Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu: Kuralları ahlaki temeller üzerine inşa etmeliyiz

Kılıçdaroğlu: Kuralları ahlaki temeller üzerine inşa etmeliyiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kuralları belirlerken, yeni kurallar koyarken hep ahlaki temeller üzerine inşa etmek zorundayız. Ahlaklı toplum büyür, gelişir ve hesap sorar.” dedi.Kemal Kılıçdaroğlu,...

  • Ege Postası
  • 26.09.2013 - 12:13
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kuralları belirlerken, yeni kurallar koyarken hep ahlaki temeller üzerine inşa etmek zorundayız. Ahlaklı toplum büyür, gelişir ve hesap sorar.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Çekmeköy Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇEKSİAD) mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi.Programda konuşan Kılıçdaroğlu, “Biz 20-25 yılımızı bir türban olayıyla götürdük. 20- 25 yıl, bütün enerji oraya gitti. Bu ülkeye fes gelirken de büyük kavgaların çıktığını biliyor muydunu? Şapka geldiğinde de. Şapka kanunu var değil m? Kim şapka takıyor. Hayatın gerçeğinden koparıyoruz, Türkiye’yi. Kısır siyaset yüzünden. En büyük tehlike nedir Türkiye’nin geleceği açısında? Dini siyasete alet etmektir. İnanca saygı duyun. İnancı siyasete alet ettiğiniz zaman Türkiye’de, geriye getirir ayrıştırrısınız Türkiye’yi. Her inançtan insanımız var. Hatay’a gittim, Ermeni vatandaşlarımız da var. Onlar bu ülkenin vatandaşı değil m? Onlar bizim zenginliğimiz değil m? İnancı farklıymış, onun kendi inancı. Allah’ın işine bizim karışma hakkımız var m? Herkesin inancına saygı göstermek varken, toplumu ayrıştırmak yanlış değil m? Eğer siyaset konusu yapılacaksa insanın geleceği siyaset konusu yapılmalı. Toplumda ahlakı nasıl yüceltiriz bu siyaset konusu yapılmalı.” ifadelerini kullandı.

Toplumdaki ahlaki değerlerin önemli olduğunun altını çözen Kılıçdaroğlu, “Japonya’da 4 saat sular akmadı diye belediye başkanı istifa ediyor. Ahlaki değere bakın. Bizde bırakın 4 saati 15 saat sular akmadı. İstifa edeni duydunuz m? Eğer İslam temiz ahlaksa söyleyin bana hangisi temiz ahla? Hangisi gerçek Müslüman. Başka bir örnek. Diyelim ki polis bir yerde arama yapacak. Potansiyel suçlu. İktidardaki bakan telefon ettirerek sizi arayacaklar hazırlıklı olun diyor. Bunu kamuoyuna açıkladık. Bu bakan istifa etti m? Bu ahlaki bir şey m? Değil. Oturup sorgulamamız gerekiyor. Kuralları belirlerken, yeni kurallar koyarken hep ahlaki temeller üzerine inşa etmek zorundayız. Ahlaklı toplum büyür ve gelişir ve hesap sorar. Ahlaki ve etik değerler bu yüzden çok önemli.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.