Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'na fahri doktora

Kılıçdaroğlu'na fahri doktora

Çin Sincan Uygur özerk Bölgesine ziyaretinin ilk durağı Sincan üniversitesi oldu. Burada Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na fahri doktora ünvanı verildi.

  • Ege Postası
  • 18.01.2013 - 10:15

ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çin Sincan Uygur özerk Bölgesine ziyaretinin ilk durağı Sincan üniversitesi oldu.

Burada Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na fahri doktora ünvanı verildi. Törenden sonra kürsüye çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, Sincan üniversitesi öğrencilerine ve öğretim üyelerine hitaben bir konuşma yaptı. Öğrencilerin sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, aktif siyasetten çekildikten sonra Sincan üniversitesi'ne ders vermek üzere gelebileceğini açıkladı.

Törende Çin Seyahatine katılan CHP heyeti de yer aldı.

KILIÇDAROĞLU MÜZEDE

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sincan Uygur Özerk Bölgesinin Urumçi kentinde bulunan müzesini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

800 Yıl öncesinden kalıntı mumyalanmış cesetleri de izleyen Kılıçdaroğlu müzenin anı defterini de imzaladı. Kılıçdaroğlu, deftere şunları yazdı: " Kendi köklerimizi, tarhimizi gördük. Türk, Çin ve Uygur Halklarının kardeşliğini saygıyla selamlıyorum. " (Gerçekgündem)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.