Dolar 34,1615
%0
Euro 38,1768
%0.03
Altın 2.917,190
%-0.1
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir çıkarması, belediyelerden gövde gösterisi

Kılıçdaroğlu'ndan İzmir çıkarması, belediyelerden gövde gösterisi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iki günlük İzmir programının ilk ayağı geride kaldı. CHP liderinin ilk gün menüsünde Aliağa, Menemen ve Karşıyaka’daki açılış ve temel atma törenleri vardı.

  • Ege Postası
  • 02.11.2012 - 14:15
SERCAN AVCI/BURAK ÖZER -  Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iki günlük İzmir programının ilk ayağı geride kaldı. CHP liderinin ilk gün menüsünde Aliağa, Menemen ve Karşıyaka’daki açılış ve temel atma törenleri vardı. Kılıçdaroğlu'nu Adnan Menderes Havalimanı’nda yaklaşık 3 bin partili karşıladı. Bir o kadarda da partili araçları ile havalimanı çıkışında bekledi.

CHP'lilerin ellerinde ' CHP iktidarında devlet bölünmeyecek', 'Yurtta sulh cihanda sulh', 'Türkiye Laiktir Laik kalacak', 'Halkın iktidarı için elele' ve 'CHP iktidarında ülke soygundan kurtulacak' yazılı dövizler dikkat çekti. Partililer ellerinde ABD’deki özgürlük heykelinin gözleri bağlı karikatürünü, üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın füze şeklinde çizildiği ’Nato’ya hayır’ yazılı pankartını, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın fotoğraflarını Kılıçdaroğlu'na gösterdi. Kılıçdaroğlu, barış işareti yapan partililere otobüsün ön camından iki eliyle barış işareti yaparak yanıt verdi
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, il yöneticileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  ilçe belediye başkanları, milletvekilleri, PM üyeleri ve eski il başkanları tam kadro halinde Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu karşılayan grubun içinde yer aldı. VIP salonundan parti otobüsüne kadar partililerin yoğun sevgisi ile karşılaşan Kılıçdaroğlu bir ara sendeleyerek düşme tehlikesi atlattı.  Güçlükle otobüse binen Kılıçdaroğlu’nu gün boyu partililer araç konvoyu ile yalnız bırakmadı.

KILIÇDAROĞLU'NA GÖRKEMLİ KARŞILAMA! İLK DURAK ALİAĞA HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

MENEMEN'DE MİTİNG GİBİ TÖREN VE HALK OYLAMASI  HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KARŞIYAKA'DA '7 YILDIZ'LI TÖREN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ


İLK DURAK ALİAĞA OLDU
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı Aliağa oldu. Aliağa Belediyesi'nin yapacağı  çok amaçlı sosyal tesisinin temel atma törenine katılan Kılıçdaroğlu ilk salvosunu buradan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yaşananlar ekseninde hükümete yaptı.
Kılıçdaroğlu’nun ikinci durağı Menemen oldu. Kılıçdaroğlu, Menemen’de yeni düzenlenen 8 bin metrekarelik Cumhuriyet Meydanı ve altında yapılan 300 araçlık yeraltı otoparkını hizmete açtı.Adeta miting havasında geçen törende Kılıçdaroğlu Hükümet Meydanı’nın ismini Cumhuriyet Meydanı olarak meclis kararı ile değiştirmek isteyen belediyeye destek verdi ve binlerce Menemenliye ‘Cumhuriyet Meydanı olsun diyenler alkışlasın' diyerek adeta halk oylaması yaptı.Coşkulu kalabalıkta Kılıçdaroğlu'nun sözlerine alkışlar ile karşılık verdi.

