Dolar 34,1094
%0.27
Euro 38,0954
%0.1
Altın 2.860,590
%1.11
Bist-100 9.970,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kınay'dan '25 milyonluk kampanya' iddiasına yanıt: Açıklama yapma gereği duymadım

Kınay'dan '25 milyonluk kampanya' iddiasına yanıt: Açıklama yapma gereği duymadım

Karabağlar Belediye Başkanı Helil İnay Kınay, 31 Mart yerel seçimleri için yürütülen seçim kampanyasında görevlendirdiği Tuncay Baki Ugantaş’ın meclis üyeleri, iş insanları ve siyasilerin maddi desteği ile yaklaşık 25 milyon TL para harcandığı ve paraların annesi Keziban Ugantaş’ın hesabına yatırıldığı iddialarına yönelik yaptığı açıklamada, "Kim olduğum nereden geldiğim ve nasıl bir mücadele yürüttüğüm ortadadır. Ben yasal süreci başlattım. Açıklama yapma gereği duymadım. Vatandaşlarımıza bilgi vermek adına paylaştık. 3'üncu şahıslarla ilgili bir değerlendirmem yoktur. Kimsenin alışık olmadığı TMMOB gibi bir örgütten gelen arkadaşlarımızla beraber liyakatli bir şekilde bu süreci yürüttük. Buradaki tüm iddiaların akıldışı olduğunu herkes bilir. Hesap veremeyeceğim hiçbir şey yok ancak partime, örgütüme, arkadaşlarıma etik dışı ortaya konan, tüm siyasi yolculuğumu ve ahlakımı ortaya koymak adına bir yasal süreç başlattım. Yürüyeceğim ve yürüdüğüm yol bellidir" dedi.

  • Ege Postası
  • 05.08.2024 - 11:43
  • Güncelleme: 05.08.2024 - 12:03

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Karabağlar Belediye Başkanı Helil İnay Kınay, 100 gün lansmanında İzmir basınıyla bir araya geldi. 

"AÇIKLAMA YAPMA GEREĞİ DUYMADIM" 

Karabağlar Belediye Başkanı Helil İnay Kınay'ın 31 Mart yerel seçimleri için  yürütülen seçim kampanyasında görevlendirdiği Tuncay Baki Ugantaş’ın meclis üyeleri, iş insanları ve siyasilerin maddi desteği ile yaklaşık 25 milyon TL para harcandığı ve paraların  annesi Keziban Ugantaş’ın hesabına yatırıldığı ileri sürülmüştü. İddilara yönelik açıklamalarda bulunan Kınay, "Kim olduğum nereden geldiğim ve nasıl bir mücadele yürüttüğüm ortadadır. Ben yasal süreci başlattım. Açıklama yapma gereği duymadım. Vatandaşlarımıza bilgi vermek adına paylaştık. 3'üncu şahıslarla ilgili bir değerlendirmem yoktur. Kimsenin alışık olmadığı TMMOB gibi bir örgütten gelen arkadaşlarımızla beraber liyakatlı bir şekilde bu süreci yürüttük. Buradaki tüm iddiaların akıldışı olduğunu herkes bilir. Hesap veremeyeceğim hiçbir şey yok ancak partime, örgütüme, arkadaşlarıma etik dışı ortaya konan, tüm siyasi yolculuğumu ve ahlakımı ortaya koymak adına bir yasal süreç başlattım. Yürüyeceğim ve yürüdüğüm yol bellidir" dedi. 

