Dolar 34,1741
%0.03
Euro 38,1473
%-0.05
Altın 2.913,890
%-0.22
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kimse kılını bile kıpıdatmıyor!

Kimse kılını bile kıpıdatmıyor!

Eski rektör Hilmioğlu için süre giderek daralıyor. Kimse kılını kıpırdatmıyor.

  • Ege Postası
  • 11.01.2014 - 10:06
ANKARA - Ergenekon davasından 23 yıl hapse mahkum olan Malatya İnönü Üniversitesi eski rektörü Fatih Hilmioğlu için süre giderek daralıyor. Halen Silivri Cezaevi'nde bulunan, karaciğer kanseri, şeker ve böbrek tahribatı teşhisi konan Hilmioğlu ölüm sınırında bulunuyor.
Hilmioğlu'nu cezaevinde ziyaret eden CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ''Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 3 kez ileri derecede siroz, kanser teşhisi koydu. Cezaevi şartlarında kalırsa ölecek. 18 Şubat 2013'te Adli Tıbba Hilmioğlu başvuru yaptı. Bir yıldır cevap yok, çünkü cevap vermeye korkuyor. Maalesef, Adli Tıp hükümetin emrinde. Hilmioğlu ölümü bekleyen bir hasta mahpus ve maalesef bunu duyan vicdanlı insanlar yok'' dedi.
ARINÇ ''TAHLİYE'' İSTEDİ
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da Hilmioğlu için ''Eğer tedavileri cezaevi şartlarında mümkün olmayacaksa süratle tahliye edilmeleri lazım. Adli Tıbbın bu işe onay vermediği anlaşılıyor. Buradan da onları uyarmış olalım. Tedavileri noktasında dışarıdaki şartlar çok daha iyiyse bunları tahliye edin. Bu insanların ailelerini de kendilerini de toplumu da rahatlatın. Biz tahliyeyi gönülden arzu ediyoruz, çünkü sağlık şartları buna elvermiyor" demişti.
Hilmioğlu'nun kardeşi ve avukatı Hayati Hilmioğlu da kardeşinin durumundan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın da haberi olduğunu söyledi ve ''Kasten adam öldürüyorlar. Bu kadar vicdansız olunur mu, bu kadar insanlık dışılık olur mu''' diye isyan etti. (Gazeteport)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.