Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir mesajı: Hazmedemiyorlar

Kılıçdaroğlu'ndan İzmir mesajı: Hazmedemiyorlar

CHP Lideri Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan FETÖ operasyonuna değinen Kılıçdaroğlu, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni hazmedemiyorlar. Çünkü Büyükşehir'in kredi notu Türkiye'nin kredi notundan yüksek" dedi. Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu

  • Ege Postası
  • 08.11.2016 - 14:59

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, CHP PM bildirisine yönelik eleştirilere yanıt verdi. Kılıçdaroğlu konuşmasında İzmir'e de değindi. Kılıçdaroğlu İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan FETÖ operasyonuna değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu sert sözlerle eleştirdi: Bu fotoğrafı gösterdi

"İZMİR'İ BIRAKIN ANKARA VE İSTANBUL'A BAKIN"

Üçüncü terör örgütü Fetullah Gülen terör örgütü. Ne diyorlardı Gülen ile ilgili olarak. Yere göğe sığdıramıyorlardı. Merkez Bankasına para bile bastırdılar. FETÖ’ye dediler “ne istediyseniz verdik” Taşeron işçisi kadro istedi vermediler, onlar üniversite istedi 17 tane verdiler. Emekliye vermediler, FETÖ’ye dünyanın arsasını aktardılar. İstanbul’da, Ankara’yı parsel parsel tahsis ettiler bunlara. Ben namuslu yürekli bir savcı arıyorum. Ankara’da arıyorum. Bu Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin parsel parsel cemaate verdiği arsalar nered? Niye sormuyorsunu? Cesaretiniz mi yok' 

Dün gazetelerde bir haber. “İzmir Büyükşehir’de FETÖ operasyonu” Olay şu, bütün belediyelere giden yazı İzmir’e de gelmiş. Bylock kullanan 24 kişi var, işlem yapın. Olay bu. Kaç kişi çalışıyor belediyede 26 bin kişi çalışıyor. Operasyon yapacaksanız bakın İstanbul orada duruyor, Ankara orada duruyor. Yerini söyleyelim. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni hazmedemiyorlar. Çünkü İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notu, Türkiye cumhuriyetinden daha yüksek. 

Bunlar FETÖ’yü bilmiyorlar mıyd? 25 Ağustos 2004. MGK’da görüşülüyor, bir rapor görüşülüyor. Cemaatin himmet paralarını aldığını söylüyor orada. Ne zaman uyandıla? Ayakkabı kutularında paralar çıkınca. Bakanların çocuklarının yatak odalarında kasalar çıkınca. 700 milyarlık saat ortaya çıkınca. Yoksa içtikleri su ayrı gitmiyordu.

Bir komisyon kuruldu İlker Başbuğ geldi. Başbuğ komisyonda şu açıklamayı yapıyor. “ 2008’de MİT’ten cemaatle ilgili rapor istedim. Rapora gayri resmi dediler, genel bilgiler var. Sadece 8-9 polisin ismi vardı, başka isim yoktu” diyor. Ben bunu dönemin başbakanına verdim, bugün bize yarın size olabilir. Erdoğan’ın söylediği “Komutanım bunları çok büyütüyorsunuz” demiş. 

2002-2010 döneminde MİT’ten TSK’ya tek rapor bile bize gelmedi diyor. Raporu göndermeyen ki? MİT. MİT kime bağlı Başbakanlığa bağlı.
FETÖ ile kardeşlik devam ediyor. Cumhuriyet’e yapılan operasyonla bunu öğreniyoruz. İddianameyi düzenleyen kim FETÖ iddianamesinden yargılanan savcı. “Silahlı terör örgütü üyeliği, askeri casusluk, gizli belgeleri açıklama, cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti ortadan kaldırmaya teşebbüs, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, suç delillerini yok etmek, görevi kötüye kullanmak, suç uydurma” Bu davalardan yargılanan bir savcı Cumhuriyetle ilgili iddianameyi hazırlıyor. 

250 liralık Ahmet İnsel’in gönderdiği dekontu 250 bin lira diye, düzmece belge diye koyuyorlar. Bunu dile getiren televizyon kanalına Cumhuriyet’in avukatı bağlanmak istiyorlar. Ama bağlamıyorlar. Parti Meclis’imiz toplandı bildiri yayınladı. Bildiriden müthiş rahatsızlık duyuyorlar. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti diyoruz ve gurur duyuyoruz. 

O ZİYARETİ ANLATTI

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günelrde geldiği İzmir'de 15 Temmuz darbe teşebbüsü gecesi Boğaziçi Köprüsü üzerinde linç edilen Hava Harp Okulu öğrencisi Murat Tekin'in ailesini ziyaret etmişti. O ziyaretle ilgili grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu şunları söyledi;

"Murat Tekin, linç edilerek öldürülen öğrencimiz. Hiç kimse gitmemiş evine... Yoksul halk çocukları, Yalova'dan bindiriyorlar araçlara. Gencecik filiz gibi 2. sınıf Hava Kuvvetleri öğrencisi. Babası morga gidiyor, ambulans istedim vermediler diyor. İzmir'de cenazesini kılmak istedik, cenazesini kılmadılar diyor. Aldım köyüne götürdüm defnettim. Mezarına da bir şey yazmadım. Benim oğlum şehittir ve bu kabul edilene kadar o mezara bir şey yazmayacağım diyor. İnsanlığımız kaybedecek noktaya geldik. Müslüman bir ülkede bir Müslüman'ın cenaze namazı kılınamaz hale geldi.

Adalet istiyorsak bunların hesabını sormak zorundayız. Sadece PKK'ya mı yardım yaptılar hayır IŞID'e de ettileri. IŞID'ı araştırmak için önerge verdik AKP reddetti.
Soru sordum dedim ki Musul Konsolosluğu basılıp 49 vatandaşımız rehin alındığında neden IŞID'a terör örgütü diyemediniz dedim Başbakan'a halen cevabını veremedi. "

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.