Dolar 34,2263
%-0.04
Euro 37,5888
%-0.11
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kilosu 4 liraya çıkan domatesin fiyatı Ramazan’da düşecek

Kilosu 4 liraya çıkan domatesin fiyatı Ramazan’da düşecek

Havaların ısınmasına rağmen, sebze fiyatlarındaki artış dikkat çekiyor. Sektör temsilcileri, kilosu 4 liraya kadar yükselen domatesin kilo fiyatının Ramazan ayının başlamasıyla birlikte, Türkiye genelindeki üretim artışıyla birlikte...

  • Ege Postası
  • 24.06.2013 - 09:46
Havaların ısınmasına rağmen, sebze fiyatlarındaki artış dikkat çekiyor. Sektör temsilcileri, kilosu 4 liraya kadar yükselen domatesin kilo fiyatının Ramazan ayının başlamasıyla birlikte, Türkiye genelindeki üretim artışıyla birlikte düşüşe geçeceğini söylüyor.

Ülke genelinde kavurucu sıcaklar etkili olurken, sebze fiyatlarında beklenen düşüş gerçekleşmedi. Pazar ve marketlerde domatesin kilo fiyatı 4 liraya kadar çıktı. Yaz aylarının vazgeçilmez sebzelerinden taze fasülye 4 liradan, patlıcan 2-3 liradan, kabak 3 TL'den satılırken, sektör temsilcileri fiyatların önümüzdeki günlerde düşeceğini belirtiyor. Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu (TÜSPAF) Başkanı Mehmet Çakman, özellikle domatesin şu anda sadece Antalya’daki tarlalardan hasat edildiğini açıkladı.

Önümüzdeki günlerde ülke genelinde hasadın başlamasıyla birlikte domatesin kilo fiyatının 50 kuruş-1 TL seviyesine düşeceğini anlatan Çakman, “Her zaman söylüyoruz, arz ve tabele göre fiyatlar değişiyor. Artan domates ihracatı da fiyatları etkiledi. Ancak Ramazan ayının 15’inden itibaren domates ve diğer sebze fiyatları normale dönecek. Bir ay önce kilosu 2 liradan satılan karpuz şimdi 50 kuruştan satılıyor. Antalya dışındaki üretim merkezlerimizde de hasat başlarsa domates fiyatları düşer.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.