"VATANDAŞI TOKİ MAĞDUR ETTİ" 

AK Parti ile CHP’yi karşı karşıya getiren Karabağlar Uzundere'de TOKİ'nin 750 adet toplu konut yapmak için hazırladığı planlara yönelik açıklamalarda bulunan Kınay, "Devam eden davalar var. Bizler bu planlamaları sağlıklı ve doğru şekilde yapılması ama yapılırken halktan yana ve kar amaçlı değil, barınma ihtiyqacaı için planlanmasını istiyoruz. Mahkemeler belediyemizi halkı buldu. Bakanlığın planlarda değişiklikler yapması yönünde karar çıktı. Bu değişikliklerin bakanlık tarafından yapılarak bölgenin dönüşmesini istiyouz. 750 vatandaşın mağduriyeti yok. Karabağlar'da kentin tamamı dönüşmesi gerekiyor. Dönüşüm gereken alanlar olarak verebileceğimiz alanlar var. Ancak Üniversite alanının 750 konuta ilişkin, o konutlarda da halkın barınma ihtiyacını sağlamak yerine lüks bir faaliyete dönüştüğü noktada biz kura çekilmesi mümkün olmayan bir yerde kura çektiler. Bu sebeple vatandaşı mağdur eden TOKİ'dir. Biz bu noktada vatandaşın yanındayız. Karabağlar'da barınma ihtiyacının karşılanmasını bekleyen 500 bin vatandaşımız var. TOKİ'nin yapması gereken kentsel dönğüşümün önünü açmasıdır. Yeter ki halktan yana olsun" dedi. 

KAÇAK YURT YIKILACAK! 

Uzundere’ye kaçak Kuran kursu ve öğrenci yurdu inşa edildi. 1/1000 ölçekli uygulama imar planında çocuk oyun alanı, park, yol, dere ve ağaçlandırılacak alanda kalan parsele inşa edilen yapı için Karabağlar Belediyesi birden fazla ceza kesti ve yıkım kararı aldı. Mülk sahiplerinin yapı ile ilgili Karabağlar Belediyesi’ne ruhsat başvurusunun olmadığı öğrenildi. Binanın imar mevzuatına aykırı olarak zemin artı iki kat olarak yapıldığını tespit edildi. Kaçak yapıya ilişkin açıklamalarda bulunan Kınay, "Biz imar planlarına veya yasal mevzuata ait başvurusu olmayan bir alanda hızlı bir şekilde yükselen yapıya ilişkin süreçleri yürüttük. Belediyenin uyarılarına rağmen alınan yıkım kararlarına rağmen hukuki bir sürecin karşımıza çıktığı bir yerde belediye olarak görevimizi yerine getiriyoruz. Güvenlik önlemleri sağlanmadığı için yıkımı gerçekleştiremedik. Önlemler alınacak ve biz yıkımı gerçekleştireceğiz. Kaçak yapılaşma, ruhsatsız binalar, planlsız çalışmalarla iglil ne varsa hepsini hukukla sürdüreceğiz ve görevimizi yapacağız" ifadelerine yer verdi. 

"BELEDİYELERİ ÇALIŞAMAZ HALE GETİRMEYE ÇALIŞAN BİR SİSTEM"

Tasarruf tedbirleri ve SGK borçlarına ilişkin gelen soruya yanıt veren Kınay, "Ülkenin ekomisini 20 yıldan beri konuşuyoruz. Bizler de aday olduğumuzda ben de Karabağlar'da ihtiyaçları ortaya koyarken ekonminin kötüye gittiğini gördüm ve bunu paylaştım. Ben hayal satan projelerden değil gerçeklerden bahsediyorum. Bütçemizi bilerek hareket ediyoruz. Tasarruf tedbrileri karşımıza çıktı ancak biz zaten tasarruf tedbirlerine başlamıştık ve uygulamak zorundayız.Bizler zaten hayatı tasarruf ederek yaşıyoruz. İtibardan tasarruf etmeyenleri anlatarak süreci devam ettireceğiz. Mali disiplin için çalışmalara devam ediyoruz. Belediyeleri çalışmaz hale getiren bir sistem ne kadar vicdana sığar?" dedi.  

