Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'na: İspatla, makamımı bırakırım

Kılıçdaroğlu'na: İspatla, makamımı bırakırım

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na “Tayyip Erdoğan’ın yurtdışında bir kuruş parası varsa, çıksın bunu ispat etsin. İspat ettiği anda Cumhurbaşkanlığı makamında bir dakika durmayacağımın taahhüdünü veriyorum. Bunu ispat edemeyen Kemal, acaba o makamında duracak mı” diye seslendi. Erdoğan‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde özetle şunları söyledi:

  • Ege Postası
  • 27.11.2017 - 07:37

ANAMUHALEFET BAŞINDAKİ ZAT

“ANAmuhalefetin başındaki zat, kadınlara yönelik bir toplantıda aynen şöyle diyor: ‘Erkek işsizse, eve yeteri kadar para gelmiyorsa, akşam da tencere kaynamıyorsa, bu erkek de gelir hıncını karısından alır.’ Bunu diyen ki? Bay Kemal. Böyle çarpık bir zihniyet olur mu y? Bu kadına şiddeti insanlığa ihanet değil, alanen meşru gören bir kafadır. Bu mantığa göre, ana muhalefetin başındaki zatın her seçim yenilgisinden sonra evde neler yaptığını düşünmek bile istemiyorum. 

Bu zat aynı zamanda müfteridir. Çünkü bu zat eskiden beri şahsım ve ailem hakkında kesinlikle aslı astarı olmayan yalanlar üretir. Geçtiğimiz günlerde Meclis kürsüsünden yine iftiraları ardı ardına sıraladı. Neymiş efendim, çocuklarım, kardeşim, eniştem, dünürüm, eski özel müdürüm yurtdışına milyonlarca dolar para göndermiş. Daha önce de benim 3 milyar dolar param olduğunu iddia etmişti. Bu iftiraların müşterisi de çıkıyor. Medyada, sosyal medyada pek çok karanlık mahfilde bu iftiralar döndürülüp dolaştırılıyor. ‘Müddei iddiasını ispatla mükelleftir’, yani bir şeyi iddia ediyorsan, onu ispatla bir defa senin ortaya koyman gerekir. Ben buradan ismini anmaya tenezzül etmediğim bu zata soruyoru? İddiaların belgesi var m? Varsa çıkart milletin önüne. 

HEMEN GEREĞİNİ YAPAYIM

Ben hemen gereğini yapayım. Ekranları başında bizi izleyen tüm milletime sesleniyorum. Yoksa çık iftira ettiğini söyle, özür dile. Aksi takdirde dünyanın en alçak suçu olan iftiracı konumuna düşeceksin. Azıcık onuru, haysiyeti, şerefi olan, yüreğinde utanma duygusu, yüzünde kızarma hissi olan birisi, bu sözler karşısında ifade ettiğim iki yoldan birini seçer. Fakat yıllardır aynı şeyleri yaşadığımız için biliyorum ki bu zat, ne ortaya belge koyabilecek ne de çıkıp özür dileyebilecek. Bu sözleri yutup, üç gün sonra yine aynı yalanları tekrarlamayı sürdürecek.

Şimdi ben buradan bir şey söylüyorum. Tayyip Erdoğan’ın, yurtdışında bir kuruş parası varsa, herhangi bir bankada, çıksın bunu ispat etsin. İspat ettiği anda Cumhurbaşkanlığı makamında bir dakika durmayacağımın taahhüdünü veriyorum. Bunu ispat edemeyen Kemal acaba o makamında duracak m? O da bunun bana taahhüdünü versin.

TAZMİNATLARLA MİLYONERLİK

Biz o seviyeye inmeyecek, hakkımızı hukuk yoluyla aramaya devam edeceğiz. İtham ettiği, eniştem, çocuklarım, kardeşlerim bu zata manevi tazminat davasını 1.5 milyon olarak talep ediyoruz, açtık. Milyoner olamadık belki ama alacağımız tazminatlar sayesinde herhalde olacağız. Tekrar sesleniyorum, yurtdışında hangi bankada Erdoğan’ın hesabı var, bunu ispatlayamadığın takdirde senin siyaseti bırakman lazım. İspatlarsan, hem siyaseti hem Cumhurbaşkanlığı makamını bırakacağım. Hodri meydan. Bu zatı milletimize, özellikle kadınlarımıza havale ediyorum.”

KADINA ŞİDDET İNSANLIĞA İHANET

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan dün Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından, Küçükçekmece’de düzenlenen ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ toplantısında şu mesajı verdi: “Kadına şiddeti insanlığa ihanet olarak ilan etmiş bir cumhurbaşkanı sıfatıyla diyorum ki; bu ihanetin içine giren herkes cezasını çekmelidir. Araştırmalar bu meselenin, eğitim düzeyiyle, maddi gelirle çok da ilişkili olmadığına işaret ediyor. Bir üniversitemizin yaptığı araştırma, lise mezunu her 4 kadından birinin, üniversite mezunu her 5 kadından birinin maalesef aile içi şiddete maruz kaldığını gösteriyor. Bugün burada sizlerle birlikteliğim, sadece bir protokol görevi değil, kadınların mücadelesine verdiğim samimi desteğin bir nişanesidir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.