2 AYRI TÖREN 7 AÇILIŞ
CHP liderinin ilçelerdeki son durağı Karşıyaka oldu. Kılıçdaroğlu iki ayrı törenle 7 tesisisin açılışını gerçekleştirdi. Atakent’te Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı’nda düzenlenen toplu açılış töreniyle, 50 bin metrekarelik Rekreasyon Alanı’nın yanı sıra, 2. Hizmet Binası, Sağlıkevi, Türkan Saylan Kız Konukevi ile Kadın ve Çocuk Konukevi’nin açılışları tören alanından canlı olarak bağlanılarak yapıldı. Karşıyaka’daki açılış törenlerinin ikinci ayağında adres daha sonra Yamanlar Dağı oldu. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Karşıyaka Belediyesi tarafından yaptırılan ve gençlere her türlü spor ve kamp imkanını sunan 42 bin metrekarelik Yamanlar Gençlik Eğitim ve Kamp Merkezi’nin ve ünlü heykeltraş Pınar Öktem tarafından tesise kazandırılan 21 metre yüksekliğindeki “Cumhuriyet Anıtı”nın da açılışını yaptı.

HÜKÜMETE SALVO
Kılıçdaroğlu’nun üç ilçede de hedefinde hükümet vardı. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına getirilen kısıtlama ve Ankara’daki Cumhuriyet Yürüyüşü’nde yaşananlar ekseninde hükümeti topa tuttu. Kılıçdaroğlu, “AKP’nin zulmü bize asla diz çöktüremeyecek. Bu halk 7 düvele karşı mücadele etti. Senin tankından mı korkucağız.Korkmayacağız yılmayacağız ayağa kalkacağız AKP kabusundan bu ülkeyi kurtaracağız Mustafa Kemal’in gösterdiği bir hedef var. Çağdaş uygarlık. Bunu baskıyla zulümle yakalayamazsınız. Çağdaş uygarlık özgürlük demektir. Ağır bedeller ödedi bu ülke. Artık ödememeli. AKP iktidarı ağır bedeller ödememek için baskıyı artıracaksa her türlü bedeli ödemeye her yerde ve her ortamda hazırız” dedi.

KADINLARA ‘CUMHURİYETE SAHİP’ ÇIKIN ÇAĞRISI
Kılıçdaroğlu konuşmasında kadınlara seslendi “ çocuklarınıza nasıl sahip çıkıyorsanız cumhuriyete ve ülkenize de öyle sahip çıkın” çağrısı yaptı.

KOCAOĞLU’NU YANINA ALDI DESTEK ÇIKTI

Kılıçdaroğlu  İzmir’de olmaktan mutlu olduğunu ve İzmir ile gurur duyduğunu belirtirken, İzmir’in kentlik bilincinin yüksek olmasına vurgu yaptı, sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmet veren ilçe belediyelerini övdü. Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu Menemen ve Karşıyaka’da kürsüde yanına çağırdı, belediyede gerçekleşen denetimlere ve Büyükşehir Belediyesi Davası’na gönderme yaparak, “Dünyanın hiçbir yerinde aynı gün bir belediye başkanı 52 denetçi tarafından denetlenmedi. Buradan söylüyorum 5 bin 222 tane denetçi göndermezsiniz namertsiniz.Kocaoğlu'nun hesap vereceği tek yer halktır.Metroyu İstanbul’dakinin 3’te 1 fiyatına yaptı. Yaptı da 397 yıl yargılanma ile ödüllendirildi” dedi.

Kılıçdaroğlu İzmir’deki ilk gününün akşamki bölümünü EBSO ve İTO ziyaretleri ile tamamladı.

3 KASIM 2012 - CUMARTESİ

08.30 İzmir’den Tire’ye hareket
10.00 Tire’de İmza Töreni
11.00 Tire’den Torbalı ya hareket
11.30 Torbalı Belediyesi Rekreasyon Alanı Açılış Töreni
13.00 Narlıdere Belediyesi Kentsel Dönüşüm Tapu Teslim Töreni ve Park Açılışı
14.30 Bornova Belediyesi Toplu Açılış Töreni
18.30 Gaziemir Belediyesi Yeni Hizmet Binası Temel Atma Töreni
20.40 İzmir’den Ankara’ya Hareket.




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.