"HAYAT BİR SİYASET"

Parti içi yarışa ve CHP'de olan geçmişine yönelik gelen soruya yanıt veren Kınay, "Hayat bir siyaset. Ben kendi adıma yaşamım boyunca, Atatürk ilke ve devrimleri sayesinde başkan olmanın gururnu yaşıyorum. Sadece kendimi cinayetimle tanımladığım bir sürece maruz bırakıldım. Hala kadın aday tartışmalarının olduğu bir süreçteyiz. Dolayısıyla bugün bir kadın olarak bir çevre mühendisi olarak toplumsal mücadelenin içerisinden gelen bir kadın olarak CHP'de sosyal belediyecilik yapmaktan gurur duyuyorum. Partimizin her nir neferi ile bu politikaları büyüteceğiz" dedi. 

Toplam 1620 çalışan olduğunu aktaran Helil Kınay, 474 kişinin memurlardan oluştuğunu belirtti. 

"MIŞ GİBİ"

Ortak akıl vurgusu yapan Helil İnay Kınay, "-Mış gibi yaparak değil hayatı tüm alanında kararları birlikte alarak sürece başladık. İlk mecliste yeni komisyonlar kurduk. Mahalle meclisleri komisyonu kuruldu. Uyuşturucu ile mücadele alanında yeni bir komisyon kuruldu. Kentsel dönüşüm ilk sözlerimizden bir tanesiydi. Bu komisyon yeni Karabağlar hayata geçerken, sağlıklı ve dirençli bir kentleşme için çalışıyoruz. Dirençli kentler komisyonu kurduk. Muhtarlarla her ay düzenli toplantılar yapıyoruz. Bu ziyaretlerle 100 gün içerisinde 58 mahallemizi ziyaret ettik. Bu ziyaretler 5 yıl boyunca devam edecek. Kent konseyleri, kentte yaşayanların yönetime katılması adına ortaya konmuş. Biz de Karabağlar'da kent konseyini yeni dönem için hazırladık. Stratejik plan bir kentin anayasası. Önğmüzdeki dönemin atılacak tüm adımlarını ortaya koyan bir çalışma. Biz bu çalışmayı ortaya koyarken ortak yönetim anlayışıyla yola çıktı. -Mış gibi yapılan planlar değil elimizdeki dinamiklerle sokağa yansıtacağımzı plan çalışmasını yürütüyoruz. Odalarımızla devam eden protokollerimiz var. Afetler ve yangınlar en acı tecrübeler oldu. Biz bu noktada da fiziksel imkanlarımızla beraber afet bölgelerine destek vermeye çalıştık" dedi. 

"HAYAL SATMADIM" 

Yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulunan Kınay, "Ekonomik şiddeti çok ağır konuştuğumuz bu süreçte özellikle yatırım ihtiyacı büyük oaln bölgede neler yapacağız? İçinde bulunduğumuz koşullarda büyük yatırımlar yapma şansımız yok. Ben hayaller satmadım. Hayata dokunacak yatırımlar yapacağız. İki yatırımımız var. Gençlik ve spor merkezini sonbaharda tamamlamayı düşünüyoruz. Biz gençlik merkezimizi her türlü koşula rağmen yetiştirmeyi planlıyoruz. Karabağlar'da pazaryeri ihtiyacı var. Kapalı, sağlıklı, güvenli pazaryerşkeri oluşturacağız. Yeşilyurt pazar yerini tamamlamak planlarımız arasında" ifadelerine yer verdi. 

KENT MOBİLYALARI İMAL EDİLİYOR 

Karabağlar'ın trafik ve kentleşme sorununa dikkat çeken Kınay, "Eskiizmir olan ve herkesin göç ederek geldiği ve sonradan planlanmaya giden bir bölgede bizler kentleşememnin yarattığı sorunlarla başbaşayız. Trafikle ilgili çalışmaları tamamlayarak rahatlamayı sağlayacağız. 100 gün içerisinde Karabağlar'da bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyoruz. Her mahalleye dokunacak şekilde çalışmalarımızı yaptık. 3 mahallede yeni parklar yaptık. Tüm bu süreçlerin içerisinde betona boğulmuş ve sokağı olmayan Karabağlar'da elimizdeki tüm imkanlarla beraber parklarımızı geliştirdik. Mobiltalarımızı kendimiz imal ediyoruz" diye konuştu. 

