Dolar 34,1870
%0.02
Euro 38,0379
%-0.15
Altın 2.907,430
%0.4
Bist-100 9.674,00
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kırılmaz: Adana ve Mersin kalitesi artan bölge olacak

Kırılmaz: Adana ve Mersin kalitesi artan bölge olacak

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz, Adana ve Mersin 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nın her iki kente vizyon kazandıracağını söyledi. İlbank Adana Bölge Müdürlüğü’nde yapılan ‘Adana – Mersin Çevre Düzeni...

  • Ege Postası
  • 09.07.2013 - 16:17

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz, Adana ve Mersin 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nın her iki kente vizyon kazandıracağını söyledi.

İlbank Adana Bölge Müdürlüğü’nde yapılan ‘Adana – Mersin Çevre Düzeni Planı Uyumlaştırma’ toplantısına katılan İl Müdürü Kırılmaz, Çukurova Bölgesinin merkezinde bulunan Adana’nın Türkiye coğrafyası içinde en geniş, verimli ve sulak topraklara sahip olduğunu ifade etti.

Kırılmaz, sosyal ve ekonomik açıdan gelişmesine rağmen kentin bazı sorunlarının bulunduğunu belirtti. Kentteki planların eksik ve yetersiz olduğuna dikkat çeken Kırılmaz, “Bu soruna çözüm olması açısından Adana 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı 2007 yılında İl Özel İdaresi tarafından hazırlanmış olup hala yürürlüğü devam etmektedir. Getirdikleri sonuçlar nedeni ile kamu yararı içeren imar planlarının itina ile hazırlanması ve incelenmesi gerekir. Özellikle imar planları koruma ve kullanma dengesini iyi belirleyerek, kent halkına iyi bir yaşam ve kamu kurumlarının ( eğitim, sağlık gibi) ihtiyaçlarını gözeten, ayrıca çevresel faktörleri dikkate alan bir plan olmalıdır.” dedi.

Adana – Mersin Planlama Bölgesi 1 /100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Uyumlaştırması’nın kente vizyon kazandıracağına vurgu yapan Ahmet Kırılmaz, “Çalışmalar kapsamında ele alınacak, bölge ve kente yeni vizyon kazandıracak arazi kullanım ve plan kararları ile yeniden düzenlenecektir. Yapılan planlama çalışmaları ile Adana-Mersin’in bulunduğu Çukurova Bölgesi, sanayi ve tarımsal faaliyetlerin ve katma değerinin arttığı, ulaşım akslarının kesiştiği, çevresel değerlerin korunduğu ve bunlara bağlı olarak yaşam kalitesinin arttığı önemli bir bölge olma özelliğini kazanmış olacaktır.” diye konuştu.

Bakanlığın yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü Mekansal Stratejiler ve Çevre Düzeni Planları Dairesi Başkanı M. Bülent Üncü de uyumlaştırmada sivil toplum örgütlerinin, kamu kurum ve kuruluşlarının önerilerinin dikkate alınacağını, bu öneriler doğrultusunda gerekli çalışmaların gerçekleştirileceğinin altını çizdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.