Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kırmızı kart görene ihraç, centilmene ödül

Kırmızı kart görene ihraç, centilmene ödül

Bostanlıspor Yönetim Kurulu “kırmızı kart gören sporcuya ihraç cezası” uygulamasına 2012/2013 yılında da devam edeceğini ve centilmen sporcularını da ödüllendireceklerini açıkladı.

  • Ege Postası
  • 06.12.2012 - 11:26
İZMİR-  Fair Play ilkelerine en fazla uyan spor kulübü olmak istediklerini kulüp başkanı Avni Erboy, “önce fair play. Sonra başarı” dedi.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play 2005 İletişim Dalı Büyük Ödülü’nü kazanan ve bir dönem de TMOK Fair Play Yönetim Kurulu’nda görev yapan Bostanlıspor Başkanı Avni Erboy, “Son yıllarda spor sahalarında baş gösteren “spor anarşisi”nin Türk Sporuna büyük zararlar verdiğini de ifade etti.

Erboy “Biz kulüp olarak üzerimize düşeni yapacağız. Bu deniz kenarındaki bir kum tanesi de olsa taviz vermeyeceğiz. Karşıyaka Belediye Başkanımız Cevat Durak başta olmak üzere, İzmir Üniversitesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden de destek alıyoruz. Ayrıca bu uygulamamız konusunda bize Dünya Fair Play Konseyi 2. Başkanı, spor ve medya duayeni Erdoğan Arıpınar da yol gösteriyor, başarımızın perçinlenmesine vesile oluyor” dedi.

Sporcularıyla, teknik heyet, çalışan personel, taraftar ile sporcu velilerinden de fair play davranışları içinde olmalarını isteyen Bostanlıspor Kulübü Başkanı Avni Erboy, “birkaç sezondur uyguladığımız kırmızı kart gören sporcuyu kulüpten ihraç etme uygulamamızdan asla taviz vermeyeceğiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün (Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı olanını severim) sözü bizim için rehberdir. Önce futbol takımımızda sonra basketbol ve diğer takım sporlarında da uyguladığımız (Kırmızı kart gören sporcu kulüpten ihraç edilecek) kararımız 2012/2013 sezonunda da başta futbol olmak üzere, Amerikan Futbolu, basketbol, voleybol, hentbol, ragbi, beyzbol, sualtı ragbisi takım sporcularımız ile diğer bireysel katıldığımız branşlarımızda da uygulanacaktır. Sporun kuralları içinde yapılanların dışında, kasti tekme, küfür, arkadaşı, teknik heyeti, rakibi ve kendi, rakip seyirciye centilmenlik dışı her davranışın kulübümüzde cezası olduğu gibi bu sezon da fair play olgusu içinde olan sporcu veya sporcularımızı (Fair Play Ödülü) ile ödüllendireceğiz. Ödülün kaç sporcuya verileceği ve ne olacağını da oluşturacağımız tarafsız bir heyetin önerisi doğrultusunda yönetim kurulumuz karar verecek” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.