Dolar 34,0451
%-0.05
Euro 37,9982
%0.24
Altın 2.832,770
%1.07
Bist-100 9.949,00
%1.78

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu ikinci temeli Karabağlar'da attı

Kılıçdaroğlu ikinci temeli Karabağlar'da attı

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün prestij projesi olma özelliği taşıyan, tamamlandığında Guinness’e başvurulacak olan Uzundere Rekreasyon Alanı’nın temeli CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenle atıldı.

  • Ege Postası
  • 02.03.2013 - 17:02
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Gaziemir’de Büyükşehir Belediyesi’nin prestij projesi olan Yeni Fuar Alanı’nın temel atma törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir sonraki durağı Karabağlar oldu.Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün prestij projesi olma özelliği taşıyan, tamamlandığında Guinness’e başvurulacak olan Uzundere Rekreasyon Alanı’nın içinde yer alacak sanatsal ve heykel yapılarla tematik oyun alanlarının temeli düzenlenen törenle atıldı.Törene Kılıçdaroğlu'Nun dışında TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Gökhan Günaydın, PM Üyeleri, İzmir Milletvekilleri, İl Başkanı Ali Engin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve çok sayıda ilçe belediye başkanı ile ilçe başkanı da katıldı.

400 YENİ ÜYEYE ROZET TAKTI
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tören alanına gelmeden önce Karabağlar Belediyesi’nin hizmete açtığı Bozyaka Pazaryeri’ne gitti. Daha sonra
Karabağlar Belediyesi’nin Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu, öğrencilerle ve aileleriyle sohbet etti. Karabağlar’da parkta oynarken maganda kurşunu ile yaşamını yitiren 6 yaşındaki Umut Ceylan’ın Gülhan Ceylan ve kızı Doğa, Kılıçdaroğlu ile kısa bir süre sohbet etti. Acılı anne Gülhan, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün kendisine sahip çıktığını belirterek, Başkan Kürüm’e çok teşekkür etti. Kılıçdaroğlu daha sonra Karabağlar Düğün Salonu’nda  partiye yeni kayıt olan 400 vatandaş için düzenlenen rozet takma törenine katıldı. CHP Genel Başkanı, Uzundere Rekreasyon Alanı’nda bulunan Madımak ve Pir Sultan Abdal Heykeli'ninde açılışını gerçekleştirdi, alana çınar ağacı dikti. Temizlik İşleri Şantiyesi’nde de işçilerle birlikte öğle yemeği yiyen Kılıçdaroğlu, hatıra fotoğrafı çektirdi. Tören alanındaki vatandaşlar da Onur Akın konseriyle keyifli saatler yaşadı.


BENİM BAŞKANLARIM HALKI İÇİN ÇALIŞIR
Büyük sevgi gösterileri ve yoğun tezahüratlar eşliğinde kürsüye çıkan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Başkanlarımız halka nasıl hizmet ediyor, her şey ortada. Burada Anadolu’nun her kesiminden insan barış içinde yaşıyor. Buradaki insanlar başkanına güveniyor. Burada belediye başkanı halkı ile kucaklaşmış durumda. Sıtkı Başkan örnek bir Belediye Başkanı. Belediyecilik bizim işimiz. Çünkü CHP halk için çalışır, onlar için üretir. Çünkü biz halkı dinleriz. Onun için söylüyoruz, CHP’liler sosyal belediyecilik yapar. İnsana hizmet eder. Bu amaç için yola çıktık. Sadece ve sadece bu amaç için yürüyoruz” dedi.

ÇÖZÜM CHP’DEN GEÇER
Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında “Neden CHP iktidarı'” sorusuna da kısaca değinerek “Türkiye’nin sorunları var. Ama bunun sorunların çözümü de var. Çözüm, sorunların odağı haline gelen iktidarı değiştirmekten geçiyor. Çözümün yolu da insan odaklı siyasetten, demokrasiden ve çağdaşlıktan geçiyor. Çözümün anahtarı 75 milyon yurttaşa aynı gözle bakmaktan geçiyor. Yüreğinde insan sevgisi olan başkanlara, Türkiye’yi ayağa kaldıracak bir yönetime ihtiyaç var. Bunu hep beraber düşüneceğiz. Türkiye neden bir darboğazın içine itild? Huzuru ve barışı egemen kılmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

AK PARTİLİ BELEDİYELER YEŞİL DÜŞMANI
Açılışı yapılan tesisler hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, “Kentte oturmak apartman dairesinde oturmak demek değildir. Kentli olmak demek, gözümüzün yeşillik alanı aradığında bulmak demektir. Ondan bizim başkanlarımız yeşil alan kazandırmak için çabalıyor. Biz yeşile önem veririz. AK partili belediyelerde yeşile düşman. Nerede yeşil görseler, oraya bina dikme peşindeler. İzmir’deki bütün belediye başkanlarımızı sizlere verdiği hizmetlerden ötürü kutluyorum” dedi.

KÜRÜM: FARKI 50 BİNE ÇIKARTACAĞIZ
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, konuşmasına, “Karabağlarda oturan vatandaşlar minnet borcum var” diyerek başlarken şöyle devam etti, “ Biz belediye başkanlığına aday olduğumuzda CHP, Karabağlar'da  AK Parti’nin gerisindeydi ancak biz seçimleri kazandık. Hem de 30 bin oy farkla kazandık.2014 seçimlerinde bu farkı 50 bine çıkartacağımıza namus sözü veriyorum.Karabağlar’ı sadece Cennetçeşme gibi görenler var. 20 kişiyi toplayıp kentsel dönüşümü anlatıyorlar. Sonra ‘seçim startı’ verdik diyorlar. Yemin ediyorum en son alacakları yer burası” 

10 AYDA TAMAMLANACAK
Üst yapısı ile Türkiye’ye örnek olacak projede, 3 bin metrekare alana, 37,5 metre yüksekliğinde, dünyanın en büyük heykel binası inşa edilecek. Göle maya çalan Nasrettin Hoca figürlü heykel bina projenin en önemli detayı… Uzundere Rekreasyon Alanı’nın diğer bölümlerinde ise 2 bin 500 kişilik amfi tiyatro, gençlik merkezleri, kapalı yüzme havuzları, nikah, düğün ve kır düğün salonları ile seyir terasları olacak. Proje yaklaşık 10 ayda, tamamlanarak ve hizmete açılacak.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.