Dolar 34,2217
%0.07
Euro 37,8910
%0.17
Altın 2.923,140
%-0.02
Bist-100 9.013,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kırılgan kemikler  kırılmaz yürekler

Kırılgan kemikler kırılmaz yürekler

Türkiye’nin ilk ve tek Cam Kemik Hastalığı Derneği kısa süre önce İzmir’de kuruldu. Hasta ailelerinin kurduğu derneğin 84 üyesi bulunuyor.

  • Ege Postası
  • 07.11.2013 - 11:35
İZMİR-Tedavisi bulunmayan hastalığa karşı duyarlılığı ve bilinçlendirmeyi artırmak amacıyla dernek kurduklarını dile getiren Yasemin Güreşçi, hastalığın tedavisi olmadığını ancak Ege Üniversitesi Endokrin Kliğini’nden destek aldıklarını söyledi. Güreşçi, “Cam Kemik Hastalığı’ndan korunmak için gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak; bu hastalık ile uğraşan hekim, hemşire, sağlık personeline ve hastalara destek olmaya çalışıyoruz. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da bize destek sözü verdi, kendisine minnettarız” dedi. 
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, çok az kişide rastlanan ve tedavisi tam olarak yapılamayan hastalar için elinden geleni yapacağını söyledi. Tartan, ilk olarak bilinçlenmeyi artırmak amacıyla hastalık hakkında bilgilendirici bir broşür hazırlayacaklarını söyledi. 

Cam Kemik Hastalığı Nedir'
Kemik kırılganlığının arttığı genetik  bir hastalık. Kemik kırılmaları en önemli bulgudur. Bu bulgunun yanı sıra ilerleyen kemik şekil bozuklukları, işitme kaybı ve mavi göz akı gibi bulgular eşlik ediyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.