Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kınık doğalgaz için hazır

Kınık doğalgaz için hazır

ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurulu (EPKD) İzmir'in Kınık İlçesi'ne doğalgaz hizmetinin Manisa'dan getirilmesi için onay verdi. Böylece doğalgazın önümüzdeki yıl ilçeye getirilmesi kesinleşti.

  • Ege Postası
  • 15.09.2015 - 15:07
İZMİR- AK Partili Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer'in girişimleri ile EPKD doğalgazın Manisa'dan getirilmesi için izin verdi. Kısa yoldan doğalgazın ulaştırılması planlanan ilçede, Kınık Organize Sanayi Bölgesi'nde şirketler hazırlıklara başladı. İzmirgaz'da yapılan toplantıda alınan karar ile doğalgazın önümüzdeki yıl ilçeye getirilmesi kesinleşti. Kınık'ta sanayi yatırımlarının artması, konutların doğalgaza kavuşması için yoğun çaba harcadıklarını belirten Başkan Doğruer, "Meclisimizden talebimizi geçirdik. EPDK'dan izin aldık. Şimdi çalışmalar başlayacak. İzmir merkezinden doğalgazın gelmesini beklemek yerine kısa yoldan Manisa-Soma üzerinden gaz alacağız. Bu bize zaman kazandıracak" dedi.

Başkan Doğruer, doğalgazın ilçe için çok önemli olduğunu söyleyerek Kınık Organize Sanayi Bölgesi'nde neredeyse boş yer kalmadığını hatırlattı. Şirketlerin arsaları aldığını fakat yatırım için doğalgaz beklediklerini ifade eden Doğruer, "Kınık'a doğalgaz gelmesi halinde konutlar da bu imkanlardan faydalanacak. Yeni hattın döşenmesi ve dağıtımın yapılması önümüzdeki yıl içinde başlamış olacak. Biz ayrıca belediye olarak doğalgaz şirketinin istediği yerlerde dağıtım merkezleri için yerler de ayırdık. Hiçbir sorunumuz kalmadı" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.