Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'nun A Takımı'na İzmir bakışı!

Kılıçdaroğlu'nun A Takımı'na İzmir bakışı!

CHP MYK’sında beklenen revizyon gerçekleşti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu MYK’da değişime gitti. İzmir Milletvekili Aytun Çıray STK’lardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. MYK’da yaşanan değişimi İzmir milletvekilleri, PM üyeleri ve il başkanı Ali Engin Ege Postası’na değerlendirdi. Seçimlerden önce MYK tarafından görevden alınmasının ardından özellikle 5’li komisyonu topa tutan Konak eski İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, “5’li komisyon yaptığı yanlışların bedelini ödedi. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste” dedi.

  • Ege Postası
  • 09.05.2014 - 11:40
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP'lilerin haftalardır kilitlendiği MYK süreci tamamlandı. CHP İzmir uzun bir süre sonra MYK’da temsil edilecek.  Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, yeni takımında, İzmir'den Milletvekili Dr. Dr. Aytun Çıray'a yer verdi. Çıray, STK’lardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Seçimlerin ardından örgütlerin en çok eleştirdiği  5'li komisyondaki, 4 ismin MYK dışı kalması dikkat çekti. Bihlun Tamaylıgil, Umut Oran, Gökhan Günaydın ve Adnan Keskin çizik yedi. Komisyonda yer alan Bülent Tezcan ise MYK’da bir kez daha yer aldı. Tekin Bingöl CHP Örgütü ve Örgüt yönetimlerinden, Haluk Koç İdari ve Mali işlerden sorumlu Genel Başkan yardımcılıklarına, Gürsel Tekin Genel Sekreterliğe getirildi.Seyhan Erdoğdu, Emel Yıldırım, Veli Ağbaba, Aytun Çıray, Burhan Şenatalar MYK’da görev alan PM Üyeleri oldu. Tanrıkulu, Akkaya, Toprak, Loğoğlu, Öztrak, Pavey, Ayata ve Halıcı MYK’daki görevlerini korudu.

DENGELER DEĞİŞTİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerel seçimin ardından yenilediği Merkez Yönetim Kurulu'na (MYK) İzmir'den sadece milletvekili Aytun Çıray'ın girmesi, kentteki parti içi dengeleri değiştirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yakın ve eli güçlü olan milletvekillerine karşı cephe oluştu. Yerel seçimde sessiz kalan veillerin Çıray'ın önderliğinde 2015 Haziran'ını şekillendirmesi bekleniyor.


MYK’de yaşanan değişimi CHP İzmir örgütü şu sözlerle değerlendirdi:

İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel: "Genel Başkan istediği isimlerle çalışır. Takdir yetkisi Genel Başkan’ın. Hikmetinden sual olunmaz.   Benim bir talebim yoktu MYK için. Kendim bırakmıştım. Bıraktığım zamandaki koşullardan değişen bir şey yok. Sistemde bir değişiklik olmadı. İlk seçildiğimde bu sistemde devam etmeyeceğimi dile getirmiştim. Deniz Baykal’ın getirdiği bir sistem bu…MYK’nın PM’de seçilmesi gerek. PM’de usulen de olsa bir seçim olmalı. Partimizin yapısına uygun olan budur.Bu bir türlü yapılmadı."

İzmir Milletvekili Oğuz Oyan: " İzmir artık MYK’da temsil dilecek. İzmir’den bir  arkadaşımız yer alacak MYK’da. Hiç yoktan iyidir. İyi arkadaşlar da girdi. Yenilenmenin tümü böyle mi olmalıydı ayrı bir soru. Benim bir teşebbüsüm yoktu. Basında yer alıyordu ismim."

İzmir Milletvekili Erdal Aksünger: "MYK'dan gidenlere baktığımız zaman seçim sürecini yönlendiren arkadaşlar .Demek ki değişiklik ihtiyacı olmuş. Tabandan ve kamuoyundan gelen isteğe karşılık verildiğini düşünüyorum. Küçük bir alman hesabı hesap ödeme gibi görüyorum bu işi... Önümüzde Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçim var. Genel Başkan daha dengeli yapıştırıcı bir MYK yapmaya çalışmış.İzmir’den sadece  Aytun Bey yer aldı.İzmir’e de bir mesaj verilmiş.Toparlanma ihtiyacı açısından iyi."

İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam: "Takdir Genel Başkan’ın…MYK üyelerini, çalışma arkadaşlarını seçmek Genel Başkan’ın işi…Hayırlısı olsun diyorum. Görev alan bütün isimler görevlerini layıki ile yerine getirmeye çalışacak."

PM Üyesi Nazik Işık: "Değişiklik olmasından memnunum. Zor bir seçim dönemi geçirdik. Bu döneminin üzerine yük bindirmiş  olduğu arkadaşlar vardı. Örgütte yol açtığı sıkıntılar vardı. Eskiklikleri hataları  vardı demiyorum. Bu gerginlikle devam etmenin güçlüğüne dikkat çekiyorum. Değişiklik olması örgütleri rahatlatır. Arkadaşlar uzun ve zahmetli bir dönem geride bırakmışlardı. Hepsinin emeğine teşekkür borçluyuz. Yeni  gelen arkadaşların katacağı enerjiyle seçimlere güçlü bir şekilde devam edeceğiz. 8 PM üyesi olan, CHP açısından büyük öneme sahip İzmir’in MYK’da temsil edilmemesi bizi üzüyordu. PM’den bir vekilimizin MYK’ya girmesi beni mutlu etti. Gönül isterdiki daha fazla isim temsil etsin bizi. İsmimizin geçmesi çalışmalarımızın takdir edilmesiyle alakalı diye düşünüyorum. Çalışkanlığımız partiye bağlılığımız nedeniyle ismim zikrediliyordu. Takdir Genel Başkanımızın. İzmir’de yapacağımız çok iş var. Yolumuza devam edeceğiz." 


PM Üyesi Berrin Gürçay Dilekçi: "Genel Başkan’ın takdiri. Hepsi tanıdığımız sevdiğimiz isimler. MYK’daki değişimi daha az buldum. Beklenti çok fazlaydı. Büyük bir değişim beklendi. Daha fazla olabilir diye bekliyordum.Buna şaşırdım. İzmir’den en az iki ismnin MYK’da olmasını bekliyordum. İzmir ihmal edilmişti. 3 kadın girdi MYK’da…MYK’daki kadın sayısının da daha fazla olmasını beklerdim."

PM Üyesi Hüseyin Saygılı: "Genel Başkan’ın takdirinde olan bir  değişilik. Genel olarak olumlu buluyorum değişimi… Siyaset bayrak yarışı…Süreçte bazı eleştiriler oldu. Değerlendirmeler yapıldı. Genel Başkan takdir göstermiş. İzmir’den uzun süredir  Genel Başkan Yardımcısı yoktu. Bu bir eksiklikti. Aytun Bey getirildi. Genel Başkan’ın düşündüğü bir yön vardır. Yeni isimleri PM’den de tanıyorum. Çok çalışkan isimler.Daha önce görev yapan isimler de başarılıydı."

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin: "Hayıslısı olsun. Genel Başkan’ın takdiri. Daha önce görev yapan isimlere teşekkür ederiz.  Aytun  Bey tecrübesi olan Genel Başkan’ın güvendiği İzmir’i bilen biri yararlı olacağını düşünüyorum. Tabiki İzmir’den daha fazla isim olsa iyi olurdu ama uzun süredir İzmir’den MYK’da kimse yoktu. Hiç yoktan iyidir."

Konak eski İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu: "Giden şikayeti değerlendirmeden görevden el çektirdiler beni. Sorgu sual etmediler idam ettiler. 5’li komisyon yaptığı yanlışların bedelini ödedi. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste…Bana karşı husumet beslediler. İnsanlar şikayet edilebilir. Şikayet edilen adamın savunması alınması gerekir. PM’de bile olayı anlatanları dinlemediler."
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.