Suriye’yi okuyamayan, dünya dengelerini bilmiyor demektir.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Çekmeköy’deki Testi Restoran’da Çekmeköy Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇEKSİAD) mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi. Programda konuşan Kılıçdaroğlu, “Irak’a gittim. Bütün kesimlerle görüştük, aynı şeyi söyledik. Türk halkıyla Irak halkı dosttur. Irak bu bölgenin çokönemli bir bölgedir. Irak’ta barış Ortadoğu’da barış demektir. Suriye’yi iyi okuyamadı hükümet. Suriye’yi Libya gibi zannetti. ‘Gideriz arkadan hançerleriz, onu da temizleriz.’ Suriye’yi okuyamayan, dünya dengelerini bilmiyor demektir. Suriye’nin Rusya için ne kadar önemli olduğnu nasıl olur da Türkiye Cumhuriyeti’nin hükümeti bilmez. Asıl soru bu. En son Paris’te 3 Dışişleri Bakanı oturdular toplantı yaptılar. Bizim Dışişleri Bakanı’nı da ayakları çağırdı, akşam yemeğine. Çıksın bir anlatsın bakalım orada ne söylediler ona. Bir ülkede barışı ve huzuru sağlamak varken, o ülkede kavga olsun, kan dökülsün demek doğru mudur'” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.