Dolar 34,1742
%0.03
Euro 38,1961
%0.08
Altın 2.922,670
%0.08
Bist-100 9.751,00
%-0.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kırım Türkleri gelenek ve yemeklerini sergiledi

Kırım Türkleri gelenek ve yemeklerini sergiledi

Konak Belediyesi ile Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen ‘Kırım Tatar Türkleri Tanıtım Günü’nde İzmirliler Dominik Caddesi’nde buluştu.

  • Ege Postası
  • 09.12.2013 - 10:10
İZMİR-Kırım Türküleri ve İzmir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Halkoyunları ekibinin gösterileriyle renklenen tanıtım günü etkinliğine Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Erdim Boray ve Bosna-Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak katılırken CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan da davetliler arasındaydı.

“Yurttaşlarımızla hasret gideriyoruz”

Türkiye’nin renkleri Konak’ta Buluşuyor etkinliğiyle de İzmir’in dört bir yanındaki yöresel kültür değerlerini bir araya getiren, birlik ve dayanışmayı yaşatan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, kültür buluşmalarının önemini vurguladı. Başkan Tartan, etkinliğin sadece bir tanıtım günü değil aynı zamanda bir hasret giderme olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:
“İzmir sokakta yaşayan bir kent ve bu yüzden sokak buluşmalarını çok önemsiyorum. Hep demokrasi kültüründen, erdemlerinden bahsediyoruz. Sokakta demokrasi varsa halkın içinde de demokrasi var demektir. Bu buluşma sadece bir kültürün toplum içerisindeki değerinin anlaşılması için değil aynı zamanda birlik ve beraberliğimizin sağlanması anlamında da önemli.
Kentimizin çok önemli değerleri, kültürel renkliliği var. Bir gün Kırımlılarla, bir gün Karadenizlilerle, bir gün Boşnaklarla, Türkiye’nin tüm renkleriyle bir araya geliyoruz ve kentin çeşitli semtlerine dağılmış yurttaşlarımızla hasret gideriyoruz.”
Bosna-Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak da Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın desteğinin önemine değinerek, “Her kültür etkinliğinde olduğu gibi bugün de Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın desteğini hissediyoruz. Kırım Türklerinin örf, adet, gelenek ve yemeklerini yaşatan dernek yönetim kuruluna ve Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür ediyorum” dedi.
İzmir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Erdim Boray ise amaçlarının ülkelerinden uzakta, İzmir’de yaşayan Kırım Türklerinin örf, adet ve geleneklerini unutmadan sürdürebilmek olduğunu ifade etti ve Kırımlı kadınların elleriyle işlediği armağanları takdim etti.

Çiböreğe başkan eli
İzmir’de yaşayan Kırım Türklerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte cadde boyunca sıralanan stantlarda Kırım Türklerine özgü lezzet olan çibörek ve ayran ikram edildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği çibörek, dernek üyesi kadınlar tarafından hazırlandı. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da çibörek standına geçerek elleriyle hamur açtı, iç hazırladı ve vatandaşlara çibörek ikram etti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.