Dolar 34,1006
%0.01
Euro 38,0971
%0.01
Altın 2.882,840
%0.27
Bist-100 9.900,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu: PKK, koşulsuz olarak silahlarını teslim etmeli

Kılıçdaroğlu: PKK, koşulsuz olarak silahlarını teslim etmeli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çözüm sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Süreç , PKK’nın değil, hükümetin belirleyeceği kapsayıcı bir yöntemle yürütülmelidir. PKK, koşulsuz olarak silahlarını...

  • Ege Postası
  • 10.05.2013 - 10:48
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çözüm sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Süreç , PKK’nın değil, hükümetin belirleyeceği kapsayıcı bir yöntemle yürütülmelidir. PKK, koşulsuz olarak silahlarını teslim edip, her türlü eylemden vazgeçtiğini bildirmelidir.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da gazetelerin genel yayın yönetmenleri ile bir araya geldi. Kahvaltılı toplantıda, çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu kaygılarını dile getirdi. Hükümetin çözüm sürecinde nasıl bir yol izlemesi gerektiğini detaylı bir şekilde anlatan Kılıçdaroğlu, silahların gölgesi altında pazarlıklar yapıldığını savundu. Bu pazarlıkların saygın bir hukuk devletine yakışmayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, 12 madde halinde hazırlanan kaygılarını gazetecilere okudu.
Kürt sorununu eksik demokrasi, hak ihlalleri ve eşitsizlikten kaynaklandığını anlatan Kılıçdaroğlu, “Öncelikli görev bu sorunu ortadan kaldırmak ve bireysel hak ve özgürlüklerin önünü açarak vatandaşların huzur refah ve mutluğunu sağlamaktır. Demokrasi ve özgürlükleri genişletirseniz bu sorunu ortadan kaldırırsınız.” şeklinde konuştu.

CHP’nin çözüm sürecine ilişkin tutumunu açıklayan Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin en temel sorunu olan terörün bitirilmesi ve Kürt sorunun barışçıl yollarla çözülmesine ilişkin halkın beklentilerinin CHP tümüyle arkasındadır.” ifadelerini kullandı.

Çözüm sürecine ilişkin kaygıları da dile getiren Kılıçdaroğlu, bu kaygılardan bazılarını şöyle sıraladı: “AKP çözüm stratejisi konusunda TBMM’ye bilgi vermedi. Halkımızı kandıracağı yönünde şüphelerimiz var. Meclis’in çatısı altındaki siyasi partiler yerine Öcalan’ı muhatap almıştır. PKK’ya geri dönülmez bir meşruiyet kazandırırken, Öcalan’ı da Türkiye’nin resmi muhatabı haline getirmiştir. Uluslar arası kuruluşların PKK’yı terör örgütü kabul etmelerinin gerekçelerini ortadan kaldırmıştır. Silahların gölgesi altında yapılan pazarlıklar saygın bir hukuk devletine yakışmaz. PKK’nın koşulsuz olarak silahlarını teslim etmesi ve her türlü eylemden vazgeçtiğini bildirmezsi gerekir. Öcalan, Kandil bundan özenle kaçınmaktadır. Diğer bir deyişle PKK terör seçeneğini mahfuz tutmakta, bu da çözüm yönünde atılacak adımların silahların gölgesinde verilen tavizler olarak anlaşılmasına neden olacaktır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.