Dolar 34,1113
%0.28
Euro 38,1450
%0.23
Altın 2.869,100
%1.41
Bist-100 9.922,00
%-0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kiracılar dikkat! Düzenli olarak e-Devlet'i kontrol edin

Kiracılar dikkat! Düzenli olarak e-Devlet'i kontrol edin

Ekonomim gazetesinden Yener Karadeniz'in haberine göre ev sahibi - kiracı anlaşmazlıkları yeni bir boyuta taşındı. Sahte imzalı tahliye davalarında artış var. Ev sahipleri özellikle yaz tatilini bekliyor.

  • Ege Postası
  • 26.08.2024 - 09:39
  • Güncelleme: 26.08.2024 - 09:41

Son dönemde yükselen kira fiyatları, ev sahibi-kiracı anlaşmazlıklarını artırırken, sahte tahliye taahhütnameleriyle bu anlaşmazlıklar yeni bir boyut kazandı. Bazı kötü niyetli ev sahipleri, kiracıların imzalarını taklit ederek sahte tahliye belgeleri düzenliyor ve bu belgelerle kiracıları evlerinden çıkarma yoluna gidiyor. Özellikle yaz tatili döneminde, kiracıların evde olmadığı zamanları fırsat bilen bu kişiler, yasal itiraz süresinin sadece 7 gün olması nedeniyle bu durumu suiistimal ediyor.

Uzmanlar, son zamanlarda bu tür davaların artış gösterdiğini ve birçok kiracının yasal süreci kaçırarak mağdur olduğunu belirtiyor. Mali Müşavir Ömer Sadi Yiğitcan, bu konuda yaşadığı mağduriyeti anlatarak, sahte bir tahliye taahhütnamesiyle karşı karşıya kaldığını ve e-devlet üzerinden düzenli kontrol yapmasının kendisini bu durumdan kurtardığını vurguladı.

Avukat Umut Metin, icra ve tahliye süreçlerindeki suistimal riskine dikkat çekerek, kiracıların imza sahteciliği durumunda hızlı bir şekilde itiraz etmeleri gerektiğini belirtti. Avukat Ragıp Şengül ise, sahtecilik suçunun resmi evraklarda da yapıldığını ve bu tür olayların yaz aylarında daha sık yaşandığını ifade etti.

Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü verilerine göre, 2023 yılında kiralananın tahliyesi konusundaki dava sayısı 90 bini aşmış durumda, bu da konunun ne kadar ciddi boyutlara ulaştığını gösteriyor. (EKONOMİM)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.