47 BİN TOP ÇÖP 

100 gün içerisinde 47 bin top çöp toplandığını aktaran Helil İnay Kınay, " 26 bi  43 adet mobilya atığı topladık. 27 bin çuval moloz topladık. Kadlırım işgallerine yönelik çalışmalar gerçekleştirdik. Zaten dar olan ve olmayan kaldırımlarımız için zabıtalar çalışma yaptı. Biz de esnafımızla bir araya geldik ve onlarınn desteğini istedik" dedi. 

150 PATİLİ DOST SAHİPLENDİRİLDİ 

Veterinerlik hizmeti alanında çok güçlü bir ekibin ve fiziksel imkanın olduğunu dile getiren Kınay, " Biz bu hizmetin kalitesini arttıracağız. Bu kapsamda hayvan sağlığı merkezimizde ciddi bir oranda ksıırlaştırma çalışmasını gerçekleştirdik. Mayıs ayında sahiplendirme çalışmalarıyla ilgili bir proje başlattık. 150 patili dostumuzu sahiplendirdik. Bizler Karabağlar!'da yaşatmayı seçiyoruz. 3 Pati parkımızı açtık" ifadelerini kullandı. 

İZMİRGAZ VE BAKANLIKLA GÖRÜŞÜYORUZ 

Doğalgaz için çalışmaların sürdüğünü aktaran Kınay, " Bizler İzmiz Gaz ile görrüşmeler gerçekleştirdik. Bir an önce Karabağlar'ın tüm mahallelerine doğal gaz gelsin diye elimizden geleni yapıyoruz. Hem İzmirgaz ile hem de Bakanlıkla görüşmeye devam edeceğiz" dedi. 

YERİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM VURGUSU 

Karabağlar'ın planlama sürecini tamamlanmış bir belediye olduğuna dikkat çeken Helil İnay Kınay, "Geçmiş yıllarda parselasyon çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Yerinde kentsel dönüşüm için çalışmalara devam ediyoruz" diye konuştu. 

228 KİŞİYE İSTİHDAM 

Bölgesel istihdam ofisinin 25 Mayıs'ta açıldığını belirten Kınay, "228 vatandaş görüşmelerde iş sahibi oldu. Bu ofis eğitimler vererek çalışmalarına devam edecek. 3 ib 124 kişi sosyal destek kartından yararlanıyor. Kent lokantalarımızı da hayata geçireceğiz. İlk olarak Bozyaka Araştırma Hastanesi'nin orada açacağız. Belediyeye ait sosyal tesislerin sayısını arttırdık. Karafatatma sosyal tesisini yeniden hizmete açtık" dedi. 

NASRETTİN HOCA HEYKELİNİN İÇİNDE NE VAR? 

Nasrettin Hoca heykeline yönelik gelen 'içinde ne var' sorusuna yanıt veren Kınay, "Nasrettin Hoca heykeli aslında uzay havacılık sergisi ve atölyeleri içerisinde barındırıyor. O heykelin içi bilim ve sanatla çocuklarımızı buluşturuyor" ifadelerine yer verdi. 

TÜM ŞARTLARI ZORLAMASINA RAĞMEN...

Karabağkar Kız öğrenci yurdunun hizmete devam edeceğini belirten Kınay, "91 odası 274 öğrencisiyle hizmet veren kız öğrenci yurdumuz çalışmalara devam edecek. Tüm şartları zorlamasına rağmen hizmetleri sürdürmeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi. 

KARABAĞLAR ŞEHİR TİYATROLARI KURULUYOR 

Karabağlar Şehir Tiyatrolarının 2025 yılında hizmete başlayacağını belirten Kınay, "Karabağlar'ın kendi tiyatrosuyla buluşacağız bir sürecin başlangıcını gerçekleştireceğiz" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.