Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'nun danışmanından turizm çıkışı

Kılıçdaroğlu'nun danışmanından turizm çıkışı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekonomi danışmanı Turgay Bozoğlu, izlenen agresif dış politika ve ülke içindeki tek adam yönetiminin yol açtığı gerginliğin yabancı turistlerin de ülkemizden kaçmasına neden olduğunu söyledi.  Kılıçdaroğlu'nun danışmanından turizm çıkışı

  • Ege Postası
  • 04.11.2016 - 10:11

Bozoğlu yaptığı yazılı açıklamada, turizm gelirinin Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarından oluşan 3. çeyrekte geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 32.7 oranında azalarak 8 milyar 277 milyon 9 bin dolara düştüğünü hatırlattı. Bozoğlu, geçen yılın aynı döneminde turizm gelirinin 12 miyar 294 milyon dolar olduğunu belirterek, "Turizmde gelir artışı bir tarafa sadece bu dönemde 4 milyar dolar kaybımızın olduğu ortaya çıkmakta, yani gelirimizin üçte biri yok oldu. Bu yılı 10 milyar doların üzerinde bir kayıpla kapatacağımız anlaşılıyor" dedi. Turist sayısının da geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 30.7'lik düşüşle 12 milyon 63 bin 311 kişiye indiğine dikkat çeken Bozoğlu, "Hükümetin ülke içinde farklı kesimler arasındaki gerginliği artıran tutumu ve saldırgan dış politikası, gelecek yılki rakamlarının bu yılın rakamlarını bile aratacak hale gelmesine yol açmaktan başka bir şeye yaramaz" dedi. 

“BÜYÜKELÇİLİK ÇALIŞANLARININ AİLELERİNİ TAHLİYE ETTİĞİ BİR ÜLKEYE TURİST GELİR Mİ'"

Rusya ile yaşanan uçak krizinin yönetilemediğini belirten, bu nedenle ciddi kayba uğrayan turizm sektörünün umudunu önümüzdeki sezona bağladığına vurgu yapan Bozoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Ülkede muhalif tüm kesimlere yönelik baskılar, tek adam rejimi, darbe girişimi ve bunun ardından ilan edilen OHAL'in muhaliflerin susturulması için kullanılması, dış politikada kullanılan çatışmacı dil maalesef yabancı turistlerin ülkemizden kaçmasından başka bir şeye hizmet etmez. Büyükelçilik çalışanlarının ailelerini tahliye ettiği bir ülkeye turist gelir m? Bu gerginlik politikası maalesef önümüzdeki yıl turizm sektöründe çok sayıda iflası da beraberinde getirecek."

“İÇ BARIŞ VE BARIŞÇIL DIŞ POLİTİKA ŞART"
Bozoğlu, turizm sektöründe gelecek sezonu kurtarmak için Türkiye'nin Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği, "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" ilkesine bir an önce dönmesi gerektiğini belirterek, "Son yıllarda iç politikaya yönelik izlenen dış politika ve içerdeki insan hakları ihlalleri maalesef ülkemizin yurtdışındaki algısına çok büyük zarar vermiştir. Daha önce bölgede çatışan tüm tarafların güvenine mazhar olan Türkiye, bugün tüm taraflarca bölgesel sorunların kaynağı olarak suçlanmakta. İç barışını sağlamış ve Yurtta Sulh, Cihan'da Sulh ilkesiyle hareket eden Türk dış politikası hem ülkemize gelen turist sayısının artmasına hem de doğrudan yabancı yatırımın artmasına neden olur" dedi (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.